arkadaşalr ben amd işlemciye overclock yaptım AMD ATHLON 4800 X2 DUAL CORE 2.50 GHZ Dİ 2.63 OLDU CPU SICAKLIĞINA BAKTIM ASUS PROBE KURDUM 32 33 DERECE NORMALMI SİZCE SICAKLIK
amd athlon overclock
yazdığın sıcaklık derecesi boşta iken ise iyi.birde işlemciyi yüke bindirerek sıcaklığı kontrol et.60-65 dereceyi geçirme.
dostum kur everesti araçlarda sistem kararlılık testi var başlat onu sıcaklıkta gözün olsun bi 15 dk civarı sürdür testi tabi eğer sıcaklık çok yukarılara giderse durdur testi ama sanmam o işlemci yük altında maxium 55 olur...
2.50 Ghz den 2.63 e çıkmışsın buna o.c bile denmez performansa katkısı olcağını sanmıyorum biraz daha yüksek seviyelere çık anakartın ve psu un kaliteli ve yüksek seviye ise 3-3.2 ghz e gelmeyi dene ama AMD işlemcilerde o.c yapmak için bazı konulara dikkat etmelisin ht hızının 1000 Mhz i geçmemesine dikkat et geçerse sistem sapıtıyor eğer beceremem diyorsan o kadarını bence hiç elleme bu hızda kalsın işlemcin zaten orjinal saat hızı sana yetecektir chip in açmış olduğu o.c konusunu baştan sona kadar okumanı tavsiye ederim AMD ve intel işlemciler için o.c püf noktaları var.