AMD64+MSI+kingston

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
egemengiga
15-09-2005, 16:28   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,298 mesaj

slm,gecen hafta bir pc topladim. ve sunlari aldim;

*AMD 64 3000+ Venice
*MSI k8n Platinum nforce 4 ultra
*512mb ddr400 kingston
*256mb Asus n6600 pcie
*120gb sata samsung hdd
*pegasus 480wat power
*17" samsung 793 flat

diger parcalar bende vardi...
*kasa: colorsit ATX-G8015C ( http://www.colors-it.com.cn/admin/product_20/pic_max04/b04_42.jpg )
*asus cdrw5232AX

sizce bu sistem beni oyunlar icin ne kadar idare eder? 64 bit XP guncellemesini nereden bulabilirim. overclock yapmadan asagidaki skorlari aldim:

3dmark 2001 se skor:13500, 3dmark 2003 skor:5000, 3dmark 2005 skor:1800.

atheke
19-09-2005, 13:41   |  #2  
Üye
98 mesaj

bence sistemini 3d mark yerine pcmark ile performans testinden bir gecir ..

adresinden pcmark2005 indirebilirsin .. 3d mark bildigim kadarı ile sadece grafik performansını ölçüyor.. x64 windows güncellemelerini windows un her ay yayınladıgı bültenler varr. bu bültenleri takip edebilirsin. veya da makinen intenete bağlıysa güncelleştirmeleri yükleyecek bicimde ayarlayabilirsin..

jaina
21-09-2005, 14:45   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

Merhaba

İlk olarak sistemin hayırlı olsun.
Sistemin genel olarak güzel. Kullanacağın duruma göre bilgisayarını ne kadar daha kullanacağın değiştir. Eğer cidden aşırı performans istemeyen, fazla oyun oynmayan biri isen, seni en az 3-4 sene idare eder diye düşünüyorum.
Ancak cidden FPS denilen ve yüksek çözünürlüklerde oyun oynacaksan o ekran kartı seni uzun vadede tatmin etmeyecektir. Ancak benim için ayarlar düşük olsa dahi yeterli diyorsan, bir sorun yok.

Ama ekran kartınıda update etme şansın her zaman olacaktır, sonuçta artık Pcie artık yaygınlaştı ve bir çok seçeneğimiz var artık. Yeni sürümler çıktıkçada, eskiler ( aslında eski olmayanlar) ucuzlayacaktır.

Belki daha sonra bir tane daha 512mb lık ram alarak sistem performansını arttırabilirsin. Çünkü Windows Vista orjinal sürüm çıktığında büyük ihtimalle o ram yetmeyecektir.

Bu arada 64 bitlik güncelleme neden arıyorsun ki? Eğer Beta sürümü kullanıyorsan pek tavsiye etmem. Çünkü hayla hem ekran kartları, ses kartları, ve bir çok programın 64 bitlik sürümleri tam olarak hazır değil. Bunu tomshardwarede test etmişlerdi ve bir çok sorunla karşılaşmışlardı.

Bence sistemindeki en büyük sorun Power Supplyin. Çok da kaliteli bir marka oldugunu sanmıyorum. Şimdilik bir sorun olacağını sanmasamda, Sli, ya da overclock türü şeyler yaparsan, yeterli gelmeyebilir.

darkstar
21-09-2005, 21:06   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

zannedersem 64 bitide kurup test etmek istiyosun eminim bende aynisini yapmak istiyor ulurdum..
120 gunluk trial yani herseyini kullanabiliyorusun ama dedigim gibi 120 gunluk
ama yukardada birisi belirtmis suruculerde sorun yasayabilirsin ama tabi denersen eminim merakini birazcik bastirirsin assagidaki linke tiklayip formu doldurman yetecektir..
kaynak: https://oms.one.microsoft.com/an ... CI/CustomerInfo.asp