Alengirli işler için lokal DNS sunucusu

sercan_
18-09-2009, 12:02   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
66 mesaj

Malumunuz, Telekomünikasyon iletişim bakanlığı ve yargı kararlarımız sağolsun, YouTube ve diğer bir takım sitelere, dns cambazlığı yapmadan giremiyoruz. Ben de dns sunucumu OpenDns'e çevirdim. dns problemlerim halloldu çok şükür ama şöyle bir sorunum meydana çıktı: Çalıştığım yerde vpn ile iki ofis çalışıyoruz ve bütün IP'ler dinamik, dolayısıyla bilgisayarın dns sunucusu olarak DHCP sunucusunun işaret ettiği DNS'i kullanması gerekiyor ki bulunduğum ofisteki ve diğer ofisteki şahsiyetlerin bilgisayarlarına ulaşabileyim. Aksi takdirde her seferinde milleti arayıp IP adreslerini sormam gerekiyor.

DNS'i otomatik aldırınca da youtube yalan oluyor, her seferinde youtube'a girecekken dns'i değiştirip yerel ağa ulaşmak için tekrar opendns'e ayarlamam gerekiyor.

Aklıma şöyle bir çözüm geldi. Bilgisayarımda kurulu lokal bir DNS sunucusu olsa, yerel ağ taleplerini DHCP sunucusunda kayıtlı DNS'e, geri kalanlarını OpenDNS'e yönlendirse nasıl olur diye düşündüm. Sonra da iyi olur diye düşündüm :)

Tek problem, bunu nası yapacağımı bilmiyorum. Harbiden, mümkün mü böyle bir şey? Nasıl yaparım?

slayerbaris
18-09-2009, 14:04   |  #2  
Üye
99 mesaj

dnslerle uğraşmak istemiyorsanız ultrasurfu kullanın. birde şu programı kullanarak kolayca host dosyasını değiştirip girebilirsiniz. sonra tek tıkla hostu eski haline getirisiniz.
https://www.chip.com.tr/blog/pire ... sa-yolu_2020_7.html

sercan_
18-09-2009, 14:12   |  #3  
OP Üye
66 mesaj

aslında o işi yapan başka bir program vardı bende ama bu yöntem her zaman %100 verimlilikle çalışmıyor bende niyeyse. genelde ya dns önbelleğini temizlemem ya da tarayıcımı kapatıp açmam gerekiyor. o yüzden mümkünse lokal bir dns kurup ordan halletmek istiyorum sorunu. mimkinse :D

slayerbaris
18-09-2009, 15:19   |  #4  
Üye
99 mesaj

tarayıcıyı kapatıp açmak zor değil bence deneyin bu yöntemleri özellikle linktekini deneyin. dediğniiz gibi bir sürü program var bu işleri yapan basit olanı bunlar. bu konuda bilgim bu kadar :) bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler.

Banned
20-09-2009, 01:12   |  #5  
Banlandı
190 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/dns ... 305_wp1.html#680189