selam arkadaşlar sizden bi ricam olacak çok sevdiğim bi kankamın kankası tümör hastalığına yenilerek hayatını kaybetmiştir onun anısına kankama hastanede ölmeden önce yazdiği mektubu youtube ye koymak istiyoruz bize bu iyiliği yapmak isteyen arkadaşları bekliyorum allah rızası için 3 şarkı kesilip bölümlere eklenecek ve mektuba uygun slayt resimler konulacak anlayan için kolaydır ama ben anlamadığım için yardıma ihtiyacım var
MEKTUP AYNEN AŞAĞİDA :
29.06.2007CUMARTESİ
Selam Sevgili Kankam;
Ya tek gerçek dostum mu demeliydim? Ne fark eder sonuçta sen benim canımsın.
Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Yani sana böyle bir şey yazma gereği duyduğuma dair. Belki de ölüme adım adım yaklaştığım içindir. Her ne kadar sen bana kıssanda ölümü bana yakıştırmasana bu Allahın emri ölüm tüm canlılar için bak dedem sırasını beklemedi mekânı benden önce cennet oldu.
Dün doktorum beyin fonksiyonlarımın eskisi gibi çalışmadığını olayları unutup kişileri tanıyamadığımı söyledi. Gerçi sen benden daha iyi bilirsin. Çünkü bu hastalığa yakalandığımdan bu yanı hiç yalnız bırakmadın. Tıpkı daha önceki zor günlerimde yalnız bırakmadığın gibi ve ben bunun için çok ama çok tesekkür ederim. Biliyorum bu senin hakkını ödemez ama…
30.06.2007 PAZAR
Doktor gelince bıraktım sonrada unutmuşum elimi yastığın altına atınca fark etim ve sonra hatırladım. Bu arada saclarımı kazımışlar bunu ne zaman yapmışlar hatırlayamıyorum. Devam edeyim bari yazacaklarıma. Yazılarımda tutarsızlaşırsa kusura bakma. Hoş sen her daim benim hep anlatmak istediklerimi anladın.
Bugün uyandığımda bir dilek tutmuştum. Dedim ki:”Allah’ım bu dünyada beni en çok seven kişi kimse ilk o girsin.” Vee doktor girdi sandın demi. Yok, güzelim yanıldın. Sen girdin o kapıdan içeri amazoncum sen girdin. Hem de
Tüm şirinliğinle ve o şefkatli bakışlarınla ve senle birlikte aldığımız buluzu giymiştin. Ama içinde bir derin hüzün vardı. Sen her ne kadar çaktırmasanda muziplikle kapatmaya çalışsanda ben anlarım. Sen bana üzülüyordun değil mi? Şimdi sorsam inkâr edersin. Çünkü üzüleceğimi düşünürsün bu da senin inceliğini gösterir. Sana her sey yakışır. Ama üzüntü ve keder değil. Zaten yasından çok dert ve yasa gördün, yasından çok ağladın ve biliyorum ki bu satırları okurken bile hıçkıra hıçkıra nasıl ağladığını tahmin edebiliyorum. Türk filmlerinde dedikleri gibi sen bu satırları okurken ben cooook uzaklarda olacam. Ve nolur bunu okuduktan sonra bu son ağlayışın olsun. Bilirsin senin ağlamana dayanamam. Hoş sen ağladığını da kabul etmiyorsun ya göz makyajı yüzünden gözün sulanmıştır.
BİR ZAMAN SONRA
Bugünün ne olduğunu ve saatin kaç olduğunu bilmiyorum. Galiba yine aynı gün içinden yazıyorum. Gece mi gündüz mü onu da bilmiyorum ya da her neyse bu lanet dört duvar içindeyken bi önemi de yok.
Sen benim için ne kadar önemli ve değerlisin biliyorsun. Hayata bakısın, ne olursa olsun yaşamı sevmen, deli, cadı, zeki ve çok çok iyi bir dostsun aslında seni tanıyanlar seni yaşamlarına kattıkları için ne kadarda şanslılar. Ama farkındalar mı bilmem. Umarım bunu ömrün yetiğince kaybetmesin ve kaybettirmezler. Aslında şimdi fark etimde ben seni sana anlatıyorum galiba. Olsun aklım basımdayken ve hala bir şeyler hatırlıyorken durmadan yazmalıyım.
SANIRIM ERTESİ GÜN
Sabah dedemin ölüm haberi geldi. Annem farkına varmadan ağzından kaçırdı. Gerisini tahmin edersin artık… Zaten bir şeyler olduğunu hissetmiştim. Beyin tomografisi çekildi yine. Ne olduğunu bilmiyorum. Beynimin içindeki bu iletten haberim yok. Tek bildiğim acilen ameliyat olmam gerektiği.
Sende kalmıştık galiba #61514;
Senin gibi bir dostum olduğu için çok mutluyum. Beni hiç hayal kırıklığına uğratmadın ve hiç üzmedin. Hep kendinden üstün tutun, başımda bir bela olsa yardım etin, ( tabi gecen polisi dövmen dışında ) ve hastalığımda, sağlığımda, sevincimde, hüznümde hep yanımdaydın. Bursa ve Ankara okumak istesekte hep mutluyduk senin sayende ve Allah senden razı olsun…
Benim senden bazı isteklerim var. Şımardığımın farkındayım ama sıkılsan da yazacam ölüm bu kadar yakınken ve ben toprağa karışmadan…
Ne olur kızıp sinirlenme, ölüm yakın kızmayasın diye söylemiyorum sana ne olur böyle düşündüğüm için beni affet…
Amazon;
Hayallerini bırakma, yapmak istediklerimizi yap. Gitar çalmasını öğren, Bursa’dan ev al ve iyi bir iş kadını ol. Sen bunları ben söylemeden de yapacağını biliyorum. Sakın pes etme ve yılma hayat elbet yüzüne gülecek ve başaracağını biliyorum. Kıbrıs’a ve Paris’e git Eiffel kulesinden bana ve hayata el salla ve hep yapmak istediğin jumping sporunu mutlaka dene ve arabayı deli gibi kullanmaaaa.
BİR ZAMAN DİLİMİ
Artık günler ve saatler anlamını yitirdi. Vakit yaklaştı. 2 gün sonra Ankara'ya gidiyorum. Ameliyatı orda olacakmışım. Yaşam mücadelesi dedikleri şeye orda devam edecem.
Beni ziyarete geldin. Sanırım bunu eline geçirmeden kaldırsam iyi olacak.
Sen kapıdan çıkar çıkmas ben tekrar başladım yazmaya. Ee söz uçar yazı kalır. Şu sayılı günlerimde ölüme az kaldı biliyorum.
Bunu nasıl başarıyorsun bilmiyorum. İçin kan ağlarken gözlerini ışıldatmayı. İnsan seni görünce içine neşe giriyo be. İyi ki varsın kankam iyi ki varsın
BİR ZAMAN DİLİMİ DAHA
Sabah ne hatırladım biliyor musun? Hani senle konuşurken çocuk isimlerini düşünmüştük ikimizin de kızı olursa ikinci ismi SU olacaktı. Birden bunu hatırladım ve bunu hatırladığım için o kadar mutlu oldum ki anlatamam hala bazı eski şeyleri hatırlaya bilmek.
Amazon;
Zor zamanlar geçirdiğini biliyorum. Ama evlenip yuva kurmak senin hakkın. Çünkü sen en güzel yaşama layıksın.
Seni çok seven gönlünü senin gönlünden üstün tutan biri ile evlen ( hali vakti yerinde ve insan olan biri ile )ve benden sana tavsiye öyle ucuz ve basit bir evlenme teklifine gitme sakın güzel ve değişik bir evlenme teklifi yapmadığı yoksa gönlüm rahat etmez. ( benciliğim#61514; Seni mutlu etmesi önemli #61514;sürece içinde özür.)
VE ARTIK ZAMNIN BİR ÖNEMİ YOK
Ve son şeyler sanırım bunun adı temenni. Beni Ankara’ya uğurladığın gün sana yakışanı yaptın. Tam hayal etiğim gibi gülümseyişinle ve tüm içten duygularınla uğurladın. Seni burada bekleyeceğim dediğinde seni son görüşüm olduğunu biliyorum. Benimle beraber gelemediğin için kendini nasıl yiyip bitirdiğinide biliyorum. Ama zaten sen benim hep yanımdasın bana kan verdiğin günden bu yana. Damarlarımdaki kan kadar yakınsın bana. Daha nasıl olabilirsin ki.
Ve senden son isteğim ve artık deli gibi yazıp bu paragrafla birlikte bitmeli unutmadan bir solukta… Gözlerime perde inmeden… Bitmeli...
İlerde bir gün Candan Erçetin’le tanışma lütufunda bulunursan lütfen ona onun çok büyük hayranı olduğumu söyleyip onu öper misin? Ve bu yazı bittiğinde kolyemide içine koyacağım. Ben ölünce eline geçecek bu zarf. Sen bunları okuyunca nasıl ağlayacağını biliyorum ama daha öncede dedim mi bilmiyorum bu son ağlayışın olsun. Annemle babamın sana ihtiyacı olacak bu vazifeyi tam yerine getireceğini ve mezarımın basında bir asker edası ile duracağını biliyorum ve bunun için gözüm kapalı ve gönlüm rahat bir şekilde hayattaki son yolculuğuma çıkabilirim. Dedemin gül cemali karşımda. Bu bir hayal mi yoksa gerçek mi bilmiyorum.
Yarın ameliyat günü…
HAYATIMDA İYİKİ VARDIN KANKAM
YAŞAM SANA BÜTÜN GÜZELİKLERİNİ SUNMASI DİLEĞİYLE BU ALLAH’TAN TEK DİLEĞİM…
SENİNDE DEDİĞİN GİBİ AMAZON
EYVALLAH
YAZAN: GİZEM CANDAĞ