AMD A4-5000 APU incelemede!

CHIP Online
04-06-2013, 01:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

AMD'nin Jaguar çekirdeklerini üzerinde barındıran, yeni Xbox'ta da bulunan işlemcisini inceledik!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/am ... celemede_40736.html

Resimlerle: En iyi 20 Intel ve AMD işlemci!

AMD işlemciler, son birkaç senedir etkileyici olma niteliklerini kaybetmiş durumdalar. Ancak son zamanlarda bu durum iyileşiyor ve Kabini kod adlı AMD A4-5000 APU, bu iyileşmede önemli rol oynayan işlemcilerden.

APU'yu güçlü kılan yanı, içerisinde bulundurduğu Jaguar çekirdekleri. Bu çekirdekler Microsoft'un Xbox One ve Sony'nin PlayStation konsollarında da bulunuyor.

Dört çekirdekli AMD A4-5000 APU'yu "whitebook" laptop olarak bilinen bir laptop'ta denedik. Normalde satın almanız mümkün olmayan bu tür laptop'ları yeni çipi ve yonga setini denemek üzere kullanabiliyorsunuz.

AMD A4-5000, dört Jaguar çekirdeğinden ve bir AMD Radeon HD 8330 entegre grafik çekirdeğinden oluşuyor.

Bu çipin övülmesi gereken ilk özelliği, konsollarda kullanılması ve dolayısıyla hemen hemen bir mobil çip olması. Hatta AMD A4-5000'ün bir ultra-mobil çip olduğunu söyleyebiliriz.

AMD A4-5000'deki Jaguar çekirdekleri, daha önceki Bobcat çekirdeklerinin yerini alıyor ve bu sayede çip, Intel'in ultra mobil Atom işlemcilerine daha bir rakip haline geliyor. Jaguar'ın, dolayısıyla Kabini'nin en son düşük güç tüketimli Atom'lardan farkı ise akıllı cepler kadar küçük cihazlara sığmak üzere tasarlanmamış olmaları.

Kabini'nin asıl hedefi, süper ince laptop ve tabletler. Ancak bizce bu konuda sorun yok, zira akıllı cep CPU'ları için zaten birçok alternatif var. AMD'den beklentimiz, Windows 8'in x86 sürümünü çalıştıran tabletler için iyi bir alternatif sunması.


Tüm Konu: AMD A4-5000 APU incelemede!

Resimlerle: En iyi 20 Intel ve AMD işlemci!

Kaynak: www.chip.com.tr