Akıllı cebinizin pil ömrü için 5 tavsiye!

CHIP Online
05-04-2011, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonunuzun pili çok mu çabuk bitiyor? Bu ipuçlarını takip edin ve rahat bir nefes alın!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/akil ... -tavsiye_26175.html

Resimlerle: Birbirinden ilginç 10 sıra dışı pil konsepti!

Akıllı telefonunuzun pil ömründen şikayçiyseniz yalnız değilsiniz. Zira bu harika cihazların en büyük zayıf noktası genellikle pilleri. Ancak bir-iki gün zor dayanan pilinizin ömrünü bazı ipuçları sayesinde uzatmanız mümkün. İşte pilinizin üzerindeki yükü azaltacak bazı ipuçları.

Ekranı ayarlayın: Telefonunuz destekliyorsa, en çok hangi bileşenin enerji tükettiğini inceleyin. Listenin en başında muhtemelen ekranı göreceksiniz. Ekranın tükettiği gücü azaltmanız ise birkaç yolu var: Otomatik parlaklığı kapatın ve ekran zaman aşımını azaltın  (Örneğin 1 dakikadan 30 saniyeye).

Eşitleme ayarlarını düzenleyin: Görüntü ayarlarından sonra piliniz üzerinde en çok etkide bulunan ayar eşitleme ayarlarıdır. Çeşitli uygulama ve widget'lar yükledikçe bunlar sizi uyarmadan otomatik olarak eşitleme yapmaya çalışırlar. Bunun için arka planda otomatik eşitlemeyi kapatabilir, eğer mümkünse gerektiğinde elle eşitleyebilirsiniz.

Buna alternatif olarak telefonunuz destekliyorsa eşitleme yapan uygulamaları kendiniz belirleyebilir ve eşitleme aralığını uzatabilirsiniz.

Tüm konu: Akıllı cebinizin pil ömrü için 5 tavsiye!

İzleyin: En sağlam 'cep camı' bu!

Resimlerle: Birbirinden ilginç 10 sıra dışı pil konsepti!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Akıllı cebinizin pil ömründen şikayetçi misiniz?