Arkadaşlar;
Sizlerin sitedeki görüşleri doğrultusunda yeni bir sistem kurdum.Amd xp 64 3000+ 939 MSI K8N Neo2 2*256 Kıngston DDR 400 Hıs 9550 128 AGP Asus Ta 252 Kasa 40 Gb Segate 7200 Harddisk.
Sorularım;
1-Msı driver cd sinden core center programını kurdum cpu sıcaklığı 43 derece anakart s 34 derece Vcore 1,39 volt memore voltaj 2,70 volt Agp voltaj 1,50 FSB 197 gösteriyor.Arada bir cpu fan ve kasa fanı devir sayısı düştü diyerek alarm veriyor.
2-Bu anakartın Türkçe kurulum kitapçığı varmıdır.
3-Bu sistemin bios ayarları nasıl olmalıdır.Mümkünse resimli gösterebilirseniz…
4-Ses çıkışına line in girişe tv kartının çıkışını bağladım ispekarıda line out diğerlerinde çalışmadı.doğrumu yapmışım.Rear ve center spekar çıkışları ne işe yarıyor.
5-Bilgisayar açılırken kullanıcı ekran gelmeden kısa bir süre monitörü kapatıyor.Sonra geri açılıyor normalmi.
6-Anakart geldiğinde üzerinde bios sürümü 1,5 17/02/2005 tarih içeriyor günceleme yapılmalımı,nasıl bios güncellemesi yapılmalıdır.
7-Sistem hakkındaki görüşlerinizi ve benim gibi bu konuda acemi bir kullanıcıya tavsiyelerinizi bekliyor hepinizin ilgisine teşekkür ediyorum.
Amd xp 64 3000+ aldım yardım
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.1. deki sorunu galiba, BİOS dan Cool and quiet özelliğini kapayarak çözeiblirsin.
2. MSi ile haberleş belki yardım edebilirler.
3.bios ayarlarını kendin kitapçıktan bakarak yapmalısın, belki burada yapmış bir arkadaş tek tek çekip koyabilir ancak biraz zahmetli iş ve az kişide bu sistem var.
4.anlayamadım pardon...
5.emin değilim ancak anormalmi değilmi kullanan arkadaşlar söylemeli.
6.Bios güncellemsini anakartın cdsindne gelen program ile yap. Eğer düzgün yönergeleri izlersen birşey olmaz.
Ancak zaten MSİ nedense NEO2 ye bir bios güncellemesi çıkarmıyor, ancak hayla bazı eksiklikler var o biosda söyleyeyim.
7. genel olarak iyi okumuş iyi bir sistem almışsın, madem ramler 2 tane aldın DUAL kullan.
Ekran kartın umarım 128 bitti yoksa 9550 isminin yalan olduğunu görürsün.
Onun dışında güzel sistem güle güle kullan.