airtres yardım Cözüldü Teşekkürler NİCOLL

my-cry
27-01-2010, 23:58   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

genme ben beyler  ben internetime usb  uzerinden baglantı kuruyorum internetim 1 - 2 satte modemi resetlemeden hayata döndüremiyorum. modeminiçinden cıkan cd yi programı kuruyorum ama kurduktan sonra ( airties_util3.exe çalısmayı durdurdu) hatası alıyorum ve kapanıyor buda tahmınımce baglantımın kesilmesine neden oluyorki bir ara bir kac gun sorunsuz calıstı nette herhangi bir kesinti olmadı yardımlarınız için simdiden tesekkurlerimi sunarım hayırlı aksamlar

Son Düzenleme: my-cry ~ 03 Şubat 2010 19:08
Nicoll
28-01-2010, 00:26   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Airties'in hangi modelini kullanıyorsunuz? Ethernet bağlantısı varsa onu kullanın, hem sorunsuz çalışır hem de daha güvenli olur.

USB bağlantılı modemlerin çoğu sisteme bağımlı olduklarından sorun çıkarır...

Öncelikli tercihin ethernet olsun, ama yoksa ve illa USB diyorsan CD'den kurmak yerine Airties'in sitesinden en güncel sürücüsünü indirip kurmanı öneririm. Sorununu güncel bir sürücü çözmezse virüs taraması yap...

my-cry
28-01-2010, 18:42   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj

rt104 ama ben eterneti baglayınca pc donuyor ne hıkmetse anlamadım mecburen usb den bafglanmak zorundayım bana direk link verebilirmisin indirebilecegim dosyayı ?

my-cry
28-01-2010, 19:13   |  #4  
OP Taze Üye
13 mesaj

sitesinden usb sürücüsü adlı bir dosya indirdim zip halinde onu nasıl kurmam lazım zipi actım bir sürü dosya cıktı prigram files den airtires dosyasının icine attım insallah dogru yapmısuımdır

Nicoll
28-01-2010, 22:49   |  #5  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Airties dosyasının içine atarak yanlış yapmışsın...

Ethernet ile donma olmaması gerekir... Ethernet bağlantısı ile kullanabilmek için aşağıdaki adımları takib et.

1- Modem ile birlikte gelen kullanımım klavuzunda ethernetin nasıl bağlanacağı ve ayarları yazar. Eğer yoksa indir.

2- Program ekle/kaldır bölümünden Airties USB sürücüsünü kaldır ve USB kablosunu çıkar.

3- Ethernet kablosunu taktıktan sonra tarayıcının adres satırına 192.168.2.1 yaz. Burada modemin web ara yüzünü göreceksin. Şifre bölümüne birşey yazmadan direk tamam düğmesine tıkla ve gir.

4- ADSL > ADSL Ayarları > Düzenle bölümüne gel ve buraya istenen bilgileri girip kaydet.

Herşeyi doğru yaptıysan artık internettesin... Hala donma oluyorsa işletim sistemiyle ilgili bir problem var demektir, ya derin bir virüs temizliği yap ya da format at.

Alıntı: my-cry  
sitesinden usb sürücüsü adlı bir dosya indirdim zip halinde onu nasıl kurmam lazım zipi actım bir sürü dosya cıktı prigram files den airtires dosyasının icine attım insallah dogru yapmısuımdı