AMD, Bulldozer FX işlemcileri

xExCaLiBuRx
26-08-2011, 00:08   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
595 mesaj

AMD yüksek performans segmenti için hazırladığı Bulldozer tabanlı yeni nesil FX işlemcileriyle donanım tutkunları kadar hız aşırtma profesyonellerini de kendi cephesine çekmeyi hedefliyor. Bilindiği üzere profesyonel hız aşırtmacıların önemli bir kısmı uzunca bir süredir çalışmalarını ağırlıklı olarak Intel platformunda sürdürüyor zira HWBot gibi hız aşırtma liglerinde Intel platformundaki çalışmalar daha fazla puan kazandırıyor.

Bulldozer mimarisini temel alan dört, altı ve sekiz çekirdekli işlemcilerini, modeline göre 350$ ve altı fiyat seviyelerinden sunmaya hazırlanan AMD, Black Edition serisinde olduğu gibi bu işlemcilerinde de çarpan kilidini açık tutarak kullanıcıların diğer donanım bileşenlerinden çok fazla etkilenmeden sadece işlemci çarpanını değiştirerek baz çalışma frekansını daha yüksek hızlarına çıkartmasını hedefliyor.

32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan ve 8MB Seviye 3 bellek kapasitesine sahip olan FX işlemcileri aynı zamanda Turbo Core 2.0 teknolojisiyle gelecek ve çekirdek çalışma frekansını otomatik olarak arttırabilecekler. Ancak gelen son bilgilere göre AMD, FX işlemcileriyle birlikte kutu içeriğinde "hepsi bir arada" su soğutma sistemi sunarak hız aşırtma iddiasında elini güçlendirmenin planlarını yapıyor olabilir.

FX serisi işlemcilerin en pahalı modeliyle mi geleceği yoksa tüm modeller için isteğe bağlı seçenek olarak mı sunulacağı henüz bilinmeyen bu planlama kapsamında AMD'nin, Antec Kühler H2O 620 benzeri içeriğinde işlemci su soğutma bloğu, hortumları, radyatörü ve fanı da bulunduran komple bir çözüm planladığı bildirilirken, Amerika'daki en ucuz işlemci su soğutma sisteminin 60-70$ seviyesinden bulunabildiği düşünüldüüğünden bunun mümkün olabileceği üzerinde duruluyor. 

AMD'nin ilk planına göre Haziran ayında lanse edilmesi hedeflenen ancak B0 ve B1 revizyonlarında istenen saat hızlarına ulaşılamadığı için 60-90 gün ileri ötelenen Bulldozer tabanlı FX işlemciler, firmanın en son dökümanlarına göre Ekim ayında lanse edilecek.Soket AM3+ formunda hazırlanan ve 9 serisi anakartlarla kullanılacak olan FX işlemcilerine karşı Intel de aynı dönemde Core i7-3000 ailesini sunacak.

xExCaLiBuRx
26-08-2011, 00:09   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
595 mesaj

AMD haber çıkarıyo İNTEL işlemci OLME EŞŞEGIM yaz gelsın

faceman
26-08-2011, 00:09   |  #3  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

ben bunu okumamda neyi okurum bee :)

xExCaLiBuRx
26-08-2011, 00:11   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
595 mesaj

en son eylul dıyolardı sımdı ekım oldu yakında kasım olur:D

faceman
26-08-2011, 00:13   |  #5  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

:) ben 4 ay önce pc yi alacağım zaman haziran diolardı bende babama bekleyelim demiştim babam bunun geleceği yok dedi sinirlendi gittik vatana toplattıki iyikide toplatmışım o zaman :)

xExCaLiBuRx
26-08-2011, 00:17   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
595 mesaj

Amd firması  kasasındakı butun nakıtı bosaltmıs oyuzden işlemcileri bole geç gelıyormus:d para para para:D

infazci6100
26-08-2011, 00:28   |  #7  
infazci6100 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,108 mesaj

belliydı hıc beklemeden aldım tahmın edıp bana yaradı pişman olmadım acele etdım dıye :) gecen ay 1090t mi canavar gıbı zaten ılk gelenlerde olur gırıs sewıyesı artık kımseye buldozer bekle demıyorum suan olan ıslemcıler fazla fazla yeter zaten.

Andaç Işık
26-08-2011, 00:29   |  #8  
Andaç Işık avatarı
Yıllanmış Üye
1,402 mesaj

Çıkışı benim için çok iyi olacak : ) Diğer işlemciler ucuzlayacak : ) Veya "..350$ ve altı fiyat seviyelerinden sunmaya hazırlanan AMD..." buna göre 300-350 TL'ye Bulldozer alabilirim : )

infazci6100
26-08-2011, 00:39   |  #9  
infazci6100 avatarı
Yıllanmış Üye
1,108 mesaj

sduankı phenom fıyatlarından asa olmuycak bıde buldozerle phenom serisi kalkacak dıye okumusdum kalkmazsa ıyı mılletın ısıne yarar ama x4 965 veya ustu ve 1090t gıbı ıslemcıler fazla fazla yeterlıyken amd zararına olur bu kalması mantıklı.maddi anlamda suankınden cok karlı olmayız

asdwer123
26-08-2011, 00:44   |  #10  
Yıllanmış Üye
556 mesaj

kardeş böyle konular açman iyi güzel de okur haberleri bölümüne açarsan daha iyi olur yada anakart ile ilgili haberleri anakart, işlemci ile ilgili haberleri işlemci bölümüne açsan daha iyi olur

xExCaLiBuRx
26-08-2011, 00:47   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
595 mesaj

Dikkate Alıcam :)

asdwer123
26-08-2011, 00:50   |  #12  
Yıllanmış Üye
556 mesaj

bence de al :) böyle haberlerin devamını bekliyoruz ayrıca kaynak da belirt hepsi donanımhaberden olmasın :) pcnet technolabs falan ordan da bak bişiler :)

xExCaLiBuRx
26-08-2011, 01:11   |  #13  
OP Yıllanmış Üye
595 mesaj

alayına gıder merak etme:)

aaaaaa123123
26-08-2011, 01:48   |  #14  
aaaaaa123123 avatarı
Yıllanmış Üye
313 mesaj
Alıntı: parta123  
alayına gıder merak etme:)
Balayına Gitmesinde :D

viking20
26-08-2011, 20:51   |  #15  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj

[AMD, Bulldozer mimarisinde her çekirdek için 4'lü izlek desteği sunarak Intel'in güncel SMT yaklaşımından farklı bir yol izlemeyi planlıyor.Son yayınlanan güncel yol haritasında yeni nesil işlemciler için2011 yılını işaret eden AMD'nin önümüzdeki yıl için neler planladığı merakla beklene dursun, firma Bulldozer kod adını verdiği yeni nesilmikro işlemci mimarisi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Athlon işlemcilerinde kullandığı K8 kod adlı mikroişlemci mimarisi büyük başarı elde eden Phenom ve Phenom II jenerasyonunda ise K10 ve K10.5 mimarilerini kullanan AMD'nin 2011 yılında lanse edeceği yeni nesil işlemci çözümlerinde hazırlık çalışmaları devam eden Bulldozer mimarisi kullanılacak.Detayları henüz açıklanmayan Bulldozer mimarisi için AMD cephesinden ilk ciddi açıklama geldi ve firma yeni mimari de Core i7 jenerasyonunda Intel'in kullandığı SMT (simultaneous multi-threading) ya da yaygın anlamda bilinen adıyla yeni nesil Hyper-Threading teknolojisini destekleyeceğini resmi olarak duyurdu. Ancak elimize ulaşan bilgilere göre SMT teknolojisiiçin AMD'nin yaklaşımı Intel'e kıyasla biraz daha farklı olacak firma muhtemelen Sun tarafından sunucular için hazırlanan işlemcilerdekine benzer şekilde her çekirdek için çift değil dört thread (izlek) desteği sunacak gibi görünüyor.Her ne kadar Bulldozer mimarisine kadar SMT teknolojisi AMD'nin pek gündeminde değilmiş gibi gözükse de aslında AMD'nin çoklu izlek teknolojilerine yönelik çalışması yıllar öncesine dayanıyor. Zira firma2005 yılında gerçekleştirilen Analist Günü etkinliğinde çoklu izlek teknolojilerine bakış açısını detaylı bir şekilde açıklamıştı.Bulldozer mimarisi ile birlikte Intel'e kaptırdığı performans liderliğini yeniden ele geçirmenin planlarını yapan AMD, bu hedef doğrultusunda SMT gibi şu an kullanmadığı pek çok yeni teknolojiye deBulldozer mimarisinde yer verecek gibi görünüyor.](Alıntı)
---
AMD: 8 çekirdekli Bulldozer işlemcisi, Core i7 950'den %50 daha hızlı
http://www.donanimhaber.com/isle ... n-50-daha-hizli.htm
---
AMD Bulldozer Benchmark Sonuçları
http://shiftdelete.net/amd-bulld ... zdirildi-29353.html
---
AMD Bulldozer İşlemcilerden Son Detaylar
http://donanim.thgtr.com/haber/d ... lerden-son-detaylar

AMD'nin yeni nesil performans işlemcileri Bulldozer mimarisinden gelecek. 32 nm üretim teknolojisi ile geliştirilen Bulldozer işlemcilerin dört, altı ve sekiz çekirdekli modellerini göreceğiz ilk etapta.
Ayrıca AMD, yeni mimari ile Phenom, Athlon ve Sempron isimlendirmelerini de bir kenara bırakıyor. Yeni AMD işlemciler, performans ve çekirdek sayılarına göre kodlanacaklar AMD FX-8000, AMD FX-6000 gibi...
Bulldozer mimarisi 1866 MHz dahili DDR3 bellek kontrolcüsü ile gelecek.Yeni nesil Bulldozer işlemcilerde 8 MB L3 önbellek bulunuyor. L2 önbellekler ise, çekirdek sayısına göre değişiyor. Burada dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise, serinin sekiz çekirdekli AMD FX-8130P hariç diğer işlemcilerin 95 Watt TBA değerinde kalması. Kuşkusuz bu, önemli bir artı.  kaynak: expreview.com

Son Düzenleme: viking20 ~ 26 Ağustos 2011 21:20