Merhaba,bende amd athlon x2 4200+ işlemci var işlemcim aşırı derecede ısınıyor yüksüz 75 derece programlar açıkkem 90 ı buluyor işlemci fanının yan tarafına bir fan daha taktım kasanın içine usbli fanlardan koydum ancak yüksüz 55-60 dereceye indirebildim sizim bi öneriniz varmı ne yapabilirim.
AMD işlemcilerdeki ısınma sorunu
varsa paran bi soğutucu al ama normalde o kadar ısınmaz o işlemci benim 2 ci makinada var ondan yarı yarıya daha fazla sıcak senin sistem
Temizle macunu yenile düzelir sorunun.
arkadaşların dedikleri işe yaramıyorsa biostan işlemci voltajı yüksekse onu düşür
aynı soğutucu sistemiyle bir tek çekirdekli işlemci yakmıştım macun yenilemeyi denicem ilgilendiğiniz için saolun
Kötü Adam işlemci woltajı düşür derken kaçsa kaça düşürmem lazım söyleyebilirmisin
ilk önce bizim dediklerimizi yap sonra voltajı düşürmeyi dene.
onları yaptım soğutma sisteminde herhangibir yerinden oynama yada kir toz bi şey yok core temp programını kullanıyorum VID 1300v diyor
Termal macunu değiştirip de yine olmadıysa dene o zaman voltajı.
işlemcinin stok voltajını bilmiyorum ama önce diğer arkadaşların dediğini yap
edit: biraz baktım kesin birşey bulamadım ama varsayılan değerler 1,100 volt - 1,340 volt arası
hani şimdi derim şu voltaja çek diye sonra işlemcin bozulur falan öyle birşey olsun istemiyorum
ama sorumluluk bende ve donanımıma zarar gelirse sen sorumlu değilsin diyorsan 1,250 volta çek her seferinde 0,010 volt düşüre düşüre
yine de baktın mavi ekran görüyorsun veya performansın çok düşmüş bi eski haline getir ayarları
Soğutucu Bloğu Sök, Termal Macun Sür ve Bloğu DÜZGÜN Tak :) Tam Oturmuyor Çoğu Zaman Soğutucular. Bendede Çok Sık Oluyor :
o.c varsa sdoğal ısınması zaten 90 nm ne bekleniyordu ki. ayrıca x6 ve x8 modülleride dikkat edilmezse bir çok noktaya onlarda çok aşırı ısınıyor.
powersupply dandikse oem fan var ise ve kasa içine 3 yada 20 tane bile fan takılsa kablolar topparlanıp işlemci önünden yada yanında kalanlar toplanıp havanın rahat akım yapabileceği boş alanda yoksa ne yapılsa nafile ve aynı sıkıntı intelin son çıkan yüksek performanslı işlemcilerindede mevcut. aslında sorun değil basit yapılan ve önemsenmeyen kullanıcı ve servislerin hatalarından kaynaklı sorunlar. marka pc üreticileri halen çakma 350 ve 300 watt psu kullanıyor çok uçuk fiyatlı olanlardada 550 çakmalarda.
yeri geliyor ben bile anlatamıyorum durumu anlatamadığım gibi ağzımdan kırıcı konuşma çıkmasın diye zor sabrediyorum ve cevapları hep aynı sistem açıyor mu açıyor görüntü var mı var gerisini salla çalışıyorsa ne gerek var yüksek değerli ve pahalı bir psuya.
o.c varsa sdoğal ısınması zaten 90 nm ne bekleniyordu ki. ayrıca x6 ve x8 modülleride dikkat edilmezse bir çok noktaya onlarda çok aşırı ısınıyor.gerçekler acıdır... 500W 80+ sertifikalı güç kaynağının sağladığı güvenliği anlamıyorsa onlara ne dersen boş...powersupply dandikse oem fan var ise ve kasa içine 3 yada 20 tane bile fan takılsa kablolar topparlanıp işlemci önünden yada yanında kalanlar toplanıp havanın rahat akım yapabileceği boş alanda yoksa ne yapılsa nafile ve aynı sıkıntı intelin son çıkan yüksek performanslı işlemcilerindede mevcut. aslında sorun değil basit yapılan ve önemsenmeyen kullanıcı ve servislerin hatalarından kaynaklı sorunlar. marka pc üreticileri halen çakma 350 ve 300 watt psu kullanıyor çok uçuk fiyatlı olanlardada 550 çakmalarda.
yeri geliyor ben bile anlatamıyorum durumu anlatamadığım gibi ağzımdan kırıcı konuşma çıkmasın diye zor sabrediyorum ve cevapları hep aynı sistem açıyor mu açıyor görüntü var mı var gerisini salla çalışıyorsa ne gerek var yüksek değerli ve pahalı bir psuya.
bendede aynı sorun olmuştu atlon x2 4000 vardı ne yaptıysam olmadı arkadaşların önerilerinin haepsi macun fan vb sonunda işlemciyi değiştirdim black 550 phenom aldım bu işlemciyi değiştirene kadar anakart,güç kaynağı,550 wat,3 değişik özellikte fan bakır aliminyum falan hepsi değişti.