Merhaba arkadaşlar.
Ben inceledim araştırdım ve 1 ay sonra amd 64 bit almaya karar verdim ve 1250 ytl de bütçe ayırmaya karar kıldım.
ve amd 3000+ 939 pin ve 512 veya 1 gb dualddr ram almak istiyorum.
PCIEX destekli bir board ve buna uygun bir pciex ekran kartı boarda daha karar kılamadım fakat ekran kartını palit 6600gt almayı düşünüyorum.
Şu anda 80 gb sata olmayan diskim var bununla bir süre idare edeceğim ileride satıp sata2 alırım belki(anakartta sata2 desteği olmalı)
Ve bu sistemi kaldıracak iyi bir kasa önerisi bekliyorum Çoğu kişinin TT al diyeceğini biliyorum ama yinede soruyorum belki başka önerisi olanlar çıkabilir.
Benim ise size sormadan bir sistem toplamaya çalıştım ve bunun üzerine sizin her türlü alternatif fikirlerinizi bekliyorum.
Oluşturduğun sistem ise şöyle:
Amd 64bit 3000+(939) 180
MSI - K8N DIAMOND 250
A-DATA - 512 MB VITESTA 129
PALIT - 6600 GT 205
Kasa ??? 100
Toplam 864usd+kdv
Bu sistem tamam 1375 YTL seviyesine geliyor ama pek bilgim olmadığı için böyle birşey toplayabildim.
İşlemciye sanırım hayır alma diyen çıkmaz boarda ise alternatifleri belirtmenizi istiyorum şimdilik o/c düşünmesem de ilerde mutlaka yapacağım ve o/c potansiyeli iyi olan bir board almak istiyorum. Rami Dual almak isterim ama daha sonra yanına bir 512 daha koymayı planlıyorum bu şekilde dual olur(yanlışım varsa düzeltin)
Kasa konusunda şu an 64bit kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum bazı yerlerde gördüğüme göre buna minumum 350watt ve 20A seviyelerinde bir PSU gerektiğini anladım bu göz önüne alınarak tavsiyelerinizi yapın lütfen.
birde 1 ay sonra fiyatlar ne kadar değişir acaba fiyat konusunu yakından takip edenler şu ürün 1 ay sonra fiyatı şu olur sen 1 ay sonra o ürünü alabilirsin demeleri fena olmaz sistemi 1 ay sonra alma sebebim ise şu anda ülkemizde ne işlemci var nede fazla anakart alternatifi.
Ve sizde bu kadar para olsa AMD tabanlı nasıl bir sistem toplardınız.
Ve son olarak AMD alacağımı belirterek INTEL önerisi yapacak arkadaşlar lütfen öneride bulunmasınlar çünkü son kararım AMD dir.
Saygılar.