Arkadaşlar AMD intel den evvel çift çekirdekli işlemcisini test için xbitlabs'a yollamış. Yazılanlar ilginç. Optimize edilmemiş yazılımlarda (heaper Threating destekli yani çift işlem) fark yok ama ht li yazılımlarda performans artışı %70 üstelik s939 anakartlarla uyumlu. testi sizinde bakabileceğiniz gibi ASUS A8N SLI da yapmışlar. ilginç bir nokta intelin çift çekirdeğinde hızlar düşerken (2,8-3,0-3,2) amd de değişiklik olmamış. (2,2-2,4). ayrıca güç tüketimi ve ısı değerleride şaşırtıcı. Sanırım AMD Manchester ve Toledo çekirdekleriyle yine turnayı gözünden vurdu.
Aha da resimler.
[resim][/resim][resim][/resim]
olmadı yaw yapamadım[V]
neyse bu arada bütün içerik xbitlabsın haberinden alıntıdır. kendilerine kullanabilir miyim diye sormadım ama umarım sorun olmaz[8)]
AMD ATHLON 64 X2
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Okudum ve cidden bayıldım....
Fiyat olayı 500 dolardan başlayacak olması kötü, ama zamanla ucuzlar o kesinlikle.
amd64 x2 4400-4800 süper ya.
Valla intelin işi zor...
Ancak o tarafdada 3.73 ghz aşmış bir işlemci.
ya omkkio amd nin 2006 da çıkacak işlemcileri ve çif işlemciler 939 sokete uyumlumu net bi bilgi varmı piyasada
Evet uyumlu, 939 socket pin şeklinde olacak. Bu cidden süper olacak bizim için, amd kullananlar için hele.
Çünkü intelde çift çekirdekler 955xe diye yeni bir chipset ve işlemci pin çıkışı olacaklar.
walla arkadaşlar burada yeni bir intel amd savaşı açmak istemiyorum ama sizer de intel bizi yıllarca oyaladı gibi gelmiyo mu? yani amd piyasa da yokken intel nerde şimdi nerde. pentium 4 leri northwood prescott hep bu tatlı rekabete borçluyuz. ama intel fiyatları biraz daha indirmelki ve artık amd ye saygı duymalı.
abi AMD bir ekoldür bana göre benim 4 çeşit işlemcim oldu bu güne kadar 80-86 , 486 , p2 ve AMD bundan sonrada bu AMD den şaşacağımı sanmıyorum. biz AMD ile ne zor günler atlattık beraber hele de duronlarla ama değiştirmedik hedefi şimdi bir numara olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.