Airties Rt 211 modem ile ilgili

HPQ-User
21-08-2010, 09:27   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Erturk sormuş:
merhaba,
kısaca anlatayım bizim ev iki katlı ve ben üst katta kalıyorum telefon modemin yanında üstte ama telefonu alt kata indirmek istiyorum modem üstte kalacak tabii. onun için splitteri çıkarttım ve ana hat kablosu dediğimiz line girişini direkt modeme bağladım acaba internet faturasında bir sorun olur mu ? sorunsuz giriyorum internete.. teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
..

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; tr; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8

Atilla Sarıtaş
21-08-2010, 13:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Saçmalama tabi faturayla bi ilgisi olmaz :) Ama telefon çaldığında modem bağlantısı kesilebilir. Genelde ev'in girişinden dağılır telefon hattı. Ev girişindeki telefon hattına telefon bağlayıp içerdeki başka bir odadan modem için hat çekersen telefon çaldığında hat kesilir. Tam tersi durumda ara ara kesiliyor sinyal düşmesinden olsa gerek. Bizzat denedim biliyorum :)

Craterus
21-08-2010, 15:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
881 mesaj

splitter denen alet hem tel i hem de net i sorunsuız bir arada kullanmanızza imkan veren bir dağıtıcı ama ana hattı modeme takarsanız telefon için de hat çekmezseniz telefonu iptal etmiş yani kullanmazsınız telefona nasıl bir bağlantı düzeneği kurmayı düşünüyorsunzu en iyisi splitteri kullanak ve daha uzu n kabloları satın almak telefon faturasınada sorun yok dedeiğinizi gibi bişey olmaz

Atilla Sarıtaş
21-08-2010, 15:53   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Konuyu biraz daha açacak olursam ;

Telefon hatları ev'in girişinden diğer odalara dağıtılır. Ev'in girişine telefon bağlandığı zaman içerde bi odaya modem ve telefon bağlanırsa (Splitter ile) buna paralel bağlantı denir. Paralel bağlantıda sinyal düşmesi kaçınılmaz. Eğer telefon çaldığında ev'in girişi yani antre diye tabir ettiğimiz yerden telefon açılırsa modem'e giden sinyal tamamen kesilir. 30 saniye sonra modem'in ışıklarının tekrar yandığını ve bağlantının düzeldiğini görebilirsin. 
Modem'i evin girişine yani antre'ye splitter ile bağlarsan ve içeri odadan telefon açılırsa hat yine kesilir ama bu kesin değildir. Kesilmediği zamanda oluyor ama neye göre bi fikrim yok.
Özetlersek internet kullanıyorsanız paralel bağlantı sakıncalı. Splitter etkisiz kalır. 

Muhtemelen internet bağlantın telefon açıldığı zaman kesilecektir. Arkadaşın dediği gibi switch yardımıyla aşağı kata kablo çekmen gerekebilir. Temiz olsun dersen kablosuz modem ve USB Wireless adaptör alabilirsin.  

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 21 Ağustos 2010 15:53