AMD den fehmiye tokat

Z1mBaBwE
22-10-2009, 19:18   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj

Evet en nihayetinde beklenen oldu, AMD'nin yeni mimarisini tanıttığısunumda kullandığı slaytlar 'Allah düşmanımın başına vermesin'dedirtecek türden.
Toplamda 24 slayttan oluşan sunumda yer verdiği slaytların pekçoğunda 'biz dağıtımına başladık, hani Fermi nerede?' tadında taşlaratan AMD, bununla da yetinmeyerek Fermi 'kağıt üstü canavarı' olarakniteledi.  Nvidia'nın bundan yaklaşık bir ay kadar evvel yaptığı öntanıtımda, öne çıkardığı ECC bellek desteği, çift duyarlıklı performansgibi noktaları da pratikte 'gereksiz' olarak niteleyen AMD ikimimarinin karşılaştırıldığı slaytta ise Fermi kısmını soruişaretleriyle doldurarak bir kez daha halen çıkmamış olmasına göndermeyaptı.
Bizim anlamadığımız kısım ise ATI'nin neye güvenerek böylesi iddialıyorumlarda bulunduğu? Neticede karşılarında halen performansına şahitolmadıkları bir 'belirsizlik' mevcut. Fakat buna karşılık Nvidia HD5870'in yapabileceği herşeyi artık adı gibi biliyor. Ya AMD pazarlamayaoynuyor, ya da henüz ortaya koymadığı Hemlock'una epey bir güveniyor…

PCLABS tan alıntıdır !!!

İşte Slayt Gösterisi ;
http://www.pcgameshardware.com/aid,697385/AMD-presentation-attacks-Nvidias-Fermi/News/

Son Düzenleme: Z1mBaBwE ~ 22 Ekim 2009 19:19
teknohat
22-10-2009, 20:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,494 mesaj

Son gülen iyi güler demişler, çıktıktan sonra görücez...
Bu arada başlığıda düzeltsen daha iyi olur ;)

Z1mBaBwE
22-10-2009, 21:41   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

Bilerek fehmi yazdım :D forum sitelerinde GT300 serisine takılan lakap bu Nvidia GT300 leri çıkarsa bile bir kaç ay sonra AMD HD6000 serisi yeni mimari kartlarını çıkaracak ve ciddi anlamda yeni teknolojilerle gelmesi bekleniyor.

HActeX
22-10-2009, 21:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

güzel paylaşım ama FERMİ GT300 serisi çıkacak

Son Düzenleme: HActeX ~ 22 Ekim 2009 21:47
Z1mBaBwE
22-10-2009, 21:54   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

Biliyorum GT300 olduğunu :) ama nvidia çok gecikti madara oldu milletin ağzında sakız oldu GT300 serisi hakkında fazla yorum yapmamaya çalışıyorum çünkü yorum yapan diğer arkadaşlara göre ben haksızım her yerde nvidia intel bir numura herşeyde kendileri haklı neyse :)

YasinC
23-10-2009, 10:58   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

nvidia sadece oyuncuları düşünmüyor ati gibi ve nvidia nın kartı şuan bitti ve hazır ancak neden se piyasaya verilmiyor nvidia nın sitesinde FERMİ yi tanıttıkları bir videoda kullanılıyor ve .exe uzantılı dosyaları CPU dan alıp yükü GPU ya atıyorlar.  Ati gibi sadece oyunculara kart çıkaran bir firma olmadığı için nvidia iş istasyonlarınıda düşünen bir firma ve atinin fermi den daha hızlı felan gibi açıklamalarıda yalan nerden biliyorlar ellerinde kart varmı ati nin yayımladığı bütün testler gibi buda yalan kart daha piyasaya verilmemiş bunlar gidip inelemesini yapmış.

Z1mBaBwE
23-10-2009, 18:55   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
2,674 mesaj

Bu inceleme değil farkındaysa yukardaki başlığı dikkatlice okumamışsın Ati sadece oyunculara kart çıkartmıyor bir çok teknoloji üzerinde çalışmakta  firegl kartları bana göre başarılı  opengl ye havok ile dahil edeceği fizik motoru üzerinde çalışmakta opengl li fizik motoru physx den daha başarılı olacaktır ati de ayrım yok nvidia kartlarda bunu kullanabilir.

YasinC
24-10-2009, 09:39   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Alıntı: Z1mBaBwE  
Bu inceleme değil farkındaysa yukardaki başlığı dikkatlice okumamışsın Ati sadece oyunculara kart çıkartmıyor bir çok teknoloji üzerinde çalışmakta  firegl kartları bana göre başarılı  opengl ye havok ile dahil edeceği fizik motoru üzerinde çalışmakta opengl li fizik motoru physx den daha başarılı olacaktır ati de ayrım yok nvidia kartlarda bunu kullanabilir.
Ati nin FireGL kartlarının zaten gücü biliniyor QUADRO lar karşısında
http://www.xbitlabs.com/articles ... adrofx-firepro.html#
Benim AMD ye karşı bir düşmanlığım yok hatta gidip 4870 de alabilirim GTX260 da alabilirim bu iş anlıyacağın cebinin kabarık olup olmadığına göre değişiyor :) Paran bol ise gidip Nvidia alırsın ama bütçen sınırlı ise Ati