ben ssd nin mantığını çok iyi bilirim, nand flashların çalışması ki bunlar için çok ciddi eğitimler aldım. Bun nandlardan oluşan yığınların kapıları ve bu güney köprüsündeki haberleşmesi, yani sabit disk denetleyicilerin ne şekilde çalıştığını cpu saniyede kaç kez sabit disk ten veri doğrulaması gerektiğini bilirim. zannedme ki veriyi sabit diskten çağırdı bitti.....
işlemci bol para hikayesine gelince...... i7 3770k bile 800 lira.....i7 3970 3000 tl........ ha amd ye göre kıyaslama yapmıyorum. dedim ya müşterime o son hariç kurup görüyoruz amd ile arasında ne kadar uçup gitmiş.
işlemci kıyaslamasına gelince....mesela crysis 3 oyunlarında gereksinimlerdeki işelmcilere bak da gör. bana ne hangi kriter. yüzde 95 e gelince, bizim intel le orga..m olan bir çok meslektaşlarımızın kriterleri, ben sanal ortamdan ziyade reel çalıştığımız iş ortaklarımız da da bu hastalık var.
İmlaya gelince....ben burada sınırlı zaman+aynı anda proje çizim yaparken bunu yazıyorum. malüm türkçeyi ilk okulda öğrenmiş bir kişi olarak en azından türkçe sınavımda olmadığım konusunda rahatım.
Şu konuda şunu anlamadın bunu bilmiyorum mantığına gelince; Türkiyede ilk 500 e giren, aselsanda ve siemenste çalışmış ,nerdeyse bilgisayarla doğmuş ve hiç bilgisayarsız yaşamamış, ayda en az 20 ye yakın bilgisayar oluşturmuş ki ileri düzeyde bilgisayarcı olan kişiler ağırlıkta olan müşteriler, ayda da en az 4/5 hatalı sorunlu çalışan bilgisayarı revize eden, Türkiye'de onlarca firmaya elektronik proje+mevcut projeleri editleme işi yapan kişi olarak söylüyorum; intel size hava iyi iken şemsiye verip,yağmurluyken geri alandır. Onun için crytek gibi bir dünya devi, sanal zeka konusunda muhteşem firmanın üst sınıf işlemcisi kriteri amd fx 4150 eşittir intel i7 2600k ..olay bitmiştir :)