ALINMIŞTIR sorun için yardım
- 1
- 2
olabilir 560ti yerine 570 olur ama en fazla :)
bide montajını beğenmedim ekran kartını aldığımda biraz elden geçirmem gerekicek. kabloları arka tarafa saklamamışlar. alırken demiştim ben gelmeden montaja başlamasınlar diye. kasanın kablo toplama özelliği iyiyse ona göre yaparlar demişti ikna etmişti beni. ama hepsi ön tarafta gözümün içine bakıo. plastik kelepçeleri öyle bi takmışlar ki kablolar sabit nerdeyse ve pci x16 girişinin üstünde öylece duruyolar :)
ram i corsair vengeance ile değiştirdim. 80 liralık kupon verdiler artık onu da ekran kartı için kullanırım.
hard disk de gelmiş onu da aldım. bağlantıları filan yaptım ama bir sorun var sanırım. elimdeki windows 7 dvdsi (orjinal değil) bozukmuş sağlam bir xp cdsi taktım boot ettikten sonra kurulum menüsüne geçmeden cd yi çıkardım sonra yeniden başlattım ama biosa filan girmiyo anakarttan bip sesi gelmiyo açılışta. ne yapacağımı şaşırdım. biosun pilini de çıkarıp baya bekledim ama sonuç yine aynı. yardım edebilirseniz çok memnun olurum...
elimdeki windows 7 dvdsi (orjinal değil) bozukmuş sağlam bir xp cdsi taktım boot ettikten sonra kurulum menüsüne geçmeden cd yi çıkardım sonra yeniden başlattım ama biosa filan girmiyo anakarttan bip sesi gelmiyo açılışta. ne yapacağımı şaşırdım. biosun pilini de çıkarıp baya bekledim ama sonuç yine aynı. yardım edebilirseniz çok memnun olurum...arkadaşlar bu sorun hakkında yardımcı olabilir misiniz?
sorunun neden kaynaklandığını buldum ama çözebilmiş değilim. anakart üzerinde uyarı ledleri var. ram için cpu için vga için vb. bunlardan herhangi birisi yanıyorsa sorun var demekmiş. ve anakartın üstünde vga ledi yanıyor herhangi bip sesi filan gelmiyor biosa filan da girmiyor. üzerinde ekran kartı takılı değil henüz almadım. bir süre anakarttaki onboard ekran kartını kullanmak istiyorum. fakat nedense vga ledi yanıyor. googledan da aradım ama tam çözüm bulamadım. yardımınıza ihtiyacım var. vatanı da aradım yardımcı olan kişiyle görüştüm belki bi çakışma filan olabilir getirin bakarız gerekirse değiştirme yaparız dedi ama koca kasayı al götür biraz zor kendi çözebileceğim birşeyse yapmaya çalışırım
bios pilini çıkardım cmos sıfırladım sorun geçmedi. onboard olmasına rağmen vga ledi neden yanar ki illa ekran kartı mı taktırmak ister kendisine? yarın çizgiyi arayıp sorucam ordan da çözüm bulamazsam mecburen koca kasayı aldığım yere götürücem. umarım orda çözerler sorunu. aslında evde çözsem daha iyi olacak ama olmadı bi türlü
- 1
- 2