240 ytl param ve Gigabyte 8S648 anakart ve Celeron 2.6 işlemcim var fakat bu 240ytl ile Amd 64 bit işlemci ve anakart almak istiyorum fakat 754 pinle 939 pin çok fark edermi?939 pin epek param yetmiyor galiba,yada yetiyorsa siz bana yazarmısınız? 754 pin olarak Anakart Asus K8N veya Abit KN8 düşündüm ama siz bu konu hakkında ne düşünürsünüz?İşlemciyi Amd 64bit 2800+ düşündüm.Asusların geç açıldığını duydum böyle bir şey varmı?
amd 64bit/939/754 hangisi?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.önce fiyat:
soket 939 winchester amd 3000+ andromeda'da 155$+kdv nakit
epox nforce 4 ultra yine aynı fiyata. daha ucuz s939 anakartlarda var tabii ama nforce4 ultra chipsetinden şaşma ileride faydasını görürsün.
s939 s754 karşılaştırmasına gelince ne çeşit bir kullanıcı olduğuna bağlı olamakla beraber; genel olarak s939 un geleceğe daha yönelik bir yapı olması tercih sebebi. PCI Ex desteği ekran kartı upgradeni kolaylaştırıken, çift çekirdekli işlemci desteği ve dual channel ram erişimide önemli bir artı. Unutmamak lazım ki amd ddr2 destekleyene kadar daha en az bir yıl var. alınabilecek seviyeye gelmesiyse 1.5 yılı bulur. bu durumda zaten modası geçti geçecek ddr 400 ü s754 kullanarak tek kanala mahkum etmek doğru değil.
fiyat senin için engelse biraz beklemeni tavsiye ediyorum. Venice çekirdekli AMD ler piyasaya girmeye başladı. bu winchesterların fiyatını normalden hızlı düşürecektir. ayrıca chipset cephesinde ati crossfire ile nvidia yı sallamaya çalışıyor bu da nforce 4 lerin fiyatını düşürecek.
sen bence bu yazı overclock edip kendi işlemci ve ekran kartınla geçir. bu sürüde hem para biriktirirsin hemde fiyatlar düşer. Ve tabi daha önemlisi yeni sayılabilecek nforce 4 anakartlar ve sitemler olgunlaşır ve stabilitesi artar seni de üzmezler...
hade kolay gele...
epox veya ecs nf4 ultra alma.
yerine ucuz alsun iyi olsun diyene: gigabyte k8nf9'du galiba.
bunu al.
amd 3000+ da 160 dolara alırsın.
arkadaşlar bende agp8x fx 5200 var zaten onu kullanacağım bide ekran kartına param yok.106 $ Msi anakrt var gigatek te.bende 360ytl var anakart+işlemci için
Zaten ekran kartını degistiremiyorsan 939s almayı unut.
( yada nforce3 ultra bir anakart ile beraber 939s işlemci alabilirsin ancak o zaman 939 un pek bir anlamı kalmaz.)
O paraya amd64 754 socket de alsan, P4 E serisi de alsan pek bir fark olmaz. Seçim sana kalmış.
Bence işlemcin o kadarda kötü degil, ram+ekran kartı upgrade i sana daha iyi olacaktır.
Ama çok kısıtlı paran var.
İşlemci ve anakartı degistirmek istiyorsan ya;
1.
Amd64 754 socket nforce 3 bir anakart 90~ dolar civarı
birde 754 3200+ 190 dolar. 3000 alırsan 160, 2800 alırsanda 119 dolar.
Yani gördügün gibi 180 dolara pekde birşey alamıyorsun. En fazla yapabilecegin 2800 + anakart olabilir.
2.
İşlemcin sende kalacak.
iyi bir anakart p4p800x, msi neo2 i865 chipset, anakart almak. 80 dolar
Kalan parayada işlemciyi satıp yeni bir işlemci alabilirsin, ki mantıklısı bu olur, ya da kalan parayı ekran kartına harcarsın.
Seçim senin.
Kolay gelsin.
yok ben sonra para biriktirip bi 256 daha alcam sonra da Asus 9550 alcam
peki jaina anakart olarak hangisini seçmeliyim?Nforce 3 önerirsin herhalde.Şöyle ekonomik ama performanslı bir anakart yazarmısın?Ben Asus KN8 ile Abit K8N arasında kaldım seninde önerdiğin anakart varsa yazarmısın?
peki arkadaşlar Sapphire 9800pro+256 ram mi yoksa Amd 64bit 2800+ + Asus K8N
bak bende bugün gidip bilgisayarıma birşeyler sipariş ettim.
Bir arkadaş vardi bayi fiyatından aldım ancak sende biraz araştır ucuz 9800pro bulursun.
Bence ilkini seç, bu ilkini yaptiktan sonra anakart işlemciyi degistirirsin ekime dogru. Zaten fiyatlar iyice düşer o zamana kadar.
Bence ilk yapacagından çok daha fazla performans alırsın.
( ayırabilirsen bir de 256 mb ram 9800pro birde anakart al. Çünkü anakartın galiba via chipset ve 4agp idi. )
hangi birinci olanı yani 9800pro+256ram mi?Anakartım Sis çipsetli çok memnunum Ddr 400,agp 8x desteği filan hepsi var dual ddr dışında
Sen kaça buldun 9800pro yu?Ben markom da 250 ytl ye buldum.Soğutucuyu değiştirmek gerekirmi?Sapphire 9800pro nun soğutucularından memnun değillermiş.Fazla ısınıp takılma filan yaparsa.
yazık 939 şart eğer düzgün overclock istiyorsan.