airties 5450 wake on lan wol sorunu

Jokeman
28-02-2010, 14:56   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Sevgili abilerim ablalarım,
 
        Birkaç gündür airties 5450 modeme wol özelliğini tanıtabilmek için atmadığım takla kalmadı. hatta bir işe yaramayacağını bilmeme rağmen airties destek hattını da aradım ve netekim de işe yaramadı. bu günler boyunca edindiğim izlenimleri sizlerle paylaşmak istiyor ve yardımlarınızı bekliyorum.
        Şimdi, internette bana söylenen ne varsa denedim, portlarımı açtım ve bunu modemin "NAT" ve "Port Yönlendirme" kısımlarından yaptım. Tabi anakart ayarlarını yaptığımı ve wol destekli network PCI 2.2 (yani extra kablo gereksiz) kartım olduğunu söylemiyorum bile. Ama yapamadım.
        Anladığım kadarıyla port yönlendirme şöyle bir olay;
1) Evimde server olarak kullandığım bilgisayar açıkken internetteki herhangi bir bilgisayardan uygun programlar aracılığıla bağlanabiliyorum. Modemdeki port yönlendirmeler sadece bu haberleşmeyi göz ardı ediyor ve müdahale etmiyor.
2) WOL olayına gelirsek
    - Modeme ben demişim ki "00.43.xx.xx.xx" mac adresine sahip bilgisayarıma "192.168.2.XXX" dhcp adresini ata. Çünkü bilgisayar kapalı, yani ip yayınlamıyor, ama modemde mac adresi ve dhcp numarası kayıtlı.
    - Teorik olarak, netten gönderdiğim wol uyarısının, bu o numaralı mac adresine sahip bilgisayarıma gönderilmesi lazım ve voila bilgisayar açılır.
    - Ama anladığım kadarıyla "bizim Türk mühendislerinin mucizesi" olarak bilgisayar kapalıyken airties modem de unutuyor o mac adresine o ip.yi atadığını. sadece bilgisayar açıldığında ip.yi atıyor. Bu durum şuna benziyor. Ben Melahat ile evliyim, yanımdayken sorun yok; ama Melahat yanımda değilken onu unutup Ayşe ile ilgilenmeye başlıyorum, Melahat kapalı çünkü.
3) Şimdi sorularım geliyorum.
    - Airties modemlerde wol uyarısı ile uzaktan (evdeyken uyarıyı gönderirsem açılıyor zaten ki, bu da modem dışı olgularda problem olmadığını gösteriyor) bilgisayarını açabilen var mı?
    - modemi brick etmeden telnet ile herhangi bir script yüklesem bu problemi çözebilir miyim? Hangi script, nasıl?
    - Hadi bundan vazgeçtim, uzaktan bilgisayarı açmak için telefon ve modem kartı üzerinden bilgisayarı açmak dışında (çünkü her tel çaldığında bilgisayar açılacak) bir çözüm var mı?
 
İşte böyle
 
Yardımlarınızı bekliyorum abilerim, ablalarım