Arkadaşlar merhaba.
makina bilgileri:
Anakart Adı Epox EP-9NDA3J
Anakart Çipseti nForce3-Ultra
Amd Athlon 3000+ (kod adı venice idi sanırsam)
İşlemcime overclock yapmak istiyorum. Hatta dün gece bir denemem oldu. Normal hızı 1800 mhz ve ben hafif yükseltmelerle bunu anca 1872 mhz e getirdim. Şimdi sağdan soldan okuduğum kadarıyla aynı işlemci bile aynı performansı vermiyormuş o/c de. peki bu çok az değil mi? 1872 iyi yaptığım anda bilgisyar açılmaz oldu. Üstüne üstlük windows zarar gördü. hatta göçtü demek daha doğru olur bu 1. sorumdu.
2. si. işlemcinin voltajını artırmak işe yarıyor. peki chipset voltajını yükseltmek işe yarar mı?(kanımca chipset anaartın voltajı. biraz cahilimde o yüzden hoşgörünüzü bekliyorum)
3. sü bir yerde okumuştu yapılan güncellemeler bile o/c yi etkiliyomuş bu doğru mu? Dün geceki çalışmalrımdan sonra windowsu(vista) tekrar kurmak zorunda kaldım. hiç güncellemesi yok. acaba dün gecekinden daha iyi bir performans alma ihtimalim var mı?.
4. yukardakinin devamı olarak.... eğer güncellemeler etki ediyorsa dedim kendi kendime işletim sistemimden işletim sisteminede fark olabilir. doğru bir mantık mı? öyleyse hangisi daha müsait olur o/c için? linux ve windows sürümleri tercih sebebidir.
5. si bios güncellemesi yapsam o/c ye bir faydası olabilir mi?
arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim hepinize. sürçi-lisan ettimse affola