AMD ÖLDÜ *TEK INTEL VAR*MOBİL İŞLEMCİLER

selimhun
23-02-2008, 01:09   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

http://www.tomshardware.com/2007 ... xplored/page11.html

Şu testlere bir bakarmısınız . Artık AMD  INTEL tartışması yapmaya gerek var mı ???

Nerede  bu AMD nin helvası ????

1ol3irol
23-02-2008, 01:15   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,714 mesaj

bu daha önce de verilmişti.. bana inandırıcı gelmiyo bu sonuç..

selimhun
23-02-2008, 01:36   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
602 mesaj

Başka  kaynaklar da var . İncelenebilir.

Şu resim çok açık ortada: AMD Turion x2  Core Duo nun gerisinde kalıyor. Ama o kadar da değil. Fakat Core 2 Duo işlemciler devreye girince ... iş bitiyor!!!Artık karşılaştırmanın gereği bile kalmıyor . Sonuçlar çok açık !!!!  Yukarıdaki kaynak işlemcileri sıralamış ...görebilirsiniz.

1ol3irol
23-02-2008, 02:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,714 mesaj

ya c2 duo için lafım yok, çalıp çırpmayla yapılan işlemci elbet daha iyi olacak (nie durduk yere laf sokuosam). şimdi dicem ben bu teste de inanmıom :) sen bana dicen eee sende çok fazla olmaya başladın :)) amdx2 2.0 ghz nası olur super pi 49sn. çıkarken benim tek çekirdekli 2.0 işlemcim 51sn. olur :) ayrıca masaüstü işlemci karşılaştırmaları neye göre yapılmış??? çok eksik yapılmış test. bu testle hiçbişey karşılaştırılamaz ki...

Son Düzenleme: 1ol3irol ~ 23 Şubat 2008 02:09
black_flood
23-02-2008, 10:09   |  #5  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

ya bıraksana bu ayak ve işleri sen hele bi. amdnin taşınabilir pcler için işlemcilerinin core2duo gelmesinlen öldüğünü biliyoruz zaten.ama sen şunu bilmiyorsun yeni gelecek olan puma işlemcileri ile amdnin esas planı ilk 4 çekirdekli taşınabilir işlemcisi olan sistemi kurmak. şuanda amd sessiz çünkü çalışmalar devam etmektedir.

ayrıca puma işlemcilerinin yanında ibm yada sony idi sanırım hatırlayamadım ama çıkartmak için destek verdiği yeni işlemci türevini amd zamanında çıkartabilirse hiç bir intel işlemcisi satılamayacak umarım buda kafanda yer yapabilir.bu işlemcileri çünkü büyük şirketlere vede firmalara bankalara destek veren firmaların mühendisleri ile ortak çalışılarak yapılıyor.

yani anlayacağın intel perti çekeli yıl oldu ama amd çok acele ettiği için geride kalıyor.

phenom bi halt yapamıyor !!!

neden 4 çekirdek amd bir işe yaramıyor ?? bilen varmı. daha hiçbir yazılım amd phenom desteği vermiyor çünkü. bu destek için microsoft bile harıl harıl çalışıyor. yeni vista sp1 ve xp sp3 ile bu destek tam olarak yazılımlar tarafından desteklenecek.ama bu yetmiyor diğer yazılım üreticileride aynı şekilde phenom desteği vermeye hazırlanıyor.

nedenmi çünkü amd L3 cache kullanıyor ve şuanki tüm uygulamalar L2 cache bellekli işlemciler ile tam uyumlu.

bunu intelde bildiği için daha henüz L3 desteği vermiyor bekliyor önce amd bir ayarlasın oturtsun sonra çalıp çırparak kullanır.kendiside L3 işlemci yaptı ama hiç çıkarmadı neden L3te çok büyük sorunlar yaşıyor kuzey köprüsü nedeni ile. 2009 yılında intel kuzey köprüsünü kaldıracağını idda  ediyor ve sonrasında ise çıkan tüm cpularda L3 cache bellek var.

yani şuanda sadece core2 duo ve x2 oturmuş şekilde onun harici ne intel quad nede phenom oturmuş durumda değil.

ayrıca amdnin yaşadığı L3 sorunu yüksek değerlerdeki hesaplama işleminde ortaya çıkıyor.yeni revüzyon ve seri ile haziran ayında bu sorunlar kalkacak kalkmasınada daha anakartları çok pahalı .

hassa kayar nokta hesaplama yeteneğine sahip yeni işlemcilerde hazırlanıyor onlar bir çıksın bakalım ozaman belli olacak sonuç.