Kasayı adam inat etti ikisinden biri olacak diye :D alttaki psu içinde iyi ve ramleri 4 veya 8 50 tl için farketmez bence 8 gb daha iyi olur. ve anakart evet pek iyi değil o.c için falan onda haklısın.İyi sen bilirsin ama emin ol o kasyı aldığına pişman olur RAM konusuna gelince madem o kadar inat ediyon hadi 8GB olsun ama tekrar söyleyeyim 4GB RAM yeterde artar bile :DAnakartıda illa o.c için değiştirmesini istemedim hem daha ucuz anakart olurdu hemde işini fazlasıyla görürdü :D
Bende aynı sistemi alcamda ondan yazıyom ...
Kasa PSU bakımından iyi yazmışsın hesapla bakalım şu PSU Cucumber'den :D kaç w çıkacak
Amd Sapphire Hd 6850 ???
Bence tipi hiç iyi değil ve psu cucumber'de evet 600W çıkmaz fakat o psu da 80+ bir psu değil ;) yani 500W falan anca gelir gerçek değeri ;)
Bence tipi hiç iyi değil ve psu cucumber'de evet 600W çıkmaz fakat o psu da 80+ bir psu değil ;) yani 500W falan anca gelir gerçek değeri ;)Gösterdiğim kasanın tipi kötümü
yok yaw cillop gibi kasa sen iyi bakamamışsındır diyorum ya sadece resme bakarak birilerine sistem önermek çok saçma olur ben şahsen toplayacağım parçaların hepsini kendi elimle tek tek inceledim vatan bilgisayarda :D
Kendiminkini ben de öyle yaptım ama herkes için de önerdiğim sisteme bakamam :D vatan alt katta olsa neyse :D
yukarıdaki cpu fan temizliği başlığının linkini koydum bakmanda fayda var. hatta yer imlerine ekle ben gibi :D
Baktım Baktım
Bişi dicem şimdi o psu calculator'den baktım şimdiki ekran kartımla hd6850 arasında 46 w fark var çokmu ?
yükteki W kullanımı mı demek istediğin anlamadım da?
Yok ben daha kartı almadım hd6850 yi
benim şuan kasada takılı olan ekran kartı x1650pro
hd6850 ile x1650pro arasındaki watt farkı 45 50 watt anladınmı ?
ee ne olmuş yani anlamadım valla :D evet doğrudur da psu açısından mı?
Hay kıt :)
Şimdiki sistemimi ölçsene kaç watt
CPU>>>>QuadCore Intel Core i5-2500, 3400 MHz 4 cekirdek (Soket LGA1155)
Anakart>>>Asus P8P67-M
Ram>>>>4 Gb Kingston DDR3
Psu>>>>COOLER MASTER RS-500-PCAP-J3 (500 watt)
Ekran kartı>>>>Ati x1650pro
HDD>>>>160 Gb
Dvd-Cd Rom>>>Yoh
Fanlar>>>120mm 2 Adet
Kıt mı? Bence sen anlatamadın :D
500W çıktı min. değeri, önerilen ise 550W.
HD6850'yi ekleyince ise min. değer 600W, önerilen 650W çıktı.
Yani sen en az 600W bir psu al.
________________________________________________________________________________________
Tavsiyelere gelirsek:
CORSAIR GAMING SERİSİ 80 PLUS 700W 140MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI
CORSAIR TX SERİSİ 80 V2 PLUS 650W 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI
THERMALTAKE TR2 POWER 80PLUS 700W GÜÇ KAYNAĞI
Bak şimdi 140 w Ekran kartı 120 w işlemci 100 w fan hdd ıvır zıvır çekse böle hesaplasak olmazmı ?
Senin tavsiyeler baya ucuk +80 bronze 600 w 150 tlik filan yeter die düşündüm ben ?
Bu sisteme 550W'da yeter ona bakarsan :) FSF 80+ 600W al o zaman :)
%25 indirim ile önerdiklerimden birini al bence :)
Ulen :)
Para Olsa Giderim 6990 Filan Alırım.
Psu Yetecekmi Yetmeyecekmi 3 5 Gün Sonra Anlayacaz.
Songoku Senin Psu Kaç ?
Sen merak etme kardeş o psu her türlü yeter hiç bir sıkıntı yaratmaz.Eski sistem 300w psu vardı atı hd 4670 almıştım.(her yerde en az 400w lazm yoksa kartı yakarsınız cart curt yazıyodu).Ben aldım taktım halada üstünde hiç bir sıkıntı yaratmadı.
Ulen :)Sistem profilimde mevcut ve 500W Fsf Saga II kullanıyorum. Kaç kere pc kapandı elektrik gitti mübarek hiç bir sorun çıkarmadı :D eski psu'm korumalıydı fakat ekran kartı yanmıştı psu ile. Psu değiştirilmişti fakat ekran kartı meftah :D
Para Olsa Giderim 6990 Filan Alırım.
Psu Yetecekmi Yetmeyecekmi 3 5 Gün Sonra Anlayacaz.
Songoku Senin Psu Kaç ?
Mesela psu yetmedi diyelim ne gibi şeyler olur ?
Gtx 550 ti yükteyken kaç watt çekiyor ?