arkadaslar ben amd64 3100 sempron islemci aldım yanındada msi kt4av anakart vermisler bi ilginclik var normalde amd64 sempron 3100 1.8 ghz de calısması gerekirken benimki 1.05 ghz ile calısıyor ve bilgisayar bence cok yavas. bu anakart uyumsuzlugumu acaba anlamıyoprum anakart uyumsuz ise nasıl calısıyor. bide zaten dergilerde anakart 64 bit olarak gozukmuyor ama anakartta jumper yok yani 64 bit anakartlar gibi tabii islemcide ayaklı yani athlon64 ler gibi degil. yardımcı olursanız sevinirim tesekkurler
amd 3100 sempron ve anakart sorunu
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Yaw arjadaşım sen şu ilemcini öğren önce amd athlonxp var sempron var athlon 64 var.Bunların ikisi bir arada olanı yok.Anakartına bakarsam sana sepron vermişler athlon 64 değil.Yani sanırım kazıklanmışsın.AMd alman iyi bir şey ama.
O sorunu halletmek için ise fsb yi 333 yap biosta bak görürdün.
Bir de yeni anakartlarda jumper yok.Jumper ın yaptığı iş biostan yapılıyor.İşte o dediğim fsb ayarından.
SENİN İŞLEMcin maalesef athlon 64 değil bu arada,sempron.
bios update yap fsbyi de 333 yap al sana süper makina
bazen biosda asil olan islemci hizi az gözükür.
benim bir arkadasim fx53 almisti ve yarisi hizda calisiyordu bios dan jumperdan asil hizina getirdi.
sempron 3100 64 bit olarak geciyor ama gercekte 64 bit degil bunu bende biliyorum benim sorunum anakart ile ilgili ve biosta enfazla 280 var ve ben bunu 300 yaptıgımda bilgisayar kilitleniyor.
multiplier i ne? yani kacla carpiliyor? 11mi?