amd de Yeni İşlemcileri 2008′e mi?

kuruwa
11-05-2007, 13:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,438 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2006

AMD’nin yeni nesil işlemcileri hakkında yeni gelişmeler var. Son gelen bilgilere göre, firmanın masaüstü bilgisayarlara yönelik lanse edeceği yeni nesil işelmciler 2008 başına kalabilir. Zira AMD yılın 2. yarısı içerisinde öncelikle kod adı Barcelona olan sunucu odaklı işlemcilerini takibende Quad-FX platformunu esas alan ve soket 1207 formunda hazırlanan Agena FX işlemcilerini piyasaya sürecek gibi.
  
Firmanın kullanıcıların büyük bir bölümünün merakla beklediği yeni nesil işlemcilerinin ise bu yılın sonuna doğru yavaş yavaş piyasaya sürülebileceği ifade ediliyor. AMD’nin üst düzey yöneticilerinin farklı aralıklar ile yaptıkları açıklamalarda bu haberleri doğrular nitelikte. AMD’nin tepe yöneticisi Hector Ruiz de yaptığı bir açıklamada yeni nesil işlemcileri için yaygınlaşma anlamında hedeflerinin 2008 olduğunu belirtmişti.

Anlaşılan AMD 2008 başında Intel’in 45nm üretim teknolojisine sahip Penryn işlemcilerini yavaş yavaş piyasaya sürmeye başladığı, mevcut ürün gamında yer alan işlemcilerinin fiyatlarını ciddi şekilde aşağı çektiği bir dönemde yeni nesil 65nm işlemcilerini piyasay
alıntıdır=http://haber.dutdibi.com/yeni-islemcileri-2008e-mi.html