Amd, inteli ve nvidia yı tokatladi....

Kapalı Hesap (153334)
25-04-2012, 12:18   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Amd hem inteli solladı hemde nvidia 540m yi geride bıraktı.(performansta.)
yazık ya hd 4000 sahipleride crysis 3 oynarız diyorlarıdı süper maryo oynasınlarda başlarına koysunlar.Amd 2 kat daha fark atmiş.

Kaynak

http://www.donanimhaber.com/isle ... ri-ortaya-cikti.htm

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 26 Nisan 2012 10:52
Kapalı Hesap (153334)
25-04-2012, 12:32   |  #2  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

Amd patladı artık kimse tutamaz.Görüceksiniz ağzınız açıkta kalıcak ilerde bir amd bir intel lider olucak fiyatlar habire yerlerde gezicek.Artık inteldede ucuz işlemciler bekliyor olucaz.Çok sevindim gebertin biribirinizki ucuza işlemci alalım.(amd en dışkulvardan koptu geliyor...)

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 25 Nisan 2012 12:34
Kapalı Hesap (200174)
25-04-2012, 15:38   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
Amd patladı artık kimse tutamaz.Görüceksiniz ağzınız açıkta kalıcak ilerde bir amd bir intel lider olucak fiyatlar habire yerlerde gezicek.Artık inteldede ucuz işlemciler bekliyor olucaz.Çok sevindim gebertin biribirinizki ucuza işlemci alalım.(amd en dışkulvardan koptu geliyor...)
Yavaş gelsin Kahkaha

Kapalı Hesap (153334)
26-04-2012, 11:16   |  #4  
OP Kapalı Hesap
6,419 mesaj

Amd mobil kartlar olan 7000 serisinde ise yine nvidia yı tokatlamış....

test kaynagı

http://www.anandtech.com/show/57 ... d-7900m-mobile-gpus

amd nin yeni teknolojileri

dabbe1
04-05-2012, 01:11   |  #5  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj

ne o intel fanboyları sus pus kalmış...

bosluk
04-05-2012, 17:53   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Amd güzel işlemciler çıkartıyor cidden son senelerde. Phenom serisiyle sanıyorum sadece kağıt üzerinde değil, bireysel kullanımda da intele gerçek bir rakip olmuştu. Şu an kullandığım sistemimde de x4 bir amd var ve memnunum açıkcası. Hoş dizüstümde de intel var, ondan da memnunum ben :) Bu fanboyluk muhabbetini anladığımı söyleyemem doğrusu. Belli bir hızın üzerindeki işlemciler arasında bizim gözümüzle göreceğimiz bir fark olmuyor ki? Misal masaüstümde phenom 2 x4 945 var, dizüstümde bir core 2 duo, diğerinde de i7 var. Hiçbirinde de aman şöyle yavaşlama var, şu hepsinden süper uçuyor gibi bir hissiyatım olmadı şimdiye dek. Evet, çok çekirdeklilerden önce bir yetersizlik vardı işlem gücünde ama şu anda olması gerekenden çok çok daha hızlı olduğunu görüyorum işlemci piyasasının. Film milm kodlamadıktan sonra da işlem hızı belli bir değer altına düşmeden hepsi aynı zaten azami olarak. Tabi hiçbir bilgisayarımda gereksiz olarak açık yok sistem koruması servisim ya da dosya arama zamazingosu servisi ya da sürekli tartartar çalışan bir koruma programım bulunmuyor.

Yanlız işlemcilerini sevip kullansam da, ekran kartı konusunda bıktırdı beni amd ya da ati hangisini seviyorlarsa :) Hem sürücülerinden, hem de mavi ekranlarından bıktım açıkcası bir değil iki değil. Nvidia'ya güveniyorum hem masaüstünde, hem de dizüstünde ve ne sürücüleri ne de kartları beni yanıltmıyor, en azından şimdiye dek yanıltmadı. Çok yüz dolarlık kartlardan bahsetmiyorum zaten. 250 lira ve üzerini ben zaten gidip de yatırmam bir ekran kartına. 30-40 fps'i veren kart benim için en iyi karttır, üzerine zaten gereksiz para vermiş sayıyorum kendimi. Eh, en acayibini hedeflemedikten sonra da bu fiyat aralığındaki tercihim kim hangi abidik testi yaparsa yapsın, bireysel deneyimimle sabitlediğim nvidia oluyor. Yoksa üstteki testte de amd tokatlamış gibi gözüküyor sanki. Valla testlerde android de aypede 10 kat fark atıyor göya rakamsal olarak. Gel gör ki daha cihazın kilidini açtığında farkı görüp, "lan adamlar hakkaten yapmış. Göya bunun işlemcisi şunun yarısı kadardı, hani bu çok daha yavaş kağnı gibi çalışıyor, ne rezillik" diyebiliyor insan. Buna rağmen android'den vazgeçmiyorum ama. Sadece aynı üstteki tablodaki gibi, 100 küsür puanlar alıp çok daha hızlıyımı vaadedip, diğerine göre çok çok yavaş olduğunu bildiğim halde yapıyorum seçimimi.

Yanlız ek birşey, amd işlemcilerin desteksizliğinden rahatsızım. @kesko da bahsetmişti sanırım bir konu içinde, macos deneme işi hep sıkıntı amd'de, bir türlü oturtamadılar şu işi (ekran kartlarını sevmememin birincil nedenine bağlı aslında bu da : Donanımsal olarak üretim güzel amd'de evet, ama yazılımsal işlerinde hangi ekip görevliyse bizim devlet dairesi çay tüketimi yapan memurlar gibiler. Çok mu zor yahu bir yama birşey çıkartmak uyum alanında. Hiç o iş donanımdır yok kilittir denmesin, neler neler basit yamalarla direkt çipe gömülebilir, hatta resmi olmasın, bloğunda yayınla yani) . Bir de Playstation 2 emulatörü kullanmayı seviyorum. Seviyorum ama sse komut seti yetersizliğinden dolayı hep daha eski eklentilerle çalıştırmak zorunda kalıyorum oyunlarımı. 4 çekirdekli, hem de hakikaten güçlü bir işlemciye yazık oluyor (yine benzer nedenler tabi).

Ne demek istedim ben? Aslında şunu demekteyim. İki farklı marka, ne intel ne de amd babamızın oğlu değil. İkisi de ürünlerini bedavaya vermiyor - ki ciddi oranda pahalılar. İkisinin arasında da habire eşitlenen ama aslında içleri çok boş rakamsal testler var. Tercihi belirleyen kimin en iyi olduğu değil aslında. Babamın oğlu olmadıkları ve bedavaya vermedikleri için umrumda da değil zaten. Tercihi belirleyen şey kişisel deneyim sadece. Sen ne dersen ne kanıt sunarsan sun, ben kırmızı giymeyi beğeniyorsam onu giyerim, öbürü mavi sever onu giyer, diğeri yeşil hoşuna gider. Şirketten para alıyormuşcasına gereksiz bir hırsla savunma yerine, herkes kişisel deneyimleri ve eksik bulduğu yönleri yazsa esas o zaman işe yarar bir muhabbet olacak gibime geliyor ama bir sonraki mesajın ya da ondan sonra açılacak konunun ati mi intel mi, şu süper bu harika diye başlayacağını bildiğimden zerre ümidim yok malesef :)