AirTies Modem ve Mavi Ekran

nunez
11-09-2009, 15:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Merhaba arkadaşlar. Şimdi benim masaüstü bilgisayarımda airties marka modemin rt103 modeli var. 3 ay önce bilgisayarımda bazı değişiklikler yaptım, yeni işlemci aldım (AMD), ekran kartı (Nvdia) gibi. Bu donanımları hallettikten sonra ben bilgisayarımdan -sürekli olmasada- mavi ekran hatası almaya başladım. Şöyle anlatayım;
- Donanımları aldığım yere götürüyordum ilk zamanlar, sadece format atıyorlardı ve bana 'virüs girmiş ve sistemi çökertmiş' diyorlardı. Kullandığım anti-virüs programı olduğu halde gene o mavi ekran hatası çıktı.
- Bilgisayara takılan yeni donanımlar sonucu olabilir dediler. DVD RW+ almıştım onu bi süre kaldırdım gene aynı hata.
- Geçen gün gene o olay oldu. Ve anladım ki modemin fişini takıp çıkartmakla olduğunu sanırım anladım. çünkü güç kaynağının fişi ve diğer fişler tek bi kablo üzerinde sürekli prizde sadece 3'lü fişe hopörlörlerin fişini ve modeminkini takıp çıkarıyodum. Acaba sizin bi bilginiz varmı böyle olayların çözümü hakkında. Çünkü artık dayanamıyorum. yeni bi modemmi alsam yoksa donanımları mı değiştirmeliyim.
Saygılar...

OnlyMann
11-09-2009, 15:28   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

modemi USB porttan bağlıyorsanız olabilir. ancak ethernet porttan bağlıyorsanız bu tür soruna neden olmaz. usb bağlandığında sürücüsünün yüklenmesinde sorun olabilir bu yüzden hata veriyor olabilir. Ancak bilmelisiniz ki mavi ekran hataları donanımsal sorunlardan çıkmaktadır. harici cihazların çoğunluğunda mavi ekran gelmez (gelmeyebilir). 

ayrıca mavi ekran geldiğinde bir hata kodu verir bu kodla hatanın kaynağını bulabilirsiniz. kodu yazarsanız size yardımcı olabiliriz.

nunez
11-09-2009, 16:23   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

ben ethernetten bağlanıyorum. demekki ondan değilmiş. hata kodunu giremem, bilmiyorum. çünkü windows tam başlıyor mavi ekran birden çıkıyor yazılar çıkıyor ama okumak imkansız çünkü çok çabuk geçiyor.
Şimdi modem/network donanımları konusundan çıkacak ama benim kasa eski. eski olduğu içinde küçük. bu elemanlar eski kasaya dizdiler anakartı. ve işlemcinin fanı ile güç kaynağı arasında  1 cm den az bi mesafe var acaba işlemci soğutulamıyorda o yüzdenmi bu mavi ekran çıkıyor. olabilirmi ??

OnlyMann
11-09-2009, 16:27   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

güvenli kipte makinanızı açıp everest programıyla ısıyı kontrol ediniz. duruma göre belki ek fan takmanız gerekebilir. ayrıca sürücü sorunu varsa da mavi ekran gelebilir. bunun içinde donanıma ait yeni sürüm ve işletim sistemine uygun sürücüyü yüklemek çözebilir.

Güncel:
bir başka sebepte PSU (güç kaynağı) yetersiz olabilir.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 11 Eylül 2009 16:28
nunez
11-09-2009, 16:38   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj

İlginiz için çok teşekkürler...
saygılar

dárKînqZ
11-09-2009, 18:03   |  #6  
Yeni Üye
23 mesaj

Bende de Airties RT205 Kablosuz modemi var ve anakartım Asus P5B-MX Wifi.Yani masaüstünden kabloluya ek olarak kablosuz bağlantı da sağlayabiliyorum.Kablolu bağlandığımda hiçbir sorun yaşamıyorum ama kablosuz bağlantı da her daim mavi ekran hataları ve bilgisayarda donma resetleme gibi hatalar alıyorum.Hatanın üzerine de gitmedim pek kablolu kullanıyorum şu anda.

Son Düzenleme: dárKînqZ ~ 12 Kasım 2009 16:04