ne şaka mı bu yaa? yeni akıllı telefonlardan birisini kullanıcam ve videoları 320x240 gibi bi çözünürlükte izlicem(şaka gibi xD) ,olduu... Samsung Galaxy S'ime direk 720p (1280x720@30fps) mkv filmleri atıyorum ve anlık bir takılma bile olmadan izleyebiliyorum... 8GB kendi hafızası+8GB Class 6 Micro SD kart ile kullanıyorum telefonu... pili yaklaşık 2gün gidiyor... çok kullanırsam sabah 7den akşam 9-10a bitiyor şarj... beklemede(hiç dokunmazsam) saatte %1-1.5 pil gidiyor.. gece 10da bırakıp sabah 7de baktığımda %8fln gidiyor... telefonu günde nerden baksanız 2saat wifi+oyun için kullanıyorum üstüne saate bakmak için fln da kullandığımı hesaba katarsak günce 2.5saat kadar kullanımla 3gün rahatlıkla gidiyor pil...3.gün şarj etmem gerekiyor(bence çok çok iyi)... %15e geldiğinde pil uyarı veriyor şarj için... %15 pil de beklemede 10saat civarında rahatlıkla idare edebiliyor...
ben telefonu yurtdışından aldığım için hem daha ucuza geldi hemde market sorunum olmadı :D 889TL e aldım ve market açık 2.2.1güncellemesini yaptım Türkçe olarak kullanıyorum... 5.1desteği var telefonda(kulaklık veya hoparlör takınca) ama filmin yada şarkının 5.1 desteğinin olması iyi oluyor yoksa sesler kafayı yiyebiliyor... kamerası oldukça iyi tek eksiği kamera flashı.. pek kamerayı kullanmadığım için bana srun olmuyor..
Hele o ekranı yokmuuu işte orası beni bitiren yeri :D görüntüden önce dokunmatiğine değineyim;
siz dokunduğunuzu anlamasanız bile en küçük bir temasta algılıyor..Yani dokunmatiğinde algılama vs. sorunu hiç yok tek rakibi iPhone 4 hatta rakipsiz sayılır :D gelelim görüntüsüne 4" Süper AMOLED ekran kontrastı otomatiğe alıp kullanırsanız yada kontrastı kapatırsanız normal telefon ekranı gibi ancak daha büyük duruyor ama kontrastı açtığınızda farkı anlıyorsunuz..sanki görüntüyü almışsınız telefonun ekranının içine olduğu gibi koymuşsunuz cam gibi görüntü var :D tek kelimeyle harika :D sensörleri fln gayet iyi ama oyunlarda dokunarak oynamak kolayıma geliyor xD
Oyunlarda performansı oldukça iyi :D Asphalt5(HD), Assasin's Creed(2d olanı var 3D sini de bi ara kurucam :D) Angry Birds(görüntüsüne hastayım :D) Guns'n'Glory(koruma türü oyunları sevenlere tavsiye ederim),Miss Jump(zaman geçirmek için olabilir), Air Hockey Deluxe(2kişilik olunca zevkli ancak arkadaşınızın telefona iyi davranması lazım yoksa sorun çıkabilir ebnden söylmesi), Hyper Jump gerçekten sevkli bir oyun bazen zorlanıyorsunuz ama zevkli :D, klasik olarak ta Tailking with Tom(cat), ve Talking With Santa var... Santa pek iyi değil ama kedilisi daha güzel :D
kendi hoparlörü telefonun gerçekten çok iyi ama kulaklık için aynı şeyi söyliyemiyicem... Ben mi beceremedim bilemiyorum ama bazen sesler kısık şarkı sesi yüksek geliyor(kulaklıkta)... başka kulaklıklarda denedim onlarda da tek tarafa ses gelmiyor(ama mp3 e takınca normal 2.1 ses geliyor)...
Telefonu konuşurken kulağınıza koyuyorsanız şimdiden söyliyeyim yeni telefonlar dev gibi suratınız kapanıyor xD tabii çekme çekmeme ve SAR olayı var birde... telefon gayet güzel çekiyor isterseniz yılan gibi kavrayın isterseniz bodruma inin sorun değil... SAR(kanseröjen dalga vs yayımı) değeri 0.24 yani oldukça düşük... iPhone4'ün ki 1'in üzerinde... Telefonun en güzel yanlarından birisi hem özgürsünüz hemde çok hızlı kullanabiliyorsunuz :D internet sayfalarında yazmak istemiyorsanız 1 düğmeye basıp istediğiniz siteyi söylüyorsunuz ve sayfa açılıyor :D (en sevdiğim özelliklerden biri)... tabii telefona sağlam (1GB'lık fln) bir internet paketi lazım...Çünkü flash desteği vs. var çatır çatır sömürüyor interneti :D tabii isterseniz kapatabiliyorsunuz ama yok ben kullanıcam derseniz kotadan normal pc den girdiğiniz kadar gidiyor... şimdi Türkcell kullanıyorum ama Vodafone'a geçmeyi de düşünüyorum :D şimdiki msj paketini iptal edip Vodafone'dan internet paketi alsam mı diye düşünüp duruyorum..(herkes te Türkcelli arada kaldım xD) ama böyle bir telefona internet paketi veya kullanabileceğiniz bir wifi lazım... isterseniz wifi adaptör olarak kullanıp telefon üzerinden pc'nizden interneti kullanabilirsiniz(telefonun bağlı olduğu interneti) :D
Sanırım biraz fazla uzun oldu ama umarım yardımcı olabilmişimdir :D
İyi Forumlar...
Edit: İmla...