Ağınızı güvenli yapma yolları

CHIP Online
02-05-2008, 02:40   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu yazımızda CHIP Online olarak sizlere, ağınızı güvenli yapmanın yollarını anlatacağız.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Agin ... a-yollari_6680.html

İpek Özdemir
Güncel araştırmalar gösteriryorlar ki, 2008'de IT bütçelerinde çok büyük bir artış yaşanmadı. Buna rağmen tüm firmalar uygun bir güvenlik stratejisi geliştirmek yerine yeni güvenlik yazılımlarına yada araç gereçlerine para yatırmaya devam ediyorlar. Bu yazımızda CHIP Online olarak sizlere en önemli adımları anlatacağız.

İş hayatında genellikle istenilen sadece: " İnternet ağımızı güvenli hale getirin". Ve bu görevi size veren yetkili kendisini hiç bir zaman kötü hissetmiyor; çünkü hatta sonuçta güvenlik yazılımları yada herşeyi yapabilen araç gereçler için ayrılmış bir bütçe bile mevcut. Bu küçük araçlar sadece ağın doğru noktalarına yerleştirilmeliler ve sonrasında zaten tüm problemleri otomatik olarak ortadan kaldırıyorlar - şeklinde söz veriyor tüm üretici firmalar.

Uzmanlar, yıllardır güvenli bir ağ için tekniğin tek başına yeterli olmadığını biliyorlar. Bu nedenle Almanya'nın bilgi sistemleri güvenlik bürosunun IT-Temel korumağkataloğunda ilk kısımda şöyle yazıyor: "Ölçülü bir IT- Güvenlik seviyesine ancak tüm tarafların planlı ve iyi organize edilmiş tutumu ile ulaşılabilir ve korunabilir".

Ancak kataloğun yaklaşık 3000 sayfasında anlatılanlar küçük yazılım firmaları için oldukça karmaşık. Özel kullanıcıların güvenli bir şekilde internette dolaşabilmeleri için olan bilgiler çoğu zaman küçük işletmeler için yeterli olamıyor. CHIP Online işte tam bu noktada güvenlikteki en önemli adımları göstermek için yardımınıza yetişiyor.

Tüm konu: Ağınızı güvenli yapma yolları


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ağınız için gerekli güvenlik önlemlerini alıyor musunuz?