http://www.youtube.com/watch?v=sRo-1VFMcbc&feature=related
iste nvidia bu belirli bir zamandan sonra fan durdurma operasyonu.Benim nv 6800xt boyle yandi.Intelde yeni islemcileri ciktimi eski islemcileri windows guncellemeleri ile frenliyor.Amd zamaninda bunu pehomlara yapmadigi icin fx ler kotu gorundu.Aslinda bunlarin sorumlusu siteler ve daha fazla kar etmek isteyen parca satan kisiler bilgisayarcilar magzalar.Amd kotu degil inteli iyi gostermeye calisiyorlar.Magzanin birine gittim cocuk boyle dedi ``Amd kullanmak icin ust duzey, bilgi gerekir, bence inteli tercih et, cunku daha kolay ve sorunsuz`` icimden dedim Amd yi kullanmak icin uzayli olmak gerek. (bilmiyormus ayagina yattim amd vs intel dedim)
Baska bir magaza baska bir cocuk.Cocuga ``amd `3x 450`` `islemcim var, hangi anakart uyar` dedim.Cocuk ``Sana fx 4100 verelim`` dedi.`Arkadasim zaten islemcim var` dedim.Cocuk ``X3 450`` Amd nin tek cekirdekli islemcisidir, aslinda Amd bizleri kandiriyor 3 cerdekli islemci diye tek cekirdekli islemci ile 1.5 mb onbellek sunuyor.Asil gercek cekirdekli islemcileri intel uretiyor`` dedi.
Bende cocuga `Amd gercek 3 cekirdekli islemci uretirken intel 2 gercek ikide (ht) sahte cekirdekli, islemci uretiyor.Millete 4 cekirdekli islemci diye yutturuyor,Asil sahtekar intel` dedim sustu.
x3 450 aldik amd 4850hd de yapistirdik islemci puani 7.2 ekran karti 7.4 rem 7 di galiba.Yani cocugun demesine gore tek cekirdekli amd x3 450 1.5 onbellekle windowsv7 den 4 puan almasi gerekli.Ama ne hikmetse 7.2 puan aldi tikir tikir oyun oynadik 50tl lik islemciyle.Yasasin intel iyiki var.O olmasaydi Amd bize islemcilerini 120tl den satardi.Ama intel oldugundan 2500tl ye islemci uretince Amdde fiyatlari mecburen yukseltti.110tl yapti ama herkez intel aliyor hem gercek 18 cekirdegi var hemde cok ucuz az kar ettirtiyor bilgisayarcilara.Bilgisayarcilar ve sitelerde ne yapsin zavvaliciklar hepsi Amd ye ovgu yagdiriyor.