Merhabalar,
5 yıldır kullandığım sistemdeki bir kaç ürünün ömrünü tamalamak üzere olduğunu düşünerek yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Oyun oynayacak olsam da son çıkan oyunları yakında takip etmek ya da grafik işlemek gibi uğraşlarım yok. En iyisi ben, bana çokça sorun çıkarmayan eski sitemimi tanıtayım.
AMD Athlon 64 3000+ 1,8 Ghz. işlemci
Gigabyte K8NF-9 anakart
512 +256+256 = 1 Gb DDR 400 Bellek
Asus Nvidia N6600 256 Mb 128 Bit Ekran kartı
Seagate ....613AS 320 Gb 7200 Rpm 16 Mb Sabit Disk ( Sisteme en son eklenen arkadaş olmasına rağmen şu an serviste.)
Samsung SH-S223 Dvd-Rw
Asus TA-250 Kasa
High Power 350W Güç kaynağı.
Satın almak üzere olduğum sistemin, mevcut kampanyalar ve (belki) özel inidirimlerle mal oluş değerleri şöyle (Yanlarında kendimce sebeplerini de açıklayarak)
AMD Athlon II X2 245, 2.9 Ghz
(biraz daha iyi olsaydı dediğim AMD 3000+ 1,8 Ghz'ten sonra ihtiyaçlarımı karşılayacağı konusunda şüphem yok. O sebeple X2 250 3Ghz almama gerek yok, X2 240 2,8 Ghz ile aynı fiyata oldığu için tasarrufa gitmeye de gerek yok.)
Maliyet:122 TL (World kart 6 taksit indirimi)
MSI 785GTM-E45 DDR2 1066, 512 Mb tümleşik VGA, Sata-2 HT-3.0
512Mb VGA sunan GF8200 anakartlarda ısınma sorunu olduğu çekincesiyle 785G Chipsetli anakartlara yöneldim. Güvenebildiğim markalar içinde en uygun fiyatı sunduğu ve AMD resmi sitesinde uyum listesinde olduğu için bunu anakartı seçtim, + DDR2 CL5 ram fiyatları DDR-3lerle aynı hatta daha yüksek olsa da 4-5 yıl güncelleme yapmayı düşünmediğimden DDR3 CL7 veya CL9 ramlere sıcak bakmıyorum )
Maliyet:135 TL (World kart 6 taksit indirimi)
TEAM XTREEM DARK 4GB DDR2 CL5 1066MHz BELLEK KİTİ (2X2GB)
Stokta bulunan ramler içinde uygun fiyatlı olarak seçtim. 64 bit işletim sisteminde yarar sağlar diyerek 4 Gb seçtim. fiyat farkı nedeniyle DDR2-800 lere bakabilirim aslında, işlemci bu remin ne kadarını kullanır diyerek epey bir araştırma yapayım dedim ama forumdaki arkadaşların yönlendirme sayesinde (tekrar teşekkürler) kafaya takmıyorum artık fazla.
Maliyet:193 TL (fırsat indirimi + World kart 6 taksit indirimi + Anakartla birlikte alınan ürünler indirimi)
WESTERN DIGITAL CAVIAR BLACK 500GB 3.5'' SATA II 7200RPM SABİT DİSK WD5001AALS
Tavsiyelerde ve toplanan sistemlerde adını sık duyduğum düşük kapasite veya 16Mb önbellikli Sabit disklerle arasında pek fiyat farkı olmadığından bunu tercih ettim.
Maliyet:105 TL (fırsat indirimi + World kart 6 taksit indirimi + Anakartla birlikte alınan ürünler indirimi)
LIAN LI PC-K56 550W LANCOOL ADVANCE MİDİ TOWER PSU'LU KASA
Eski kasamda bunaldığım toz surununu azaltacak diye düşündüğüm, yeterince sessiz, (2x120 Fan Tozun girebileceği fazladan delikler yok. bir tek arka kısımda ekran kartının bağlandığı kısımda delikler var onları da 1500rpm lik egsoz fanıyla 1200rpm ön fanın yerlerini değiştirmek suretiyle içeriye daha fazla hava vererek deliklerden emişi engellerim zannediyorum.) sağlam ve uzun ömürlü olduğuna inandığım için seçtim. elimdeki 350W High Power bana yetecek diye düşünsemde PSUlu ve PSUsuz arasında 40 TL fiyat farkı XILENCE 550 Watt PSU için verilmeye değer sanıyorum.
Maliyet:173TL (World kart 6 taksit indirimi + Anakartla birlikte alınan ürünler indirimi)
DVD-RW= mevut. Flat Monitör=mevcut, 256Mb 128 Bit Ekran kartı=mevcut. (kendisi ya da onboard VGA yetmezse ,ileride düşünürüm)
Sistem için gerekli parçalar bunlardan ibaret toplamda 728 TL (indirimler konusunda bir aksilik olmazsa). Sistemimdeki ürünlerden sorun çıkarmak konusunda sabıkası olduğunu bildikleriniz var mı? Fiyatı aşağı çekmek ya da aynı değerdeki ürünlerden daha performanslını kullanmak adına önerilerde bulunabilir misiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.