Aslan cimbom burada kimse laf "atmıyor".
Bana da mailden ulaşıp bilmediklerini daha da tasdiklendirme.
Burada kimse kimsenin bekçisi değil,
Bana kimse intel diyorum , ya da amd diyorum diye para ödemiyor dimi?!!!
Daha önceki konu gereksiz ati fanlığındı ki bir yere varamadık konu kapandı.
Senin daha önceki konuda ati konusunda ısrar etmen ile bu aynı.
Şu anki laptoplarda dediğin özellikler hemen hemen fix.
Değişen tek şey işlemci.
Ben laptop almaı düşünsem 6600go lu bir tane almayı düşünürdüm. Artık 9700 geride kalmaya başladı.
O kart 9600 ile 9800 arası boşluğu doldurmak için çok sınırlı sayıda üretilmişti. Hayla laptoplarda kullanılıyor ancak 6600 gibi bir kart dururken onu almak istemezdim.
Ancak tabii ki amd laptopda kötü değil, kimse bunu iddia etmiyor.
Ama lütfen söyle Intelden farkı ne?
benim bu dediklerinden dikkatimi çeken bir tek amd nin fiyat olarak daha avantajlı olması idi. O konuda birşey diyemem ancak onun dışında, P-M 1.7~ nin P4 3.0~ a denk geldiğini biliyorsundur umarım.
Tabiiki laptoplar dual ram, 7200rpm lik harddisklerden yararlanamadıkları için yavaş kalıyor bazı testlerde. Ancak işlemci testlerinde uçan bir işlemci P-M
Öyleki artık epox gibi bazı firmalar onun için anakart
asus da özel socket üretti. ( 478 socketin üstüne koyuyorsunuz ve P-M çalışıyor.)
Bu P-M in iyi olduğunu göstermeye yeter, desktopa almaya değer mi? Bence değmez, sonuçta zaten türkiyede bulamazsınız ancak yurt dışındada çok pahalı. ( Süper bir overclock yeteneği var, ve [email protected] de fx55 lere kafa tutan bir işlemci. Tabiiki sadece işlemci gücüne dayanan testlerde. Dediğim gibi laptoplar ram, harddisk ve bir çok konuda bir masa üstünden çok daha güçsüzler.)
SOn olarak aslan cimbom, senin dediğin değişimleri yaşım öyle abartılacak kadar olmasada farkındayım ki bu olaylarla amatör olarak uğraşıyorum. Ayrıca forumda girip girmemen sana kalmış birşey. Ben şahsen bu forumdan kimsenin ayrılmasını istemem çünkü zamanında yeterince kan kaybettik ve yetti.
Kalın Sağlıcakla.