amd fx 8150 işlemci hızı düşük çıkıyor.3,6 ghz olması gerekken görev yöneticisi ve anakartıın ve diğer programlarda 1,33 ghz gösteriyor bir hafta oldu bu böyle bios güncellemesi yapmıştım ya ondan sonra oldu yada wındows 8.1 active edince oldu.anakart asus m5a97 evo r2
amd fx8150 işlemci hızı düşük çıkıyor
Biraz araştırsan zaten tonlarca aynı konular açıldı örnek konu aynı durum söz konusu amd için cool quinlet diye geçer boşuna oynama ayarları ile rakamlar yönünden 3.6 göremeyince kafayı sıyırıyorum demiyorsan.
8.1 işletim sisteminin işlemci gücü ihtiyacı bu arada çok düşüktür bendede 1.3 ila 800 mhz arasında dolanıyor yüke vurunca 4.0 ghz' e kadar direk tırmanıyor ve hiç bir sıkıntıda yaratmıyor.
tamam ama iki tane virüs programı açıyorum 4 tane sinema açıyorum işlemci hala 1,33 de kalıyor bir hafta önce böyle değildi 4,1 kadar çıkıyordu.daha iki hafta olmadan önce aynı şekilde bir konu vardı aradım bulamadım o yüzden yazdım.
sanırım problem bulundu ama yine pc yi açınca aynı oluyor.güç ayarı yüksek performansa alıyom pc açıp kapanınca yine otomatik olarak düşük ayara alıyor.birde format atçam bakalım ne olcak.format atınca bilgileri buraya paylaşırım cevap veren arkadaşlara teşekürler.