Amd Apu'lu sistemim 400 mhz fazla çalışıyor acilll

erkan1994
13-11-2013, 10:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj

şimdi arkadaşlar benim sorun şöyle ilk defa bu foruma konu açtığımı hatırlıyorum ve şöyle forumdonanımhaber de'de defalarca açtım ve sorunuma bir çare bulamadım daha doğrusu verilen yanıtların hiçbiri bendeki sorunu gideremedi neyse lafı fazla uzatmadan sistemi söyleyeyim acill cevap ve yardım arkadaşlar bekliyorum

cpu+gpu=apu a8 5600k

tx laser kasa power'sız sonradan 600w high power taktım,kasaya

anakart asus F2-A85-M-LE

ram corsair xms3 4 gb 1600 mhz CL11

Hdd western digital 1tb 7200rpm.

ekran kartı bunu yeni aldım fakat sorun bundan çok çoook öncelerde de vardı zaten bir türlü çözemedim,:asus hd6670 1gb gddr3 128bit dual yaptım bunla da hybrid crossfire olarak

son olarak da monitör bir faydası olurmu bilemem ama yine de yazayım ben heew :S Exper 21.5 inch full hd.

klavye,mouse,hoparlör

şimdi sorun şöyle ilk 2013'ün martının başında da almıştım bu yukarıdaki pc'yi ve sorunları da 1 2 hafta içinde başladı teknik servise götüremiyorum arkadaşlar onu da belirteyim zira oturduğum evime hakiketen çok çook uzak,bu yüzden kendim çözmem veya sizlerden yardım alarak çözmem lazm şimdiden teşekkürler vereceğiniz değerli cevaplar için:400 mhz yüksete 4300 mhz de çalışıyor işlemci ve 3.9 ghz ya düşmüyor düşeremiyorum varsayılan hızı ise 3.6 ghz ama turbo'da 3.9 ghz olması gerekiyorken 4.30 ghz oluyor,her yolu deenedim bir türlü halledemedim yardımmm.

mhmt06
13-11-2013, 11:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj

biosunu default yap, gereksiz programlarıda kaldır. kaldırmıyosanda onu öyle azdıran programı bulup onun ayarlarını düzelt.
(işlemcine termal macun yerine mesir macunu sürmediysen tabi)

mhmt06 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
erkan1994
14-11-2013, 04:07   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj

yok hocam ne termal macun kullanıyorum thermaltake tg-2 diye iyi bir termal macun diye biliyorum ama bence sistemsel birşey yani sorun bence ya anakartta yada işlemcide yani apuda (a8 5600k'Da) şimdi sence 4300 mhz da yani 4.30 ghz'a ve yanisi default ayarlarına oturması için işlemcimin frekansını 3.90 ghz'ya volt mu düşürmem lazım acaba sence?:S kafam çok karıştı turbo moduna ve 4300mhz a geçmemesi için ne yapabilirim hocam şimdiden teşekkürler,lütfen bilen birileri olmalı internette undervolting veya undervolt işlemi gibi birşeyler duydum ama benim gibi a8 5600k'ya hangisi oluyor uygulamalı olarak bulamadım,ve bu dediğim undervolt olayı nasıl oluyor yani tek bildiğim overclock'un tersi bir işlem olduğu :SŞaşkın [:<>"]

Son Düzenleme: erkan1994 ~ 14 Kasım 2013 04:08
erkan1994
14-11-2013, 04:08   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj
Alıntı: mhmt06  
biosunu default yap, gereksiz programlarıda kaldır. kaldırmıyosanda onu öyle azdıran programı bulup onun ayarlarını düzelt.
(işlemcine termal macun yerine mesir macunu sürmediysen tabi)
 yok hocam ne termal macun kullanıyorum thermaltake tg-2 diye iyi bir termal macun diye biliyorum ama bence sistemsel birşey yani sorun bence ya anakartta yada işlemcide yani apuda (a8 5600k'Da) şimdi sence 4300 mhz da yani 4.30 ghz'a ve yanisi default ayarlarına oturması için işlemcimin frekansını 3.90 ghz'ya volt mu düşürmem lazım acaba sence?:S kafam çok karıştı turbo moduna ve 4300mhz a geçmemesi için ne yapabilirim hocam şimdiden teşekkürler,lütfen bilen birileri olmalı internette undervolting veya undervolt işlemi gibi birşeyler duydum ama benim gibi a8 5600k'ya hangisi oluyor uygulamalı olarak bulamadım,ve bu dediğim undervolt olayı nasıl oluyor yani tek bildiğim overclock'un tersi bir işlem olduğu :S [:<>"]

erkan1994
14-11-2013, 04:10   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj

acill yardım bilenlerden üstadlardan yardım bekliyorum abi sence başka bir bildiğin varsa yaz lütfen.

mhmt06
14-11-2013, 09:28   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,187 mesaj

macun işi şakaydı.
biosu default edip, overlok programınıda kaldır.
ayrıca ters o.c de yapma işlemci çok yavaşlıyo.  kendi haline bırak yeter.

erkan1994
14-11-2013, 18:01   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj

hocam sorun da orda ya bir türlü düşmüyor biosu default ayarlarına versem de 4300 mhz'da kalıyor,veya overclock pro sunu da kaldırsam 4,3 ghz nafile bana mısın demiyor 3900 mhz yerine ne yaapacağım artık bbıktım usandım bu sorunlardan böle giderse sistemi komple satacağım satmayı da düşünmüyor değilim he belki hiç satmam o ayrı  Beğenmedim[:<>"] bu arada anakartım f2-a85-m-le üstteki konu mesajımda belirttiğim gibidir.

erkan1994
14-11-2013, 18:02   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj
macun işi şakaydı.
 hocam sorun da orda ya bir türlü düşmüyor biosu default ayarlarına versem de 4300 mhz'da kalıyor,veya overclock pro sunu da kaldırsam 4,3 ghz nafile bana mısın demiyor 3900 mhz yerine ne yaapacağım artık bbıktım usandım bu sorunlardan böle giderse sistemi komple satacağım satmayı da düşünmüyor değilim he belki hiç satmam o ayrı  [:<>"] bu arada anakartım f2-a85-m-le üstteki konu mesajımda belirttiğim gibidir.

erkan1994
14-11-2013, 18:05   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj
macun işi şakaydı.
 hocam çok çook iyi bir cevap vermen lazım artık son umudum ya sen yada chip online forumu başka nereye yazacağımı açıkçası bilmiyorum ne yapılabilir ne yazılabilir onu hiç ama hiç bilmiyorum en kısa sürede yanıtını pm ile veya forumda bu konudan alıntılarsan sevinirim ama mümkünse kısa bir sürede olsun hocam lütfen :S hemde en hızlı bir cevap olarak ama işe yaraması da çok çok önemli tabi ki

mhmt06
14-11-2013, 20:55   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,187 mesaj

biosa gir  f5 e bas.      soru paneli çıkarsa evet de.      hemen peşinden  f10 a  bas.   soru paneli çıkınca  evet de
bilgisayar açılır. işlemci hızını kontrol et.  yine olmadıysa bu videoyu defalarca izle.  nereden  ne  yaptığını not al,  tekrar biosa gir ve aynı yerlerden  turbo modunu kapatıp, işlemci hızını 3900 a düşür ve  f10 bas.

yanlış bişeyler yaparsan ve pc açılmazsa    kasanın fişini çek, bios pilini çıkar, pc yi açtığın düğmeye 5 saniye basılı tut. pili ters tak ve çıkar, sonra normal tak. kasanın fişini tak ve pc yi aç.

http://www.youtube.com/watch?v=sbn4qAaEubk

erkan1994
15-11-2013, 09:03   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj
biosa gir  f5 e bas.      soru paneli çıkarsa evet de.      hemen peşinden  f10 a  bas.   soru paneli çıkınca  evet de
bilgisayar açılır. işlemci hızını kontrol et.  yine olmadıysa bu videoyu defalarca izle.  nereden  ne  yaptığını not al,  tekrar biosa gir ve aynı yerlerden  turbo modunu kapatıp, işlemci hızını 3900 a düşür ve  f10 bas.

yanlış bişeyler yaparsan ve pc açılmazsa    kasanın fişini çek, bios pilini çıkar, pc yi açtığın düğmeye 5 saniye basılı tut. pili ters tak ve çıkar, sonra normal tak. kasanın fişini tak ve pc yi aç.

hocam olmadı olmadı harfi harfine yaptım denedim ama olmuyor bu da nafile,ne yapacağım yaw bu arada bayaağı bir not aldım deftere :S amaa sadece şu dikkatimi çekti offset mode da sadece manual mode yok bende ama video dakinde var hem offset mode var hem manuel mode var bende ise videodaki gibi değil sadece ve sadece offset mode var ve manul mode olmadığı içinde ayarlamaları yapamıyorum hocam yardımların için şimdiden teşekkürler.

erkan1994
15-11-2013, 23:49   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj

üstadım başka bir yolu yokmu bunun olmalıdır illaki ama teknik servise göndermeden kendimiz bir şekilde yapmayı planlıyorum öbür türlü imkansız lütfen bir çare bir yol göster bana bir daha asla asus bios update dışında asus all suite II veya ondan sonra çıkanları overclock yapmayacağım otamatik olarak veya turbov ile herneyse bir şey daha ekliyim üstadım şimdi pc açılırken fark ettim aklıma geldi herşey aynı sorunlu fakat ufak bir sorun daha dikkatimi çekti o da şu pc açıldıktan sonra masaüstü ortamındayken direkmen high performance modunda açılıyor işte sorun da budur ( auto 'da açılması gerekir diye biliyorum çünkü daha önce öyleydi :SSS ) hocam bunla bir bağlantısı olabilirmi veya 4.3ghz da çalışmasının ucu buraya dayanabilirmi? please helppp :S

mhmt06
16-11-2013, 00:13   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,187 mesaj

kardeş biosu sıfırlamıyosun.  sistem geri dönüşümde yapmıyosun, programı kaldırmıyosun, bu durumda kullandığın programları yaz, kullananlar sana ayarlarını söylesin.   ben o tür programlar hiç kullanmadım kullanmamda. dolayısıyla ayarlarını bilmiyorum.

erkan1994
16-11-2013, 06:00   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj

peki hocam kullandığım programlar asus al suite 2.0.1 son versiyon ve cpu-ıd cpu-z programı arkadaşlar zaten oc yi de bu Al Suite II üzerinden bilmeden istemeden yapmıştım ne olacağını tahmin bile edemeden lütfen herkes mhmt06 hocamızın dediği gibi bildiklerini yazsın bende de yararlanayım bu arada biosu sıfırladım hocam sadece sistem geri dönüşümü de pek anlamadım hocam olayı tam olarak çünkü sistem geri yükleme diyorsan üstadım evet onu yapmadım, zira dosyalarım silinir veya herhangi bir sorun daha çıkar diye..... Güncel Arkadaşlar UP UP UP up Up yardımlarınızı bekliyorum......

erkan1994
18-11-2013, 09:10   |  #15  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj

güncel arkadaşlar kimse yokmu bilen birileri üstadlar UP UP UP yeni konu da açmak istemiyorum ama sorun devam ediyor lütfen acilll yardım

erkan1994
20-11-2013, 19:13   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj

++++++++++++++++++ Günceldir arkadaşlar 400 mhz yüksekte çalışıyor ve bir cpu test programıyla tes başladığımda yani test yaptığımda pc kapanıyor birsüre (1 3 sn) içinde yeniden başlıyor otomatikmen kendiliğinden birşey yapmasam bile üstadlar mhmt06 hocam üstadım bunla ilgili ne diyebilirsin teşekkürler şimdiden.

erkan1994
20-11-2013, 19:14   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj
kardeş biosu sıfırlamıyosun.  sistem geri dönüşümde yapmıyosun, programı kaldırmıyosun, bu durumda kullandığın programları yaz, kullananlar sana ayarlarını söylesin.   ben o tür programlar hiç kullanmadım kullanmamda. dolayısıyla ayarlarını bilmiyorum.
 ++++++++++++++++++ Günceldir arkadaşlar 400 mhz yüksekte çalışıyor ve bir cpu test programıyla tes başladığımda yani test yaptığımda pc kapanıyor birsüre (1 3 sn) içinde yeniden başlıyor otomatikmen kendiliğinden birşey yapmasam bile üstadlar mhmt06 hocam üstadım bunla ilgili ne diyebilirsin teşekkürler şimdiden.

erkan1994
20-11-2013, 19:15   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
355 mesaj