Arkadaşlar benim çok büyük bi sorunum var.Kafayı yemek uzereyim.250 GB Harddiskim vardı internetten flash bellekle virüs taşıdım.ne yaptım ettiysem silinmiyorum.antivirüslerden tutun combofixlere kadar.çıldırmak üzeereyim.işin kötüsü 1 TB sıfır HDD aldım dalgınlıkla onada taktım flash ı ve onada bulastı formatla silemiyorum.güvenli kip te pc yi açamıyorum.görev yöneticisi açılmıyor.winrar açılmıyor.vs vs. nedir bu arkadaslar nasıl kurtulabılırım ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN.ÇILDIRICAM. He bide bu oolay Windows 7 de olmuyor.ama ben XP kullanmak ıstıyorum.Kaç kere format attım tekrar temiz bir xp kurdum ama virüs nasıl geliyo akla mantıga sıgmıyor :S
Allah Rızası için yardım!
Belkide virüs sistem dosyalarından birine bulaşıyordur ve her seferinde kendini yeniliyor olabilir.
Yada kurduğunuz işletim sistemi CD'sindede bir virüs olabilir.Başka bir Cd ile format atmayı deneyin.!
Eğer virüsün nerede olduğunu biliyorsan Unlocker programı ilede silmeyi deneyebilirsiniz.
İndirmek için....
Umarım yardımcı olabilmişimdir. <
virüs bios ta olabilir yada format cd sinede bulaşmştır
ama ümit ederimki formatı engellemiyordur çünkü engellerse hard diski değiştirmek zorunda kalabilirisn arkadasa böle olmustu hdd mecburen değişti
kaspersky 2010 yükleyebiliyorsan mutlaka yükle
İşletim sisteminiz virüslü. Ya Windows 7 üzerindeyken temizlik yapacaksınız. Ya da XP işletim sistemini yeniden kurup temilik yapacaksınız.
hocam formatlamalardan sonra bir şekilde makinanızda mevcut dataları diske alıyorsanız virüslü şekliyle alıyor olabilirsiniz. halen kullandığınız virüs programının dışında güncel bir programla temizlemek mümkün olabilir ama bu arada aldığınız dataları birden fazla virüs programı ile taramanızı öneririm.
arkadaslar ben baska xp cd siylede format attım hatta sp3 ile format attım yine aynı :S ama şöyle bi durum var avastı kurmustum şu dosyada sürekli virus buluyo c:wındows/system32/drivers/oprghdlr.sys
dediğimiz gibi sistem dosyasına bulaşmış peki bu hemen formattan sonramı gelmiş yoksa siz bilgisayara dosya yada başka şeyler yüklediğinizdemi gelmiş
arkadaşım sen 0 sistem yapıp flash ı yine takınca sisteme bi daha yüklüyorsun truva atı yemişsin herhalde. senişn yapman gereken iyi bir antivirüle flash disk takılıyken sistemi taramak virüleri silip tekrar flash ı takmak ve diski biçimlendirmek
Arkadaşım o kadar kişi yardım için uğraşmış bellli bence hdd çıkar başka bi düzgün makineye tak tarat bu şekilde tara kendi içinde tarama yaptığında fazla verim alamayaiblirsin arkadaşların dediği gibi cd değiştir güzel işletim sistemi kur. eğer bilgisaayrında 2 hdd var ise ikisindede var zaten virüs ikisinide çıkart tarattır 1 tanesini biçimlendir bi tanesinede vindows kur ama ikiside üstündeyse 1 tanesine format atığ diğerine sonra işlem yaptığından zaten öbürüne işlem yaparken kendini bulaştırır virüs.
bide şunu yap başlat çalıştır i386winnt32.exe /unattend yaz ok
hdd ini sök xp kurlu bir makınaya tak 2. hdd olarak xp de bicimle