Selamlar arkadaşlar.Sonunda işlemciyi ve anakartı aldım.Bilgi almak isteyen arkadaşlara rehber olması açısından kısa bir inceleme yapmayı düşündüm.İşlemci ve anakartı cuma günü vatan bilgisayardan sipariş verdim ve sabırsız bir bekleyişin ardından elime dün ulaştılar.Neyse konuyu fazla değıtmayalım.İlk olarak sistemim:
İŞLEMCİ:AMD PHENOM II X6 1055T
ANAKART:GIGABAYTE 890GPA-UD3H
EKRANKARTI:SAPPHIRE HD4830 1GB
SABİT DİSK:SEAGATE BARRACUDA 120 GB 7200RPM
MANİTÖR:SAMSUNG 2233SN+ 21,6"
İşlemcinin kutu içeriğinden stok soğutucu,işlemci ve garanti belgesi niteliği taşıyan bir bilgilendirme kitapcığı çıkıyor.Stok soğutucu altta bakır borular ve üstte aliminyum yapraklarla desteklenmiş.Yaprakların üstünde küçük bir fan bulunuyor.Soğutucu eski intel işlemcimin soğutucusundan gözle görülür derecede büyük.İşlemciyi everestin sistem kararlılık testine soktuğumda sıcaklığı maximum 54 dereceye çıktı ve orada sabitlendi.Fan o sıcaklıkta küçük olması bakımından 3700 deviri gördü ve hissedilir derecede ses yapmaya başladı.Ancak işlemciyi test etme amacı dışında o sıcaklıklara getirebilecek bir program bilmiyorum.Çünkü işlemcinin kullanım olarak %30 u geçtiğini görmedim.O hali kullandığım en ağır programlar için geçerli,onuda sadece bir kere gördüm:)İşlemci oyunlarda gayet sessiz başınızı ağrıtmayacaktır.Fan haricinde soğutucuyu başarılı bulduğumuda belirtmeliyim.İşlemci masa üstünde 40 derece olarak,çekirdeklerde 30 derece olarak görünüyor.Bu kasanızın havalandırmasına göre değişebilir.Benim kasamın iyi havalandırıldığınıda burda belirtmem gerek.
Performans testlerine gelirsek fazla bi performans testi yapamadım.Bunun nedeni yeni parçaları taktığımda sisteme format atmak zorunda kalışım.Ancak sizler için bir iki test yaptım.Crysis anlayamadığım bir nedenden dolayı tekrar tekrar yüklememe rağmen hata veriyor.Bu yüzden crysis testlerini yapamadım.
İlk olarak windows 7 den 7.4 gibi bir puan alıyor.
Resident Evil'ın işlemci ağırlıklı testinde eski işlemcimle en fazla 27 fps alırken yeni işlemciyle 86 fps gibi gözle görülür bir performans artışı kaydettim.
3DMARK06 ile eski işlemcime göre 5000 puandan fazla bir puan aldım.
Ancak bu kadar test edebildim işlemciyi.Daha sonra daha detaylı bir inceleme imkanım olursa sizlere sunmak isterim.
Anakarta gelince beni cidden etkiledi.Görünümü gayet güzel.Anakartın incelemesi sitede mevcut zateni Ben bir kaç ufak detaya değinmek istiyorum.Sıcaklığı maximum 39 derece olarak ölçtüm.Sıcaklık masa üstünde 36 derece civarında geziniyor.Eski anakartıma göre biraz büyük olduğunu da belirtmeliyim.Bazı arkadaşlar anakarta taktıkları ramlerle ilgili bazı sorunlar yaşadıklarını söylemişler.Ben Kingston DDR3 2GB 1333MHz CL9 TEK MODÜL ram taktım ve hiçbir problem yaşamadım.Rami gayet düzgün çalıştırıyor.
Temiz bir formattan sonra Crysisi çalıştırmayı başardım ve sonuçları sizinle paylaşmak istedim.Eski işlemcimle 1280X1024 çözünürlük High detay ayarları ve AA olmadan yaptığım testlerde 30 FPS anca alabilirken,aynı ayarlarda şimdi 37 FPS alıyorum.Ayrıca biraz ekran karına overclock yaptım ve FPS yi 44 e kadar çıkarmayı başardım.Yaptığım bu testide sizlerle paylaşmak istedim.