AMD Profesyoneli aranıyor !!!

edizeren
06-12-2010, 01:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
19 mesaj

Selamlar arkadaşlar,
Şu an kullanmış olduğum sistem :
ASUS M2A-VM     (690G Chipset) Anakart
AMD Athlon X2 3600                    İşlemci
3 GB RAM
ATI 2600 PRO Ekran Kartı

bu sistemime öncelikle bir işlemci yükseltmesi yapmak istiyorum. Merak ettiğim olay şu anakartımın chipset i malum biraz eski fakat BIOS upgrade ile ATHLON II X4 ve PHENOM II X4 işlemcilerin çoğunu destekliyor. 

Desteklemesine destekliyor da bu chipset için hangi işlemciyi seçmeliyim ki optimum seviyede verim alabileyim. Yani bir başka deyişle anakartım bu yeni işlemcilerin gücünü ne ölçüde verimli kullanabilir. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. 

Saygılarımla,

Jubei76
06-12-2010, 01:55   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

herhangi bir sıkıntı görünmüyor ama özellikle seninde belirttiğin gibi bios güncellemesi şart sonrasında ise bütçene göre bu işlemcilerden istediği kullanabilirsin

http://usa.asus.com/Product.aspx?P_ID=St3pWpym8xXpROQS

Son Düzenleme: Jubei76 ~ 06 Aralık 2010 02:02
edizeren
06-12-2010, 02:00   |  #3  
OP Taze Üye
19 mesaj

Dostum işlemci listesi için teşekkür ederim . Bu liste zaten Asus un resmi sitesinde de var . Benim asıl merak ettiğim performans konusunda chipset nedeniyle oluşan bir darboğaz mevcut mu mesela Phenomlarda L3 bellek var Athlon serisinde yok . Dolayısıyla Phenom için fazladan para mı vermiş oluruz yoksa işlemciyi tam performans ile kullanabilirmiyiz. Benim asıl merak ettiğim konu bu.

Jubei76
06-12-2010, 02:20   |  #4  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
Alıntı: edizeren  
Dostum işlemci listesi için teşekkür ederim . Bu liste zaten Asus un resmi sitesinde de var . Benim asıl merak ettiğim performans konusunda chipset nedeniyle oluşan bir darboğaz mevcut mu mesela Phenomlarda L3 bellek var Athlon serisinde yok . Dolayısıyla Phenom için fazladan para mı vermiş oluruz yoksa işlemciyi tam performans ile kullanabilirmiyiz. Benim asıl merak ettiğim konu bu.
bence olmayacaktır çünkü eğer olacak olsaydı anakartın üretim sürecindeki mühendisler tarafından yapılan testler sonucunda bu ortaya çıkardı ve bios güncellemesini yayınlamazlardı bence X6 hariç istediğin Phenom X4 işlemciyi alıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsin ama her şeye rağmen bilgisayarın bütün her şeyinin kağıt üstünde uyumlu görünsede bazen uyumsuzluk olabiliyor bu nedenle burda kim ne derse desin alıp kullanmadan bunu ne sen nede biz bilebiliriz ,zaten tecrübe denilen şeyde deneme-yanılma yöntemidir ama ben AMD mühendisleririn tecrübelerine güveniyor ve her hangi bir uyumsuzluk olacağını zannetmiyorum ama senin yapmak istediğin şeyi (bios güncellemesi ile işlemci yükseltmek) inan bende yapardım yani demek istediğim aslında doğru yoldasın bence. Göz kırpma

edizeren
06-12-2010, 03:03   |  #5  
OP Taze Üye
19 mesaj

Jubei76 ilgin için teşekkür ederim. Ben de değiştirince sonuçları sizinle paylaşıcam. Evde bir tane de Core2Duo 8600 işlemcili makinem var . Bakalım hangisi daha iyi olacak. Saygılar

Jubei76
06-12-2010, 03:15   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
Alıntı: edizeren  
Jubei76 ilgin için teşekkür ederim. Ben de değiştirince sonuçları sizinle paylaşıcam. Evde bir tane de Core2Duo 8600 işlemcili makinem var . Bakalım hangisi daha iyi olacak. Saygı
Rica ederim,bence eğer Phenom X4 işlemci ailesinden bir işlemci alırsan core 2 duo 8600 testlerde biraz gerilerde kalacaktır diye düşünüyorum merakla bekliyorum yeni işlemci testleri ? Göz kırpma

black_flood
07-12-2010, 08:49   |  #7  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

core2 duo 8600den fazla performans alamayacağın kesin ancak aynı değerlerde olur çipset nedeni ile en az 785 pro çipset lazım phenom serisinin hepsinden tam verim alabilmek için.

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
08-12-2010, 09:49   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Anakartınız 5001 sürümlü BIOS ile bazı AM3 işlemcileri destekliyor. Fakat 5001 sürümlü BIOS  şu an Beta durumda yani BIOS çıkarıldı fakat hala geliştiriliyor. Bu yüzden bu BIOS'u yüklemenizi önermiyorum. BIOS'un tam sürümünün çıkmasını bekleyin.

Jubei76
08-12-2010, 11:17   |  #9  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
Alıntı: Y.İ.Ğ.İ.D.O.  
Anakartınız 5001 sürümlü BIOS ile bazı AM3 işlemcileri destekliyor. Fakat 5001 sürümlü BIOS  şu an Beta durumda yani BIOS çıkarıldı fakat hala geliştiriliyor. Bu yüzden bu BIOS'u yüklemenizi önermiyorum. BIOS'un tam sürümünün çıkmasını bekleyin.
evet o benimde dikkatimi çekti ama ben yinede bios güncelleme ile X4 işlemcilerin çalışacağına inanıyorum ama bu arada senin fikrine katılıyorum bencede tam sürümü en güzeli ama çıkması konusunda şüphelerim var ?

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
08-12-2010, 23:43   |  #10  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj

Tam sürümü elbette çıkar fakat ne zaman çıkar orası meçhul. Bıos güncelleme yapılsa AM3 işlemcileri çalıştırır. Fakat Beta olduğu için sakata gelmesin iş diyorum ben.

Jubei76
09-12-2010, 00:41   |  #11  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj
Alıntı: Y.İ.Ğ.İ.D.O.  
Tam sürümü elbette çıkar fakat ne zaman çıkar orası meçhul. Bıos güncelleme yapılsa AM3 işlemcileri çalıştırır. Fakat Beta olduğu için sakata gelmesin iş diyorum ben.
yok yok o kadar sakat bir durum olacağını sanmıyorum nede olsa AMD yayınlıyor bunu o kadar riskli olsa yayınlamazlardı ama risk yokmu ? tabiki var ama bu iş birazda deneme -yanılma işi daha öncede söyledğim gibi aynı durum bende olsa bende edizeren arkadaşımız gibi  deneme yoluna giderdim mutlaka ki bence bir çok bilgisayar kullanıcısına böyle bir seçenek sunulsa kabul eder diye düşünüyorum. Göz kırpma sen yaparmıydın böyle bir şeyi ?

Blacksmith
09-12-2010, 13:55   |  #12  
Blacksmith avatarı
Yıllanmış Üye
312 mesaj

sahsen benım gorusum ıslemcıden tam performans alamassın..cunku am3 soketli anakartlar bıos updatei ile am3 kullanılan anakartlaara gore daha hızlı..yanı senın anakartın ht hızı yanı anakartın kendı verı yolları uzeındekı iletisim hızı en fazla 2000mt/sn ıken yenı nesıl am3 soketlı anakartlarda bu hız su anda 5000mt/sn nın uzerınde buda demek oluyorkı yenı anakarlar eskılerden % 150 daha performanslı calısır.ayrıca senin anakartın en cok 800 mhz ram desteklerken yenıler over clock la 1333 mhz nın ustunde hız saglıyorlar.ıslemcı ve ram bir sistemin can damarı olmalarına ragmen onların performansını anakart belırler.tabı bununla bırlıkte en harıka sısteme sahıp bıle olsan eskı bır hard dısk ıle pc nın acılması ıcın 1 dk bekleyebılırsın.basıtce anlatacak olursak sahıp oldugun makına sanıyede 5000 adet kalem uretsede onu tasıyacak bantlar sn de 1000 tane tasıyabılıyorlarsa senın uretımın sanıyede 1000 tanedır..organıze calısabılmek yavaslar hızlılara uyamayacagından hılzlılar yavaslara uyarlar.buda esıttır elde var "0".

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
09-12-2010, 22:52   |  #13  
Yıllanmış Üye
3,152 mesaj
Alıntı: Jubei76  
yok yok o kadar sakat bir durum olacağını sanmıyorum nede olsa AMD yayınlıyor bunu o kadar riskli olsa yayınlamazlardı ama risk yokmu ? tabiki var ama bu iş birazda deneme -yanılma işi daha öncede söyledğim gibi aynı durum bende olsa bende edizeren arkadaşımız gibi  deneme yoluna giderdim mutlaka ki bence bir çok bilgisayar kullanıcısına böyle bir seçenek sunulsa kabul eder diye düşünüyorum. Göz kırpma sen yaparmıydın böyle bir şeyi ?
Aynı durumda ben olsam yapmam. Ben en güncel kararlı çalışan 2302 sürümlü BIOS'u kurardım. Athlon X2 3600+ ile idare ederdim :) 5001 sürümlü BIOS'un tam sürümünün çıkmasını beklerdim.Göz kırpma