merhaba arkadaşlar şu sıralar bir laptop almayı düşünüyorum. ancak iki laptop arasında kararsız kaldım..ikisi de samsung ikisinin de ram i 6 gb tek farkı işlemcileri.. intel işlemcisi olan samsung np300e5a s0Ftr şuanda darty de 1274 tl..diğeri ise amd a6 3420m işlemcili np 305e5a so8tr de bimeks de 1040 tl.. benim laptoptan beklentim her daim oyun olmuştur..bu laptoplardan hangisi oyun için daha uygundur.. okuduğum yorumlara göre amd grafik konusunda daha iyiymiş.. bu benim hoşuma gitti ama bodoslama dalmıyım bi danışayım dedim.. sizce hangisi veya bu fiyatlar arasında (1000-1300) önerebilecekleriniz neler..
AMD A6 3420m mü İntel core i5 mi
- 1
- 2
Kardeşim amacın ne anlıyamadım intel core i5 2450 m dururken bana amd a6 diyor ya
Kardeşim amacın ne anlıyamadım intel core i5 2450 m dururken bana amd a6 diyor ya
hayatında kaç tane gerçek saf performans makinası olarak 3.0 ghz default turbo core ile 3.2 olan notebook gördüğüne göre değişir ayrıca bu dediğim işlemciye sahip modelin üstün 4 gb crosfire ekran kartı var paylaşımsız vaziyette. bu arada düzelteyim A8 modelindeymiş dediğim ürün 1300 liradan mağzanın birisi satıyordu media markt
bu arada arkadaşın dedikleri hep 1.5 ghz kıytırık modeller 5 para etmez ama atom makina almaktansa bu amdleri tercih etmek daha iyi olur.Son Düzenleme: black_flood ~ 21 Temmuz 2012 16:03
2.4 ghz ye çıkıyor turboyla intel ise turboyla 3.1 ghz çıkıyor ve her koşulda daha performanslı
mimari ön bellek saat hızı çekirdek v.s.
intelin ön belleği her zaman amd ye göre fazla olmuştur, bunun nedeni de tamamen bellek denetleyecilerindeki teknolojik kaos ve geriliktir, cache bellek denilen şeyin pahalı olması ve intelin de bunu çok kullanmak zorunda kalması nedeniyle intel pahalıdır, kaldı ki mimariye baktığımız zamanda amd her zaman intelin bir adım önünde olmuştur, i7ler de bile intel amd nin yılalrdan beri yaptığı şeyi yaptı, bellek denetleyicisini cpu içine aldı, misal bakın bulldozerlere, şu anda bulldozerlerdeki mimarinin ilericiliğine intel yetişemiyor, intel amd ye farkı üretim teknolojisinde koyar, bir nevi elindeki para sayesinde, intelin nanometre merakı da tamamen sıcaklıklarla başı dertte olduğu içindir zaten. kısacası amd büyüktür intelden :D:D
şimdi ben neden intel ile amd yi karşılaştırdım bilmiyorum, neyse, benim tercihim i7li bir laptopdan yana olur her zaman ki sanırım senin bütçe yetmiyor, a8 yeterli olacaktır.
Evet amd nin fx serisindeki performansını biliyoruz.Amd notebooklarda tamamen vasat intelin ör:core i3 2350 m modeli bile akıcı bir şekilde oyun oynatıyor.
ben intel yada amd olsam size medava eşantiyon mal verirdim. intel ceo su sizin gibi fanatik değildir parayı amd verse oraya gider ama siz futbol takımı gibi marka tutuyorsunuz.
en iyisi meselesine gelince en iyi en hızlı demek değildir en iyi fiyatına göre en yüksek hızı performansı verendir.
i3 ler için en iyi benzetme
çakma iphone ile orjinal iphone gibi. çakma iphone batarya orjinaline göre daha iyi sesi çok daha fazla çıkıyor ama sonuçta çakma.
cok ciddiyim , i7 2600k vs -- fx6*** 8*** serisi deseler hangisini alırsın deseler fx derim banane winrardaki performansından banane fotoşopdaki şeysinden banane mimarisinden yemişem inteli kazık yav 2 firmada aynı şeyi yapıyor.
winrarda i5 , 1 gb dosyayı 2 dk çıkartıyorsa
fx 8*** 1 gb dosyayı 3 dk çıkarttsın 1 dk için silah dayasalar o kadar para bayılmam. banane video conventerden zaten gpu üzerinden çeviriyorum hep işlemci alacaksan fxden şaşma hesaplı ağa ya (extrame iş grafik dışında)
gelelim laptoplara , alınacak endandik laptoplar şuan
a6 , E serisi , ÖZELLİKLE ATOM serisi , T serileri , ve i3 serisi. neden derseniz i3 masaüstünde 1-2 aile dışında vasat. a6 ghz olarak düşük emme gpu iyi idare eder aslında. E serisi , atomdan daha iyi ama nettbook tarzı , T serisi fena değil yaşına göre ama eskidi. alınacak en iyi laptoplar , i5 i7 -A6 A8 GHZ VE ÖNBELLEK OLARAK YÜKSEK OLANLAR TABE
GEFORGE 630M-640M-555M-560M-HD5870M-7870M-7770M-7690M-5830M gerisi yalandır
i3 2350 nvidia 520mx tek geçerim
Yani amd a6 3420m pes call of assasins gibi oyunları kaldırır mı..tabi 200 lirayı cebe atsam fena olmaz.. Bu ikisinin arasında o kadar fark var mı.bunlar olmazsa darty de 950 tl ye acer 5750g i5 4gb ram olan bı laptop gördüm. O laptopu 6 ay önce ablam almıştı performansı fena değil ama rami samsunglardan 2 gb düşük cok şey değiştirir mı?
nvidia 540 630 m ekran kartı olan modellere bak
Acer in ekran kartı nvidia geforce gt 520mx iyi mıdır..benim amacım fifa pes call of gibi oyunları kasmadan oynayabilmek.. Minimum ve önerilen sistem gereksinimlerine 4 gb yetiyor 950 liraya alsam mı karar veremedim.
Yani amd a6 3420m pes call of assasins gibi oyunları kaldırır mı..tabi 200 lirayı cebe atsam fena olmaz.. Bu ikisinin arasında o kadar fark var mı.bunlar olmazsa darty de 950 tl ye acer 5750g i5 4gb ram olan bı laptop gördüm. O laptopu 6 ay önce ablam almıştı performansı fena değil ama rami samsunglardan 2 gb düşük cok şey değiştirir mı?eğer diğer özellikleri aynıysa değişmez...
Bende samsung notebook var
intel core i3 2350 m
nvidia 520mx
4gb 1333mhz ram
1100 tl ye almıştım
ekran kartının biti 64 bit ama çekirdek hızı,bellek hızı,shader hızı yüksek
Casper kötüde acerı 2 3 hafta kullanma fırsatım oldu gayette güzeldi
Acer cok kötü değil ancak nvidia 520mx oyun için cok iyi değil herhalde 525 ve 540 öneriliyor oyun için lenovo ve packard bell nasıl
525 de iyi değil taviyem 540 630 650 m modelleridir.
540 buldum markası lenovo iyi midir
- 1
- 2