AirTies RT- 103 PC MODEM'den Laptop'a bağlama

hayatın_içinden
02-03-2011, 16:15   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
372 mesaj

airties rt 103 modem var ben sadece masaüstü pc için kullanıyorum aynı anda laptop'a bağlama istiyorum bu modemle ama tek internet kaplosu var birde internet kablosu girişinin yanında tam bilmiyorum ismini bir giriş daha var dikdörtgen şeklinde , onun kablosu elimde ama laptoba bağladıgım zaman internet olmuyor. Nasıl çözebiliriz bu sorunu ...!!!!

doktormert
02-03-2011, 19:07   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
185 mesaj

airties rt 103 modemin arkasında 1 adet ethernet çıkışı 1 adet usb çıkışı 1 adet telefon hat girişi ve ac güç girişi slotları bulunur. senin kare şeklinde dediğin büyük ihtimalle usb bağlantı girişidir. BU MODEM AYNI ANDA 2 BAĞLANTIYI DESTEKLEMEZ. YA USB arabirimini kullanarak bağlanırsın YA DA ethernet aracılığıyla bağlanırsın. Ama bir tane ucuz switch alarak (fiyatlar 10 tl'den bağlıyor ki senin için ucuzları yeteli olur)istersen bağlantını istediğin kadar makineye paylaştırabilirsin. Bunun için
1) ethernet kablonun bir ucunu switch'e diğer ucunu modeme bağla
2)2 tane daha ethernet kablosu yaptır (internet kafeler de yapıyor) ya da satın al
3)bu 2 kablonun birer uçlarını  switch'e, diğer uçlarını da masaüstü bilgisayarına ve laptopuna bağla artık sana kalmış gerisi hangi bilgisayarda internet kullanmak istiyorsan swtich'ten kablo çekerek bağlantını paylaştırabilirsin.