iki yıldır üzerinde düşündüğüm fakat hiçbir sitede bulamadığım sorunlar var.İlk olarak akıllı telefonları telefon mertebesinden alıp bilgisayar mertebesine taşıyan özellikler (OTG,MHL,DLNA) bunlar şu an akıllı telefon kullananların %95 inin aklına gelmeyen özellikler ben daha çok OTG ve MHL üzerinde duracağım.
OTG kablosu bir ucu microusb erkek diğer ucu ise usb dişi yani bu kablonun bir ucunu telefona takıp diğer ucuna usb bellek, klavye, mouse, kablosuz klavye mouse seti, gamepad, kablosuz gamepad bağlanabiliyor.Fakat eksik olan nokta telefon bu cihazları çalıştırırken normalden 3 kat daha hızlı pil tüketiyor olması bunun için resimdeki gibi bir kablo gerekiyo
Ve elimizde bunun olduğunu düşünelim telefona usb , klavye veya mouse bağladık ama gene bir eksiklik var oda büyük bir ekran bunuda MHL ile çözüyoruz fakat piyasadaki aparatlar öyleki sadece tv ye görüntü veriyor ve telefonu şarj ediyor yani telefonu elinize alıyosunuz kablolarla boğuşarak oyunu telefonun ekranına bakarak oynuyorsunuz e o zaman ne anlamı kaldı tv ye bağlamanın bu yüzden bu konuyu açmak istedim.
bize lazım olan telefonu tv ye kablo ile bağlarken aynı anda hem telefonun şarj olması ve aynı anda usb bellek, klavye mouse bağlanabilmesi bu kadar şeyi ne yapacaksın derseniz telefonun pili bitti derdi olmadan 106 ekranda kablosuz klavye mouse ile birlikte internetin , film izlemenin , oyun oynamanın, verilerinize daha büyük ekranda bakmanın rahatlığını ve keyfini sürmek derim.
Ve araştırdığım kadarıyla iki ürün buldum
bu ürünler türkiyede satılmadığı için alıp deneme şansım olmadı ve ihtiyacımızı karşılayıp karşılamıyacağını bilemiyorum bu nedenle size soruyorum bu aparatları kullanan veya bu konu hakkında bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum.Hepinize şimdiden teşekkürler...