Airties 205 bağlantı sorunum, yardım lütfen...

VistaDelMonte
10-11-2009, 09:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Herkese merhaba,
Sorunum 2 farklı ama bağlantılı olduğunu düşündüğüm konudan kaynaklanıyor.

Masaüstü bilgisayar ve Pikatel kablolu modem kullanıyordum. Uzun süredir sorunsuz internete giriyordum ancak geçen hafta evde badana yapılırken ustalarsplitter'ımı kazara tuzla buz etmişler. Neyse gittim yeni splitter satınaldıminternete sorunsuz girdim ancak ne zaman telsiz telefonu açsam internettenkopuyorum ama bunun haricinde sorunsuz olarak interneti kullanabiliyorum. Şimdi sorun kablolardan mı kaynaklanıyor yoksa ttnet'ten mi çözemedim yani elektrikçimi çağırmalıyım yoksa ttnet'i mi aramalıyım?

Dün yeni bir laptop (windows 7 yüklü) ve Airties 205 kablosuz modemsatınaldım. Arkadaşımda da aynı modem var ve sorunsuz kullanıyor, onuntavsiyesi üzerine tercih ettim. Beraber kurunumunu yaptık, oldukça kolaydı. İlketapta çok geçte olsa internete bağlandım, sorunsuz çalışıyormuş gibigözüküyordu (arkadaşım çok geç bağlandığını söyledi, kendisinin modemi hemenbağlanıyormuş). Eski modemde bir sorun olabilir mi diye düşünüp telefonu açtımama hemen internet bağlantım koptu. Demekki emektar pikatelde sorun yoktu. Sonrasındayaklaşık 3-4 saat boğuştuğumuz için size maddeler halinde özet geçeceğim.
* Öncelikle kullanıcı adı konusunda bir sorun yaşıyorum. Sürekli Airties 205 ayarlarından yenisini tanımlasamda yine herseferinde ayarlar sayfasına girince bu kısımda benim tanımladığım kullanıcı ismini silinmiş ve yerine Airties 205 yazılı buluyorum. İnternet bağlantım yeni kullanıcı ismimden yapılmış gözüküyor ama neden bu sayfada kullanıcı ismim değişiyor? Çoğunlukla çevredeki modemleri tarattığımda bağlı olduğum kullanıcı ismine ek olarak Airties 205 isimli ek bir modem buluyorbağlantısı poor gözüküyor ama connect olamıyorum.Bir başka kullanıcının olmadığına eminim birkaç sefer yok etmeyibecerebildik ama modemi açıp kapayınca yeniden geldiği de oldu. Neden her seferinde Airties 205 ayarlarısayfasındaki kullanıcı adım Airties 205 olarak otomatikman kendiliğinden değişiyor? Çözüm öneriniz var mı?
* Bir çok sefer uzun süre bağlanamıyorum. Sorun ttnet’ten mi kaynaklanıyor diye kablolu masaüstüne bilgisayarıma bağlı modemdengirmeyi denedim ve hemen internete girdim. Demekki bağlanmamda sorunyoktu, telsiz telefonla görüşmelerimiz haricinde.
* Uzun süre masaüstü bilgisayarımı açık bıraktımve Airties 205’le internete bağlanamayınca acaba diyip kapattım ve Airties biraz sonrainternete bağlandı. Gerçi modemi kapatıp açınca internete uzun süre giremedim ama Masaüstü bilgisayarıma kurulu ancak internet hattı gitmeyenkablolu modemim yeni Airties kablosuz modemimi nasıl oluyorda etkiliyor anlamadım?
* Arkadaşım yeni modemimi kendi evinde denedi vesorunsuz çalışmış demekki modem bozuk değildi.
* Modemi kapatınca yeniden bağlanmakta uzun süreli sıkıntılar yaşadım, sorun Airties ayarlarını eksik/hatalı yapmam olabilir mi diye düşünüp bir çok sefer uninstall edip yeniden kurdum. Sizce neden hata/eksik birşey mi yapıyor olabilirim yada windows 7 kullanıyor olmamdan kaynaklanabilir mi? Yapmam gereken bir güncelleme yada yüklemem gereken ek program var mı?

Yaklaşık 5 yıldır kablolu pikatel modem kullanan biriyim. Hiçanlamıyorum bu işlerden. 1 sefer internete girememe gibi bir sorun yaşadımyaklaşık 1 ay resmen süründüm. Elektrikçi getirdim kabloları kontrol ettirdim,splitter’ı değiştirdim, telefon hattını kontrol ettirdim sorun ttnetten çıktıama sorunu çözebilmek için ttnet’i 5-6 sefer aradım ve her seferindebilgisayarı açık bırakın dediler teknik servis kontrol edecekmiş, sinyal falangönderecekmiş. Sorunum devam etmesine rağmen kendi kendilerine benimlegörüşmeden çözüldü deyip şikayetimi kapamışlar. Telefonda callcenter'latartıştım, şikayet mailleri yazdım, teknik servislerini aradım sonunda ben işteyken teknik servis gelip 3-4 saat uğraşıp sorunu çözmüş ancak sorunun kendilerinden kaynaklandığını kabul etmemişler ve ne olduğuhakkında bir bilgi vermemişler. Bu tekelci zihniyetle yeniden uğraşmak korkutucu geliyor.Kimi arasam, diğerine laf atıyor. Kesin kablolarınızdan yada telefon hattınızdır, hayır kontrol ettirdim sorun yok. Kesin splitter’dır, hayır değiştirdim Bir türlü kendilerinden olabileceğini kabul etmiyorlar.

Çok uzattığımın farkındayım kusura bakmayın ama bayağı bir dertlendim,bir sürü para bayıldım tıkır tıkır işleyen bir sistem istiyorum. Yardımcı olabilecek ve öneride bulunabilecek biri varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Son Düzenleme: VistaDelMonte ~ 10 Kasım 2009 09:28
zxsel
10-11-2009, 12:22   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

oncelıkle aırttıes modemlerı cok ıyı bılırım oncelıkle modemı bır sıfırdan resetle arkadas dugmeyı 10 sanıye kadar basık tut  sonradan temız bır kurulum yap aırtıes modemler bazen kayıt yaparken donuyor  hatta net  var gosterıp nete baglanmıyorlar o yuzden  not resetı bıle zor yıyor bazen  resetı yedıgınıde soyle anlarsaın ısıkları gıdıp gelır  vede net pc de ag ısmı sıfresız olarak gozukur

Son Düzenleme: zxsel ~ 10 Kasım 2009 12:30
VistaDelMonte
10-11-2009, 19:27   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

zxsel yardımın için teşekkürler. Aynen yazdıklarını uyguladım ve şu anda kullanıcı adı sorunum ortadan kalktı ben 10sn beklemiyordum normalde bilgisayarı resetler gibi tek sefer resete basıp çekiyordum ancak hala internete giremiyorum adsl ışığı modemin üzerinde sürekli yanıp sönüyor ve airties ayarlarından modem - bilgisayar bağlantısı var ama internet bağlantısı yok gözüküyor ve bağlantıları kontrol etmem sorun yoksa servis sağlayıcısı ile görüşmem uyarısını veriyor. Ancak masaüstü bilgisayarıma bağlı kablolu modemle aynı bağlantıdan internete giriyorum hatta şu anda o bağlantı sayesinde bu yazıyı yazıyorum. Anlamadığım nokta neden kablolu modemle internete girerken kablosuz airties ile giremiyor olmam.Bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı?

Telefon açılınca internetten kopmamın sebebi kablolar ve splitter olamaz sanırım. Herhalde telefon yada ttnet hattımda sorun var.