arkadaşlar bende amd athlon 64 X2 4200+ AM2 Brisbane çekirdekli ve 65 nm işlemci var. Bugün sistem kararlılık testi yaptım 45 dakika kadar. Bİlgisayar testi başarıyla tamamladı. Bu arada anakartımın markası gigabyte. Anakartla beraber gelen easy tune programıyla baktığımda test tamamlandığında 75 derecede gösteriyordu.Sizce bu normal mi? İŞlemcinin boşta çalıştığı sıcaklık 35 derece. Bide bu easy tune programına güvenilir mi?
amd ısı sorunu
yük altında sekseni geçmedikçe sorun olmaz
valla eğer oc yapmadan bu sıcaklığa çıkıyorsa biraz fazla gibi geldi bana. çünkü amd'nin kendi sitesinde 65-70 arası gösteriyor. yani tam sınırasın. benim 90nm x2 3800 athlon işlemci %25 oc ile (orjinal hali 2ghz oc hali 2,5ghz) ve stok fanla 3saat test yaptığımda 62 dereceyi geçmemişti. boştayken sıcaklık 37derecedeydi.
bence senin sorun; ya easetune programı fazla gösteriyor olabilir, ya da işlemci fanın tam oturmamış olabilir yada thermal macun tam iş görmüyo olabilir. 2-3 saat test yaptıktan sonra biosa girip bakabilirsin. gerçi tam yükteki halinden 5-6derece az gösterebilir ama en azından fikir verir. ayrıca everest kurup oradan da bakabilirsin. ikiside aynı gösteriyorsa okuduğun değer doğrudur. ondan emin olabilirsin.
ya da fanı söküp tekrar tak. macunu yenile belki değişiklik olabilir. ayrıca kasanın içini düzenle, bir süpürge tut tozunu al. kasa fanlarını kontrol et. ondan sonra tekrar bak.
Stres testi ağır bir testtir bu değerlere 45 dk içinde çıkması normal görünüyor,boşta 35 yükte en fasla 55 dereceye çıkacağını düşünüyorum,bu değerşer ise normaldir.
Takma kafana AMD 65nm işlemcileri extra az ısınırlar,sen bide cool&quiet çalıştırınca gör 17 derecelere düşüyor :D boşta :D tabi havanında çok sıcak olmaması şartıyla
saygılar
Bence normal bir değer. Gerçi biraz yüksek ama hiçbir yazılım da bilgisayarı , sistem kararlılık testi kadar zorlamaz. Bu yüzden rutin işlerde ( oyun oynamak , müzik dinlemek ) işlemcin 65C nin üzerine çıkmayacaktır , ki gerçekten iyi bir değer hiçbir sorunun yok
Easy tune programına güvenilir tabiki. SpeedFan da kullanabilirsin...
arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum fakat işin ilginç bir kısmı var everest programı ile baktığımda işlemci 65 derecede görünüyor. Easy Tune programı 75 gösteriyordu. Hangisine inanılır?
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ediyorum.Sorunu işlemci 100 dereceyi gördükten sonra buldum. Termal macunu az sürdüğüm için işlemci soğutmaya tam değmiyormuş. Biraz daha termal macun sürdüm ve işlemci 60 dereceyi geçmiyor. İşlemci 100 dereceye gelince anakart kapattı fakat 100 derecede nasıl yanmadı merak ediyorum
elektrobeyinArkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ediyorum.Sorunu işlemci 100 dereceyi gördükten sonra buldum. Termal macunu az sürdüğüm için işlemci soğutmaya tam değmiyormuş. Biraz daha termal macun sürdüm ve işlemci 60 dereceyi geçmiyor. İşlemci 100 dereceye gelince anakart kapattı fakat 100 derecede nasıl yanmadı merakAMD farkı diyelim