Arkadaşlar ben o.c konusunda bir kaç soru sormak istiyorum. Önceden 1-2 kez o.c yapmayı denedim aslında başarılıda oldum Amd x2 3800 işlemcimi biostan 2.5 mhz ye kadar çıkartıp çalıştırdım suya sabuna dokunmadan direk girip mhz verdim .. 2.5 de normal çalıştı 2 gün kadar öyle kaldı daha sonra içime sinmedi tekrar eski haline aldım bunu 1-2 kez daha yaptım ve her yapışımda sorun çıkarmadan açılıyor. Yada ben bu işten anlamadığım için sorun var farkedemiyorum veya '' stabilite '' denen olayı tam kavramış değilim.İçime sinmeyen nokta ise bu iş bu kadar kolay olmaması yani ben girip bios'tan direk hız verdiğimde bilgisayardan bunu görüyorum bu beni rahatsız ediyor. Birçok ayarı var biostan yapılması gereken çarpan değeri , fsp gibi ben bunları kullandığım anakartta bulamıyorum zaten anakartımda fazla tanınmış kullanılan bi marka değil.
Sizlerden ricam kullandığım işlemcinin o.c potonsiyeli varmı ? varsa en fazla ne kadar ve bu bana ne kazandırır ? Anakartımın bios'undan yapmam gereken ayarlamalar nelerdir ? Ati tool kullanarak ekran kartımda ne gibi sonuçlar elde edebilirim ve nasıl kullanılır ? Son olarak Ram'ler 1-2 gün içerisinde 2x 1 gb kingston olarak uyarlanacak bunlarda ne gibi performans artışı elde edebilirim.Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.İlgilenen Ufacıkta olsa yardım eden herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Hayırlı günler....
Amd Athlon x2 3800 2.01
Epox Ep-Mf4-J3
Asus Ati radeon x550 256 mb
Western digital 160 gb.
x2 512 mb 533 mhz twinmos --- 1 gb 667 mhz Kingston