Arkadaşlar Kasım ayının 27.sinde bu sınava gireceğim.Geçmiş yılların sorularına baktığımda 2-3 yıldır üniversite sebebiyle konulardan ayrı kalmama rağmen şu anda bile çoğu soruyu çözebildiğimi görüyorum.Sizin tavsiye edebileceğiniz bir çalışma yöntemi var mı?Ya da içinizde bu sınava girenler varsa görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Yanlış bilmiyorsam sayısal öğrencileri Sözel-2 bölümünü yapmıyorlar peki sınavda yapsam bana ek getirisi olur mu?
ALES Sınavı
Kardeşim bende bahar döneminde ales sınavına girecğim.Bildiğim kadarıyla sen sayısalcı olduğun için sözelden yaptığın sorular sana bir getirisi olmayacak.Mesela bu sene iktisat bölümünden mezun olucam benim çözmem gereken testler sayısal 1 sayısal 2 ve sözel 1, sözel 2 testinin bana hiçbir getirisi yok seninde sözel testi çözmen sana bir getirisi olmayacak.
Araştırdığıma göre sözel-1 etkili ama sözel-2 çözmeme gerek yok.Eşit ağırlıkçılar ise sayısal-2 çözmeyecek.
http://forum.memurlar.net/konu/1075710/
Bilgi var bu sitede.Düzeltiyorum eşit ağırlıkçılar çözebilir ama sözelcilerin çözmesine gerek yok sayısal-2'yi.
valla ev arkadaşım geçen sene sınava girdi o bana sayısal 2 testi çözmemiz gerekiyormuş demişti belki de o yanlış biliyordur garibim geçen sene ales sınavına ilk defa girdi fazladan sözel 2 testi çözmüş bir bakmış sınav bitmiş :) bir araştıralım bakalım ales snavı çok zor bir sınav değil de araştırma görevlisi olabilmek için bir de dil sınavı var baya zorluyormuş:s
Evet zor değil mat-2,sosyal,fen hiç yok.
Ben (2009 sonbahar dönemi)sınavına girmiştim sözel(80 soru) sayısal-1 (40 soru) sayısal-2 (40 soru) şeklindeydi..Şimdi baktım tam tersi olmuş durum.. Sayısalcılar Sözel-2'yi yapmıyorlar diye birşey yok zamanı yeten arkadaşlar soruların tamamına cevap veriyor.Sınavın zorluk derecesi KPSS-B'ye yakın..
mesut53 dediğin gibi öyle bi kural yok istenirse çözülebilir bütün sorular.Ama süre 180 dakika toplamda 200 soru var.Gerçi türkçeden 10-20 saniyede yapılabilecek sorular oluyor ama hiç dilbilgisi falan sormamışlar hep cümlede anlam ve paragraf.
http://forum.memurlar.net/konu/1075710/Eyvallah kardeşim bu bilgi iyi oldu.
Bilgi var bu sitede.Düzeltiyorum eşit ağırlıkçılar çözebilir ama sözelcilerin çözmesine gerek yok sayısal-2'yi.