AMD'ye Intel ŞOKU!!!

irfankeskin61
11-11-2010, 22:58   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj
Alıntı: lunaticium  
Benimde bir huyum var bir oyunu Maximum settings'yapmazsam oynamam pc kaldırmıyorsa yok biraz low'a indiriyim falan yok oyunu hiç oynamam direk silerim... ve onun için 2005'ten bu yana yeni çıkan hiçbir oyunu oynamadım COD yada Ghost Recon vs vs...Adventure oyunlar sağolsun beni 5 sene idare ettiler =

Bu huyla sen yakında AMD'ye de para yettiremezsin :)))

İlk İşlemcim AMD 2500+ idi. Takılı olduğu anakart yandı, Ekran kartı yandı, İşlemciye OC uyguladım, Satın aldığım zamanın üzerinden 10 sene geçti hala çalışıyor :) Boşta duruyo şu an.

Çift çekirdekten sonra intel AMD'ye göre performans olarak daha önce ama fiyat herşeyi değiştiriyor. Bence de AMD al.

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 11 Kasım 2010 23:02
lunaticium
12-11-2010, 05:01   |  #27  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
603 mesaj

Ya şimdide AMD Buldozer'ler çıkartyormuş 2011'de inecek diye okudum şimdi alırım bunu 3-4 ay sonra onlar iner aldığım işlemci yarı fiyatı çok düşerse üzülürüm...
=D

lunaticium
12-11-2010, 14:56   |  #28  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
603 mesaj

Arkadaşlar PC'yi topladım bir göz atı verin olursa =)

firaristt
12-11-2010, 15:26   |  #29  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

max sett. te oyincaksan sana tawsiyem HD 6990 ı bekle CFX yaparsın xD bide merak ediyorum o bütçeyle nasıl olucak o iş?? xD bak benim gibi sende bekle o zmn beraber alırız sistemleri daha fazla indirim yaparlar belki xD

AMD BullDozer x8 3.2GHz veya daha yüksek saat hızlarında çalışna bir model
En iyi ilk 5 AM3+ anakarttan biri
HD 7970 bütçe yeterse HD 7990 :D

o sistemde de full sett.+8xAA veya 16xAA+16xAF+Max çözünürlük açamayacaksam hiç zorlamanın bir anlamı yok :D alırım 1500TL lik bi sistem mendil gibi kullanır bi kenara kaldırır yenisini alırım... ama bence bi kere alıp sağlam bişey almak daha mantıklı :))

lunaticium
13-11-2010, 15:23   |  #30  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
603 mesaj
Alıntı: firaristt  
max sett. te oyincaksan sana tawsiyem HD 6990 ı bekle CFX yaparsın xD bide merak ediyorum o bütçeyle nasıl olucak o iş?? xD bak benim gibi sende bekle o zmn beraber alırız sistemleri daha fazla indirim yaparlar belki xD

AMD BullDozer x8 3.2GHz veya daha yüksek saat hızlarında çalışna bir model
En iyi ilk 5 AM3+ anakarttan biri
HD 7970 bütçe yeterse HD 7990 :D

o sistemde de full sett.+8xAA veya 16xAA+16xAF+Max çözünürlük açamayacaksam hiç zorlamanın bir anlamı yok :D alırım 1500TL lik bi sistem mendil gibi kullanır bi kenara kaldırır yenisini alırım... ama bence bi kere alıp sağlam bişey almak daha mantıklı :))

yok ya bana 6 çekirdekli yeter =)

black_flood
13-11-2010, 15:58   |  #31  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Alıntı: OnurKinin  
İntel performans olarak amd'den daha üstündür fakat fiyat olarak pahalı oldugu için kullanıcılar amd'ye yöneliyor.

ne demessin intel kraldanda öte insan yapısı değil bizim bilemediğimiz canlılar tarafından üretiliyor ve onun içinde çakma işlemciler ile üstünlük sağlıyor.

intelin iyi vs. vs olduğu falan yok intel işlemcilerin pert olması ile amd sistemlerin pert olması arasında en az 1.5 yıl oynuyor halen p3 döneminin dişli rakiplerinden olan duron 1200 serisi ürünler yaşıyor ve windows 7 de dahil olmak izere stabilite sorunu olmaksızın çalışıyor ama p4 serisin ne ht serisi ne prescot serisinde bile stabil win7 kullanmak mümkün değil.

oyun olayında kıyaslama yapmıyorum zaten oyun konusundada kıçı çıkık i5 lerinizi paramparça edecek phenom x6 lar mevcut ve fiyatlarıda aynı sayılır. i7 işlemcilere lafım yok ama onu almaktansa biraz daha para ekler bir 2. el 4 teker araç alırım değmez 2000 yada 3000 tl yatırmaya.

lunaticium
13-11-2010, 17:13   |  #32  
lunaticium avatarı
OP Yıllanmış Üye
603 mesaj
Alıntı: black_flood  

ne demessin intel kraldanda öte insan yapısı değil bizim bilemediğimiz canlılar tarafından üretiliyor ve onun içinde çakma işlemciler ile üstünlük sağlıyor.

intelin iyi vs. vs olduğu falan yok intel işlemcilerin pert olması ile amd sistemlerin pert olması arasında en az 1.5 yıl oynuyor halen p3 döneminin dişli rakiplerinden olan duron 1200 serisi ürünler yaşıyor ve windows 7 de dahil olmak izere stabilite sorunu olmaksızın çalışıyor ama p4 serisin ne ht serisi ne prescot serisinde bile stabil win7 kullanmak mümkün değil.

oyun olayında kıyaslama yapmıyorum zaten oyun konusundada kıçı çıkık i5 lerinizi paramparça edecek phenom x6 lar mevcut ve fiyatlarıda aynı sayılır. i7 işlemcilere lafım yok ama onu almaktansa biraz daha para ekler bir 2. el 4 teker araç alırım değmez 2000 yada 3000 tl yatırmaya.

Evet bende okadar para veremem.. I7 güzel ama yani sonuçta az para değil işlemcimi
AMD Phenom II x6 1055T AM3 9MB Cache 2.8GHz alacağım.