xvid filmlere altyazi indirdikten sonra maalesef türkce yazilarin bir kismi bende farkli karakterlerde olarak gözüküyor.
almanca dili ve klavyesi olan bir bilgisayar kullaniyorum ve bundan kaynaklandigini düsünüyorum!!!
yazilari rahat olarak okuyabilmek icin nasil bir düzenleme yapmaliyim?
bilgisini paylasmak isteyen arkadaslara simdiden tesekkür ederim.
altyazi senkronizasyonu sorunu
Klite codec pack içersinde media player classic proğramı var. Ben onunla altyazılı filmleri izliyorum...
ayriyeten directvobsub şeklinde bir media player eklentisi de var o da kuruulu..
İstersen sende kur...ve ayarlardan yazı tipini arial yap...
Senkronisazyon problemi de varsa TimeAdjuster prpoğramını kullan
tesekkürler altaytuna,
klite bendede var.vlc playerda. zaten bunlarla seyrediyorum.
elimde subtitle workshop programi var ,bununla hertürlü altyazi varyasyonunu yapabiliyorum.
YANLIZ altyazi formatini ayarlayip kaydettikten sonra bazi kelimeler (B#253;rak ben kullanay#253;m. açl#253;ktan ,yapaca#240;#253;z )gibi degisik oluyor.
tabii ki filmi seyrederkende güzel olmuyor.ben bunu nasil düzeltebilirim.bunu ögrenmek istiyorum.
baska deyisle,
yapaca#240;#253;n#253;z#253; = yapacaginizi
alk#253;#254;larla = alkislarla
#222;a#254;#253;rt#253;c#253; = sasirtici
gibi olmasi icin neyapmam lazim
Directbvobsub da yazı tipini arial yap ordaki seçenekleri karıştır, yine dil seçeneği var onuda türkçe yap belki düzelir..
Bunun dışında aklıma gelen başka birşey yok...
Fontun Türkçe desteği olanını kullan sorun varsa hala bölgesel ayarlara girmen gerekecek. Ordaki bütün ayarları türkçe yapman gerekebilir. Ama önce fontu bır dene... Arial. Tahoma gibi...
hallolmadi ama ilginize tesekkür ederim .
bs player var ben onu kulanıyorum alt yazıda senkranizazyon bozukluğu olunca ayarlamak onda daha kolay istersen dene
Windows yazı tipi ve klavye seçeneklerinden Türkçe desteğini aktif hale getirin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu durum aslında genel bir Windows hatasından ibaret. Bazı oyunlarda da karakter gösterimi aynı hatadan dolayı eksikliklerle dolu oluyor. (Hatta unutkanlık eseri japonca dil desteği yüklenmemiş bir Windows'ta, Emule ile dosya yazma hatası uyarılarının olduğunu da yeni tecrübe ettim) Bu tip abes durumların yaşanmaması için mutlaka dahili Windows dil destekleri içine Türkçe, İngilizce, Avrupa ve hatta Japonca ve Rusçayı da almayı unutmayınız. İlgili ayarlara Denetim Masası --> Bölge ve Dil seçenekleri altından erişebilirsiniz.
ben bsplayer kullaniyorum.programda cok kolay bi sekilde altyazinin zamanini ayarlayabiliyosun.istersen bi dene
ser_karabulutbs player var ben onu kulanıyorum alt yazıda senkranizazyon bozukluğu olunca ayarlamak onda daha kolay istersenArkadaşa katılıyorum ama yok ben daha profesyonel çalışmak istiyorum diyorsan http://www.forump3.net/subtitle- ... 08ec77de9ae9d81& bu siteye bir göz at. Ayarladıgın alt yazıyı ise filme çakmak için PocketDivXEncoder_0.3.60 programını kullanabilirsin
arkadasim senin sorunun aynisi bende de vardi cok kolay bi cozumu varmis bende de ingilizce vista vardi altyazi tam oturmuordu anladigim kadariyla sende yurtdisindan almissin bilgisayari...bendeki ingilizce oldugu icin ona gore anlatacam umarim yapabilirsin...olmazsa resim falan koyarak anlatmaya calisirim.oncelikle kontrol panelinden (bende control panel yazior sende ne yazar bilmiorum)clock,language and region secenegi var dunya saat simgesi olan bisiy ona tikliorsun ordan altta bulunan regional and language options a tikliosun karsina bir sayfa acilacak orda ust kisimdaki seceneklerden en sonda bulunan administrative var ona geliorsun ilk siradaki bende change system locale yazior bende sende bunun almancasini bulursun change system locale tikliosun kersina gelen ekrandan turkiyeyi buluorsun degisiklikleri kaydediorsun restart atmani istior zaten senden bu islemlerden sonra sorunun halloldu umarin bu bilgi isine yarar