a7v8x-x anakart üzerinden amd athlon 2500+ işlemciye ve MSI P4M890M-L anakart üzerinden intel 630 presscott işlemciye overclock yapmak istiyorum.
1) İntel 630 işlemci 200fps X 15 işlem yolu = 3000Mhz'da çalışıyor. anakart fps'ye 200 ve 500 arasında değer hakkı tanıyor. İşlemci çarpanı intellerde zaten kapalı. Bir de pcı için 100 ve 133 olan 2 değer var. (Bunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum). Acaba pcı portları ile işlemci arasındaki veri transfer aralığı mı? Bu değeri 133 yapsam onboard VGU'den daha etkin yararlanabilir miyim? Ağır yazılımlarla işlemciyi zorlayan kullanıcılar için bu işlemcinin oc potansiyelleri nedir? Önerdiğiniz hızlar için voltaj yükseltmesi yapmam gerekir mi?
2) Amd2500+ işlemcim 166fps X 11 = 1,83 Ghz hızda çalışıyor. İşlemcinin oc potansiyelinin yüksek olduğu biliniyor. Fakat bu işlemcinin zaten normal çalışma ısısı 65 C Anakart fps'yi 200'e çıkarmaya imkan vererek hızı 2200 Mhz'a taşıyabiliyor. Fakat amd işlemcilerde işlemci çarpanıda açılabiliyormuş. Bu nasıl oluyor? OC için en uygun seçim sizce ne olur? Sanırım 166X12,5=2075 Mhz'da kararlı çalışıyordu, denemedim. İşlemcinin stabil çalışabileceği başka ayarlar var mı?
Bu işlemcilere uygulanabilecek ve işlemciyi yıpratmayacak en verimli oc yolları nelerdir?