yeni aldığım soket 939 işlemcisini hemen OC'ye başladım
Şu an oda sıcaklığı 27 derece
10x275=2750MHz
v core =1,61v
boşta ısı 36 derece
Tam yükte 48 derece
süperPi 1-2-4-8-16-32 hepsini aldım,3d mark05-06 hiç sorun çıkarmadan bitirdim...
stabilite problemi yok daş gibi daş
sizce ıs ne alemde 49 tehlike sınırı diye hatırlıyorum ama çift çekirdekte nasıl bilmiyorum.tavsiye ve görüşlere açığım
amd X2-3800 E-04 OC
senin işlemci gayet stabil çalışıyor ısı değerlerinde normal tehlike çanları 65 den 70 den sonra çalmaya başlar
kutu fani mi yoksa baska mi?
erkancsenin işlemci gayet stabil çalışıyor ısı değerlerinde normal tehlike çanları 65 den 70 den sonra çalmaya başAmd için 55i sınır gösterebiliriz.70 intel için bile oldukça yuksek bir değer.
neden ufuks bende 2500+ var amd 65 tam yükte çalıştırdım hiç bir şey de olmadı kaldıki bu işlemciler bendeki kadar da ısınmazlar
CHIP dergisinde de 65 den sonra tehlikeli yaziyor ancak 70 lerde calisanlari gordum sorun yok. tabi uzun vadede fiziksel hasar olusabilir.
Thermaltake Blue orb2 kullanıyorum...NFS carbon oynarken çakıldım Acaba işlemciden mi yoksa ekran kartından mı,süperPİ 32'yi sorunsuz yapıyorum ram işlemci sağlamdır.3D mark05 ve 06'yı da yapıyordu ama anlamadım işte niye böyle oldu
biraz daha voltaj vereyim o zaman
o linkteki benim kasa işte
eksoz olarak 12cm silenX ixtrema taktım sessizlik için,önde 12 cm thermaltake fan bunun dışında çipsette extreme spirit2 var...ramlar için aktif soğutma arıyorum.Türkiyede thermaltake cyclo bulamadık.vega'dan söz aldık mayısda inşallah o da gelecek.
şimdilik tek dert işlemci ayarları
egemengiganforce ile basa cikar extreme spirit 2.CFX-3200DR nforce değil hocam "ati3200" yanlış anlaşılma olmasın
anakartina dikkat etmedim. nforce yok muydu sende bir ara?
yok hocam önce asus A8R-MVP vardi,yine ati çipsetliydi
erkancneden ufuks bende 2500+ var amd 65 tam yükte çalıştırdım hiç bir şey de olmadı kaldıki bu işlemciler bendeki kadar da ısıSenn işlemci eski.2500+ların ısınması normal.Biliyrsun o zamanlar amdlerde sınma problemi vardı.Şimdi dediğin gibi yeni amdler fazla ısınmıyor bu nedenler 55cyi sınır gösteriyorum.Bunu 3800 için diyorum X5200 biraz daha fazla ısınabiir örneğin. neden çünkü saat frekansı fazla.Umarım anlaşıldı.