bilgisayarı actıgımda manitore goruntu gelmiyo.acıldıktan 3-4 saniye sonra da adete bilgsayar ambulans edasıyla otuyor(dırı dırı dırı.. gibi:)) ).. ekran kartıdan kaynaklınor galiba ama neden boyle bi sorun verir ki durup dururken??(vodoo3 3500 ,gigabyte bx2000)
ambulans :)
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.kart yerinden oynamış....
Yada artık devre dışı kartlarını yerine oturt dostum
bu sinyali hangi sebeple alıyorum?? monitore hic goruntu gelmiyoo?? bil sinyel verirken kartı cıkardıgımda ses kesiliyor.. kartıma ne olmus olabilir???
alıntı:
Gönderen : turanozzeybekkart yerinden oynamış....
Yada artık devre dışı kartlarını yerine oturt dostum
ramlerine de bak. overlock yapmış olamassın ama eğer yaptıysan cmosu sıfırla yeniden aç... Kolay gelsin...
iyide butun hepsini teker teker sokup tekrar taktım.. rami deistirdim. cmos u sıfırladım .. bil hala acılmıyo..
Ram, işlemci veya ekran kartında bir sorun olduğunda ki büyük ihtimalle yerlerinden oynama olabilir. böyle bir durumda bios dıııt dııt gibi uyarı sinyalleri verir.. Bu da onlardan biri. inşallah işlemci veya ramlar yanmış olmasın. başka ram le dene bakalım ..
PC'nin içini acıp bir kontrol et ekrankartını ve remini bir cıkarıp yeniden tak kolay gelsin...
bütün donanımı teker teker kontrol et ,
IDE kabloları kontrol et ,
ekran kartının kasadaki kontrol et ,
işlemciyede bak tabiki yerinden oynamış olabilir.
(bu arada sinyallerin hepsinin bir anlamı var. sinyali duysak belki yorum getirebiliriz)
alıntı:
Gönderen : mkavgaogluiyide butun hepsini teker teker sokup tekrar taktım.. rami deistirdim. cmos u sıfırladım .. bil hala acılmıyo..
Anakartının üreticisine başvurabilirsin.Eğer sorunun ekran kartından oluştuğunun düşünüyorsan ekran kartını ve diğer bileşenleri söküp fizksel olarak bir düzensizliğin olmadığından emin ol.Herhangi bir pinde kısa devre filan olup olmadığını kontrol et,Ayrıca bu durum ne zamandır var onu bir düşün.Ve O gün içinde bilgisayarına neler yaptığını ve kimlerin bilgisayarını kullandığını düşün.Ve ona göre tahminler yürüt.(Dedektiflik gibi oldu ya.. neyse) Umarım PC'ne birşey olmaz.Ben de de Voodoo 3 3000 var halâ tıkır tıkır çalışıyor.
Eğer fanı yoksa ekran kartına fan tak.
sorunu buldum .. bilin bozuldugu gun eve temizlikci gelmis.. benim bilin kasası herzaman acık oldugundan ici biraz tozluydu.. temizlikci ve toz yanyana olamaz birisinden birisi gitmesi lazım.. ve evet dusundugunuz gibi bilgisayarın ici bi guzel silinmis.. ekran kartı en uste oluca ona daha bi ozen gosterilmis..