SİSTEM BİLEŞENLERİM ;
ASUS Rampage III Extreme Intel X58 Soket 1366 DDR3 2200MHz (O/C) Anakart
INTEL Intel Core i7 950 Soket 1366 3.06GHz 8MB Cache 45nm İşlemci
SAPPHIRE HD6970 GDDR5 2GB 256Bit ATI Radeon DX11 Ekran Kartı
CORSAIR 6GB (3*2GB) DDR3 2000MHz CL8 AirFlow Fan Dominator GT Üç kanal Ram
WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 2 ADET
O.S. WINDOWS 7 64bit
anakart üzerinde
Marvell® 9128 PCIe SATA 6Gb/s controller
2 xSATA 6.0 Gb/s ports
bulunmakta
anakart biosundan görülebilen marvell kontrolcüsünü AHCI moduna aldım
buarada ctrl+m ile girilen marvell kontrolcüsünün kendi bios undan ise
RAID 0 kurulumu yaptım
windows yüklendikten sonra ilk çalışmada mavi ekran hatası verdi.
normalde marvell yerine standart SATA 3.0 portlarından HDD leri ister AHCI ister RAID0 ile kurulumlarını problemsiz yapmıştım.
hatta standart SATA 3.0 portundan AHCI modunda kurduğum WIN7 64 bit yüklü HDD leri MARVELL SATA portlarına taşıdığımda ilaveten kurulan driverlardan sonra problemsiz çalışmaya devam ettim.
sıfırdan marvell üzerinden kurulum yapmak istediğimde kurulum bittikten sonra ilk windows açılışında mavi ekran hatası ile çöken sistemi ne açıklayabilir. (1)
bu sistemde bana ne önerirsiniz. düz kurulum / AHCI / RAID 0 (2)
birde bana RAID 0 da disk bölümleme önerirmisiniz (3) ben böldüğümde windows disk puanımı 6,1 verdi.
sonra ne yaptıysam 5,9 u aşmadı.
AHCI ve RAID
Raid kullanımında disk bölümlemeyi önermezler. Mümkünse küçük kapasiteli ama hızlı hdd leri kullanmak daha performans verecektir. Bölümleme, diskin bölümlenmiş kısımlarını kullanırken raid hızına direkt etki edecektir.
Raid yazılımını nasıl ve ne şekilde kullandığın önemlidir. Bir floppye kaydetmek en iyisi bence
Raid yazılımını nasıl ve ne şekilde kullandığın önemlidir. Bir floppye kaydetmek en iyisi
tam olarak neyi kastetdiğinizi açıklayabilirmisiniz.
kurulum aşamasında yaptıklarımızmı? windows 7 64 bit kurulum aşamasında raid sürücüsü yüklememe izin vermiyor 64bit te imzasız sürücü kullanamazsın diyor. intelin sitesinden 64bit win 7 için sürücü indirdiğim halde kabul etmedi. ama yinede sistem olarak kontrol ettiğimde raid 0 kurulumu yapılmış görülüyor. bunun yazılımsal olup gerçek raid olmadığını biliyorum.
nasıl bir işlem yapmalıyım
Anakartın ya da kullanmış olduğun raid kartının sürücüleri mutlaka vardır. olmalıdır.
Öncelikle
1Bunları yani raid sürücülerini prosedürü takip ederek floppy e kur (birkaç disket gerekebilir)
2 Normal işletim sistemi kuruyormuşsun gibi başla ve raid kurmak için seçenek çıktığında yönergeleri takip et.
Anakartın klavuzundaki raid bölümünü dikkatlice oku.
Eğer anakart üzerindeki raid sistemini kullanacaksan o yazılımı isteyecektir.
Ama harici bir raid kartı kullanacaksan bu kartın raid yazılımını kullanmak zorundasın