Alışveriş devinin küçük hesabı ters tepti...

CHIP Online
08-03-2009, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Aldığı kamera kullanılmış çıktı, mağaza iade etme isteğiyle dalga geçti. Ama şanssız adam pes etmedi

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Alis ... rs-tepti_11334.html

Michael'in kayınvalidesi, Best Buy'dan damadına hediye olarak bir Casio fotoğraf makinesi aldı. Önce hiçbir şey fark etmeyen aile makinede görüp anlam veremedikleri resimleri silip makineyi kullanmaya çalıştılar. Makinenin kapağında kırık olduğunu fark edince ise ürünü geri iade etmek istediler. İlk başta ürünü geri alacaklarını ve %10 indirim vereceklerini bildiren Best Buy yetkilileri, resimlerin silindiğini öğrendikten sonra makinenin kırılmasının kullanıcı hatası olduğunu ve silinen resimlerin de demo olduğunu iddia ederek ürünü geri almaktan vazgeçtiklerini bildirdiler. Bununla kalmayan yetkililer telefonda derdini anlatmaya çalışan aile ile dalga geçerek ve onları aşağılayarak kendilerini kötü hissetmelerini sağladılar.

İşte bu aşamadan sonra Michael bir dedektif gibi çalışmaya başladı. Teknoloji ile arası iyi olan Michael önce "demo" olduğu söylenen resimleri kurtardı. Amatör olarak çekilmiş bu resimlerin demo olamayacağı gayet belliydi. Ancak bununla yetinmeyen Michael hafızadaki tüm resimleri araştırmaya başladı. Ve sonunda firma çalışanlarından birinin resmini tam karşısında buldu. Durumu anlattığı mağaza müdürü birden "anlayışlı" ve "yardımsever" oluverdi. Ürünü geri almak ve olayın büyümemesini sağlamaya çalışan müdür için artık çok geç olabilir. Çünkü Michael bu olayı, tüm resimler ve detaylar ile birlikte bloğundan dünya ile paylaşmaya başladı bile. Sinirleri yatışmayan Michael, şimdi kendisine ve kayınvalidesine kötü muamele yapan görevlilerin cezalandırılması için mücadelesini sürdürüyor.

Tüm konu: Alışveriş devinin küçük hesabı ters tepti...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ayıplı ürünler için geçerli olan tüketici yasası, kullanıcıyı yeterince koruyor mu?

ilginch
08-03-2009, 13:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj

ben o görevlilerin ağzını burnunu kırardım.
Gözünü devirmiş
ben kırmam da kırdırırdımKahkaha

Okii
08-03-2009, 13:23   |  #3  
Taze Üye
1 mesaj

urkatat, anlayışına hayran kaldım doğrusu. :D peki o makine tamir olcakmı sen adamların ağzını burnunu kırdıktan sonra.

Kendi fikrimide belirtmek istiyorum bnm başıma böle bişiy gelmişti hemde Migros gibi büyük çaplı bi kuruluşta taşınabilir sabit disk aldım ancak daha sonra farkettimki salladığımda içinden ses geliyor, götürdüm mağaza müdürü ne dese beğenirsiniz Bu ürün arızalı değil, benimde evde aynısından var ondanda geliyo ses, teknosaya gidip baktım aynı ürüne ses gelmiyodu. Şikayet Var, dan tutunda migrosun kendi sitesine kadar heryere yazdım. Sonunda servisten form istediler formu yaptırdım söke söke aldılar geri ürünlerini bende paramı aldım tabi. Yani türkiyede böyle olaylar mevcut.

Son Düzenleme: Okii ~ 08 Mart 2009 13:27
crackerweb
08-03-2009, 14:51   |  #4  
Üye
51 mesaj

Hak; söke söke alınır, hak verilmez...
Hak savunulur; bekleyerek kimse sana bunları vermez...

yasalar da insanları savunur ama hakkını aramazsan kimse sana kardeşim sen haklısın dur sana hemen hakkını vereyim demez...

Sizi de kutluyorum. Haber sadece çeviri dahi olsa BestBuy adını ağzınıza alabilmiş olmanız güzel... En azından kimin ne yaptığından haberi oluyor insanların...

trinity
08-03-2009, 17:44   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
urkatat
ben o görevlilerin ağzını burnunu kırardım.
Gözünü devirmiş
ben kırmam da kırdırırdımKahkaha
BeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendimBeğendim

Fattur
08-03-2009, 17:59   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

genelde pek korumuyor..

cam-ali
09-03-2009, 02:05   |  #7  
Yıllanmış Üye
281 mesaj

Hocam Ürünü Alana Kadar Sizden İyisi Yoktur , Aldıktan Sonra Ne B....k Yerseniz Yeyin Kimse Takmıyor ...

Kötüsöz İçin Özür Diliyorum Ama Gerildim Yaw :D

bwhiteb
09-03-2009, 20:20   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

kutlamak lazım böyle insanları. aşağıdaki linkte tüketicinin korunması hakkındaki kanun bulunmaktadır.bir kere de olsa göz atmakta fayda var.haklarımızı bilmek olaylar karşısında daha etkili kılacaktır bizi

Kanun

Son Düzenleme: bwhiteb ~ 09 Mart 2009 20:20