Amd phenom II x4 940 pin işlemci hakkında Amd 2+

Firat982
06-04-2012, 14:02   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
162 mesaj

Öncelikle herkese merhaba..
Şu an kullandığım sistem Amd2+  phenom x3 8450 işlemci.2011 sonuna kadar hiçbir oyunda bana zorluk çıkarmadı.Yani çok zorlanmadı.Sadece  Cyris 2 ile birlikte artık gücünün yetmediğini gösteren ibareler vermeye başladı :)..Şu anda sistemimi yenilemek gibi bir niyetinde değilim(En az 6 ay)..Yalnız yeni çıkan oyunlardan da mahrum olmak istemediğimden sadece işlemciyi değiştirme şansına sahibim.Özel fanı ile bilrikte yukarıdaki işlemciyi 180 TL ye almayı düşünüyorum..
Fikirleriniz nedir.Kısa vadede aklıma en iyi bu çözüm geliyor
Yaptığım sizce mantıklımıdır ?

Fikirlerinizi istiyorum

Teşekkürler

Anakart modelim Gigabayte Ma 770 Ud rev.1 Amd2+ destekliyor(
Ekran kartı Powercolar 1gb 4850

Firat982
06-04-2012, 14:38   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
162 mesaj

Fikir verebilecek bir arkadaş yokmu.??

Firat982
06-04-2012, 15:16   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
162 mesaj

Yokmu hiç kimsenin fikri.Uzmanlar sanırım online değil.Hay şansımaa :))

Mertcan0725
06-04-2012, 15:29   |  #4  
Mertcan0725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,706 mesaj

AMD Phenom ii X4 modeli ney?

Firat982
06-04-2012, 15:39   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
162 mesaj

Amd Phenom II x 4  940 pin Black edition 3 ghz 6mb ön bellek.Anakartımın(Amd2+) resmi sitesinde desteklediği maksimum işlemci modelidir. en üstteki işlemci

bosluk
06-04-2012, 16:00   |  #6  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

945 olanından takılı sistemimde. Ekran kartım da sizinkinden biraz daha iyi gtx 9800+. Şu an tüm oyunları epey de iyi biçimde oynuyorum. Windows 7 ve 8 puanları da 6'nın üzerinde. Oldukça memnunum açıkcası :)

Yanlız şunu diyeyim. Bir süre daha aynı sistemi kullanacaksanız bence bekleyin. 940 evet bir artısı olacaktır sisteminize ama şu an fx işlemciler çıktı ve fiyatları da oldukça iyi durumda. Dediğiniz gibi bir 6 ay ya da 1 sene sonrasında son teknolojileri destekleyen bir anakart, hızlı hafıza modülleri, vs.. gibi komple değiştirebilirsiniz sisteminizi. Fiyatlar da daha da düşecek tabiki. Hem belki yeni bir ekran kartına da geçersiniz bu arada. Oyunlarda biliyorsunuz işlemciden ıvırdan zıvırdan çok ekran kartı ön planda. Şöyle DX11 destekli, işlemciye vereceğiniz fiyat aralıklarında bir ekran kartının hız getirisi çok daha fazla olacaktır.

Tabi benim fikrim bu yönde. Bekle bekle nereye kadar diyorsanız da iyi bir işlemcidir. Mevcut herşeye rahatlıkla da yetecektir diyip iyi şanslar dileyeyim ;)

Firat982
06-04-2012, 16:19   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
162 mesaj
Alıntı: bosluk  
945 olanından takılı sistemimde. Ekran kartım da sizinkinden biraz daha iyi gtx 9800+. Şu an tüm oyunları epey de iyi biçimde oynuyorum. Windows 7 ve 8 puanları da 6'nın üzerinde. Oldukça memnunum açıkcası :)

Yanlız şunu diyeyim. Bir süre daha aynı sistemi kullanacaksanız bence bekleyin. 940 evet bir artısı olacaktır sisteminize ama şu an fx işlemciler çıktı ve fiyatları da oldukça iyi durumda. Dediğiniz gibi bir 6 ay ya da 1 sene sonrasında son teknolojileri destekleyen bir anakart, hızlı hafıza modülleri, vs.. gibi komple değiştirebilirsiniz sisteminizi. Fiyatlar da daha da düşecek tabiki. Hem belki yeni bir ekran kartına da geçersiniz bu arada. Oyunlarda biliyorsunuz işlemciden ıvırdan zıvırdan çok ekran kartı ön planda. Şöyle DX11 destekli, işlemciye vereceğiniz fiyat aralıklarında bir ekran kartının hız getirisi çok daha fazla olacaktır.

Tabi benim fikrim bu yönde. Bekle bekle nereye kadar diyorsanız da iyi bir işlemcidir. Mevcut herşeye rahatlıkla da yetecektir diyip iyi şanslar dileyeyim ;)

Yeni teknolojileri takip ediyorum.Elbette gönül isteryeni sistem toplamayı.Yalnız 6 ay içersinde bunu gerçekleştiremiyeceğim.Benim sistemim şu ana kadar Directx 9 da tüm oyunları full ayarda kasmadan çalıştırıyordu.Yalnız Cyris 2 de bu tadı alamadım maalesef :(.. İlk defa sistemin kastığını hissettim oyun bitirinceye kadar.6 ay daha (Diretctx 9 teknolojisiyle) oyunlardan ödün vermeden oynamak istiyorum.O yüden minumum maliyetle en alternatifli çözümü arıyorum..Zaten 6 ay sonra Diretcx 11 yahut çıkarsa 12 destekli makine toplamayı zaten planlamaktayım..

Son Düzenleme: Firat982 ~ 06 Nisan 2012 16:20
bosluk
06-04-2012, 16:29   |  #8  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Cyrsis 2 biliyorsunuz ama oyun kodlanması olarak da zaten kasan birşey :) Çok mukayese etmeyin onunla sisteminizi. Hazır planınızı da iyi biçimde yapmışken hakikaten beklemenizde yarar var. 6 ay için 180 lira vereceksiniz evet, ama 6 ay sonra alacağınız sisteme 940 gitmeyecek. Mecbur satmaya uğraşacaksınız. O zaman da kaça satılacak, 150 deseniz beklersiniz satabilmek için. 120 olacak belki hemen gitsin diye. Ha elde kalma durumu olursa yazık olmayacak mı. Ve zaten 3 çekirdekli yeterli de bir işlemciyi söküp yerine 4 çekirdekli birini takmanın fiyat/performans getirisi, 6 ay sonra komple değiştirilebilecek bir sisteme mukayeseyle ne olacak. Bence bunları aman bir daha düşünün. Forumlarda genellikle en ambiyane tabirle bekara karı boşamak kolay gelir. Denir ki 8 çekirdekli al hatta 10 al. Ekran kartına ver 500 lira onu değil bunu al. Zira nasılsa kimsenin cebinden bu para çıkmaz ;) O yüzden 180 değil 20 lira bile olsa alacağınız şey aman iyi düşünün ve iyi kararınızı verin.

Sonuçta alacak olan sizsiniz. Burada azıcık da olsa kafa karışıklığı yaratıp "ya hakikaten öyle de yapılabilir hımmm hımmm" kurdunu sokabiliyorsak kafaya bu iyi birşey :) Tekrardan iyi seçimler ve şanslar ;)

Firat982
06-04-2012, 17:10   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
162 mesaj
Alıntı: bosluk  
Cyrsis 2 biliyorsunuz ama oyun kodlanması olarak da zaten kasan birşey :) Çok mukayese etmeyin onunla sisteminizi. Hazır planınızı da iyi biçimde yapmışken hakikaten beklemenizde yarar var. 6 ay için 180 lira vereceksiniz evet, ama 6 ay sonra alacağınız sisteme 940 gitmeyecek. Mecbur satmaya uğraşacaksınız. O zaman da kaça satılacak, 150 deseniz beklersiniz satabilmek için. 120 olacak belki hemen gitsin diye. Ha elde kalma durumu olursa yazık olmayacak mı. Ve zaten 3 çekirdekli yeterli de bir işlemciyi söküp yerine 4 çekirdekli birini takmanın fiyat/performans getirisi, 6 ay sonra komple değiştirilebilecek bir sisteme mukayeseyle ne olacak. Bence bunları aman bir daha düşünün. Forumlarda genellikle en ambiyane tabirle bekara karı boşamak kolay gelir. Denir ki 8 çekirdekli al hatta 10 al. Ekran kartına ver 500 lira onu değil bunu al. Zira nasılsa kimsenin cebinden bu para çıkmaz ;) O yüzden 180 değil 20 lira bile olsa alacağınız şey aman iyi düşünün ve iyi kararınızı verin.

Sonuçta alacak olan sizsiniz. Burada azıcık da olsa kafa karışıklığı yaratıp "ya hakikaten öyle de yapılabilir hımmm hımmm" kurdunu sokabiliyorsak kafaya bu iyi birşey :) Tekrardan iyi seçimler ve şanslar ;)

Haklısınız ama sanırım ben kafamdakini tam açıklamadığımdan yanılgıya düşmüş olabilirsiniz..Ben elimdeki 3 çekirdekli işlemciyi 75-100 TL arasında tanıdık bir internetkafeye vermeyi düşünüyorum.O zaman almayı düşündüğüm işlemci 100 TL ye mal olacak.Ayrıca bundan 6 ay sonrada elimdeki bilgisayarı 4 çekirdekli olarak komple 400- 500 TL civarına yine internet kafeeye daha kolay verebilirim diye düşünüyorum.Yani bu açıdan bakarsak mantıklı gibi gelior bana.Asıl benim  öğrenmek istediğim şimdi almayı düşündüğüm 4 çekirdekli işlemciden performans farkını görürmüyor.Göreceksem şayet 6 ay daha idare edermi ?..Ben 6-7 seneden beri asla hiçbir oyunu medium ayarlarda oynamadım.Tahammül edemiyorum :).Belki de takıntım o yüzdendir

Son Düzenleme: Firat982 ~ 06 Nisan 2012 17:13
Kapalı Hesap (203105)
06-04-2012, 19:51   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

açıkcası elimdeki 3 çekirdekli işlemciyi veripte üstüne 100 tl para verip  o dandik hemde am2 4 çekirdekli işlemciyi almam kendimi kazıklanmış hissederim o 3 çekirdekli işlemciyle yola davam etmelisin bence yetmediği zaman az biraz o.c yaparsın bişey olmaz

black_flood
06-04-2012, 20:37   |  #11  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

işlemciyi yükseltmenin hiç bir espirisi yok. ekran kartın yeteli değilse ve mekanik disk kullanıyorsam amd opteron x24 te kullansan xeon 6 çekirdekte kullansan nafile darboğazdan zaten muzdarip olacaksın zırt bırt.

bende x6 1100t varda ne işe yarıyor sistem yarılıyor diskten okuyarak işlem yapmaya kalktığında sözde sata 3 disk yemişim 3' ünü sata 5 te olsa hikaye. ssd disk ile denem yaptım arkadaştan alıp ssd disk takılıyken  takılma donmadan eser yok disk üzerine işlem yaparken cpu kullanımı bile çok düşük seviyede işlemleri yaparken doğru düzgün beklemiyor bile. 4850 ekran kartı eh işte idare eder bunun yerine ekran kartı ve anakarttan başlayarak değiştirmen daha mantıklı x3 ile x4 arasında hiçte düşündüğün kadar fark yok merak etme.

Firat982
06-04-2012, 22:14   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
162 mesaj
Alıntı: black_flood  
işlemciyi yükseltmenin hiç bir espirisi yok. ekran kartın yeteli değilse ve mekanik disk kullanıyorsam amd opteron x24 te kullansan xeon 6 çekirdekte kullansan nafile darboğazdan zaten muzdarip olacaksın zırt bırt.

bende x6 1100t varda ne işe yarıyor sistem yarılıyor diskten okuyarak işlem yapmaya kalktığında sözde sata 3 disk yemişim 3' ünü sata 5 te olsa hikaye. ssd disk ile denem yaptım arkadaştan alıp ssd disk takılıyken  takılma donmadan eser yok disk üzerine işlem yaparken cpu kullanımı bile çok düşük seviyede işlemleri yaparken doğru düzgün beklemiyor bile. 4850 ekran kartı eh işte idare eder bunun yerine ekran kartı ve anakarttan başlayarak değiştirmen daha mantıklı x3 ile x4 arasında hiçte düşündüğün kadar fark yok merak etme.

Ssd marifetini biliyorum.Haklısın o konuda sana katılıyorum.Yalnız şu an çok pahalı.Belki 6 ay veya yıl sonuna doğru fiyatları düşer.Zaten Benim minumum 6 ay yada yıl sonu yeni pc toplayacağımda ssd tercihim olacak...
.Bu ara dönemde geçici olarak anakartımın desteklediği maksimum işlemciyi kullanarak,optimal bir fayda sağlarmıyım diye fikirler ediniyorum.Ama dediğin gibi çok ciddi bir fark yoksa değmez sanırım.Kararsız kaldım...Beni sadece düşündüren benim işlemcimin cache  2mb, 4 çekirdeklisinin se 6 mb olması.Bu bana Sadece 100 TL gibi maliyetle ciddi anlamda performans farkını yaşatırmı acaba diye düşündürüyor ?.....
Ayrıca Ben zaten günlük oyun haricinde PC kullanımımdan çok ama çok memnunum.Fazlasıyla işimi görüyor.Şimdiye kadar ne takılma ne reset atma yaşamadım..Hala taş gibi maşallah.Yalnız ilk defa bir oyunda(Crysis 2) full ayarlar yüzünden kasılma yaşadım...Baktım işlemci sıcaklığdıda uçmuş 65 lerde.Mecburen oyundan çıktım.Eee ne yapalım işlemci değiştirmek pek fayda etmeyecekse En kötü gider işlemcinin üstündeki spot fanı çıkarır güzel bir fan takarım.Birde öyle deneme yaparım artık :)

Son Düzenleme: Firat982 ~ 06 Nisan 2012 22:25
Kapalı Hesap (203105)
06-04-2012, 23:00   |  #13  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

bencede o 100 tl ye iyi bir işlemci soğutucusu alın hem işlemci ısınmaz daha serin çalışır hemde ilerde sistem toplayacağınız zaman kullanırsınız ama güncel soketleri destekleyen bir soğutucu alın mesela ben bunu tavsiye ederim hem ilerdeki sisteminizde kulllanırsınız yine stok fan kullanılmaz yani

bu şoğutucu yu almanız iyi olucaktır

Firat982
07-04-2012, 11:00   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
162 mesaj
Alıntı: glscgn  
bencede o 100 tl ye iyi bir işlemci soğutucusu alın hem işlemci ısınmaz daha serin çalışır hemde ilerde sistem toplayacağınız zaman kullanırsınız ama güncel soketleri destekleyen bir soğutucu alın mesela ben bunu tavsiye ederim hem ilerdeki sisteminizde kulllanırsınız yine stok fan kullanılmaz yani

bu şoğutucu yu almanız iyi olucaktır

Evt bu ürünü biliyorum.Bir arkımda vardı.Gerçekten etkileyici bir fan..Önerin için yinede teşekkürler